Ordinul ministrului educației referitor la Ziua Lecturii a fost respectat marți chiar și în ore ce, la prima vedere, nu au foarte multe legături cu cititul. La Colegiul Național ”A.T.Laurian”, spre exemplu, echipele de baschet și fotbal și-au abandonat orice altă strategie și, având-o coordonator de joc pe profesorul Elena Alecsa, au trecut la atac livresc. Retrași pe poziții defensive ale sălii de sport, elevii de la a XI-a F s-au pus pe citit cărțile ce, cu grijă, li s-a spus din timp să le aducă la ei în ora de educație fizică. Camerele de fotografiat au surprins întocmai vioiciunea atacului.
În partea cealaltă a orașului, la Liceul Tehnologic ”Elie Radu” elevii de la profilele de construcții, instalații, dar și de la protecția mediului s-au perindat prin bibliotecă, unde, avându-le coordonatoare pe profesorii Cornelia Marandiuc, Maria Hîrtopanu, Alina Caraman și bibliotecarul Roxana Vieru, au lecturat fragmente reprezentative din programa de bac, au interpretat pe roluri ”Chirița” lui Alecsandri, au recitat poezii și au discutat despre cărțile favorite, parcă pentru a face în ciudă autorităților ce se gândesc să închidă liceul de construcții al Botoșanilor.
Pentru prima dată în acest an școlar, pe 15 februarie , din ordinul ministrului educației în tot învățământul preuniversitar s-a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii. Pentru că, așa cum se arată într-un comunicat al ministerului de resort, ”într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.”
Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului pentru județul Botoșani, valabilă astăzi, în intervalul orar 12:00 – 21:00.
Potrivit prognozei actualizate de Administrația Națională de Meteorologie, în mai multe zone din județ sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice și, izolat, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor atinge 15-25 l/mp în intervale…
Două eleve din județul Botoșani au obținut mențiuni la Concursul Național de Creație Literară în Limba Rromani „Ștefan Fuli”, desfășurat recent la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din județul Mureș.
Maria Sotir, elevă în clasa a X-a la Liceul „Demostene Botez” Trușești, coordonată de profesorul Nelu Ștefan, a fost recompensată cu mențiune, obținând nota 8,30. O mențiune a fost acordată și elevei Lupu Mirabela…
Duminică, 18 mai, peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a-și desemna președintele pentru următorii cinci ani. Secțiile de votare din țară vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.
Pentru alegătorii care, la ora închiderii, se află deja în incinta secției de votare sau stau la coadă în fața acesteia, programul de vot poate fi prelungit până cel târziu la ora 23:59, pentru a le permite exercitarea…
Sfantul Teodot a fost hangiu in timpul domniei imparatului Diocletian. El ii adapostea in han pe crestinii prigoniti. Teodot ii ajuta in taina cu toate cele necesare pe crestinii care scapasera de persecutii. Aduna trupurile crestinilor omorati si le ingropa.
In acea vreme, sapte fecioare au fost torturate pentru credinta lor in Hristos, iar in cele din urma inecate intr-un lac. Una dintre ele, Sfanta Tecusa, i-a aparut in vis lui Teodot si i-a cerut sa scoata…