Ordinul ministrului educației referitor la Ziua Lecturii a fost respectat marți chiar și în ore ce, la prima vedere, nu au foarte multe legături cu cititul. La Colegiul Național ”A.T.Laurian”, spre exemplu, echipele de baschet și fotbal și-au abandonat orice altă strategie și, având-o coordonator de joc pe profesorul Elena Alecsa, au trecut la atac livresc. Retrași pe poziții defensive ale sălii de sport, elevii de la a XI-a F s-au pus pe citit cărțile ce, cu grijă, li s-a spus din timp să le aducă la ei în ora de educație fizică. Camerele de fotografiat au surprins întocmai vioiciunea atacului.
În partea cealaltă a orașului, la Liceul Tehnologic ”Elie Radu” elevii de la profilele de construcții, instalații, dar și de la protecția mediului s-au perindat prin bibliotecă, unde, avându-le coordonatoare pe profesorii Cornelia Marandiuc, Maria Hîrtopanu, Alina Caraman și bibliotecarul Roxana Vieru, au lecturat fragmente reprezentative din programa de bac, au interpretat pe roluri ”Chirița” lui Alecsandri, au recitat poezii și au discutat despre cărțile favorite, parcă pentru a face în ciudă autorităților ce se gândesc să închidă liceul de construcții al Botoșanilor.
Pentru prima dată în acest an școlar, pe 15 februarie , din ordinul ministrului educației în tot învățământul preuniversitar s-a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii. Pentru că, așa cum se arată într-un comunicat al ministerului de resort, ”într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.”
În data de 1 aprilie 2025, municipiul Botoșani a fost gazda festivității de deschidere a Olimpiadei Naționale de Matematică, ediția a LXXV-a, dedicată elevilor din clasele IX-XII.
Evenimentul a fost marcat de o atmosferă de înaltă ținută academică, aducând împreună tineri pasionați de matematică din întreaga țară, profesori dedicați și oficialități locale care sprijină excelența educațională.
Sfântul Cuvios Tit a trăit în timpul marilor tulburări provocate de iconoclasm (secolul al IX-lea), fiind un adevărat stâlp al Bisericii lui Hristos și al Ortodoxiei. Pentru marea sa credință, smerenie și curăție, Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni, atât în timpul vieții, cât și după trecerea sa la cele veșnice.
Prăznuirea sa se face în Biserica Ortodoxă pe 2 aprilie. Acest fericit și sfânt părinte al nostru Tit, iubind…
Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat marți, 1 aprilie, că rata șomajului în România a ajuns în luna februarie 2025 la 5,6%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de luna ianuarie. Tendința ascendentă este vizibilă și în comparație cu aceeași lună a anului trecut, când rata era de 5,3%.
Conform datelor oficiale, numărul total al șomerilor cu vârste între 15 și 74 de ani a fost estimat la 456.800 de persoane, față de…
Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a anunțat astăzi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a trei bărbați acuzați de comiterea unor fapte de o gravitate extremă, petrecute într-o sală de jocuri din centrul municipiului Botoșani.
Potrivit anchetatorilor, este vorba despre B.D., în vârstă de 23 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și portul…