Connect with us

ACTUALITATE

Francisc Doboș, ironic la adresa preotului care a spus că vaccinul duce la apariţia solzilor pe corp

PublicatFostul purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Romano-Catolice, preotul Francisc Doboş, scrie pe Facebook că și-a făcut analize la „Matei Balș” și medicii i-au zărit „câțiva solzi”. A primit tratament cu aghiazmă.

„Vin de la spitalul Matei Balș. Test pentru anticorpi & Co. Când s-au uitat mai bine la mine mi-au zărit câțiva solzi. Ups! Degeaba le-am zis eu că sunt de la peștele gătit zilele trecute. Nimic. Mi-au prescris imediat aghiazmă. Le-am zis că aia o pregătesc eu în <laboratoarele> noastre. Noroc că nu a trebuit să-mi dau jos și cămașa ca să nu mi se vadă aripioarele. De branhii nu mai zic nimic. PS. Doamne, ferește-ne de noi înșine! :)))”, postează preotul catolic.

Postarea are loc în contextul unei predici despre vaccinare la o mănăstire din judeţul Neamţ.

Declaraţiile au fost făcute chiar de către preotul stareţ al lăcaşului de cult, care, în încercarea de a-i convinge pe enoriaşi să nu se vaccineze, le-a spus că administrarea serului „va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman”.

„Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie”, ar fi afirmat preotul.

Și Patriarhia a avut o reacţie dură după predica preotului: „Spune multe despre gradul de adecvare la realitate”. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cod PORTOCALIU de inundații pe mai multe râuri din județul Constanța

Publicat

arhiva foto

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, atenționări cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Constanța, valabile până la ora 21.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din județul Constanța.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Agigea, Dereaua, Tatlageacul Mic, Albești și Urluia – bazin superior.

Atenționarea hidrologilor este valabilă până la ora 21.00.

În județul Constanța este în vigoare și o atenționare cod portocaliu de ploi torențiale, emisă de meteorologi.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noaptea Muzeelor: Sute de evenimente culturale și experimente artistice în peste 70 de localităţi din România

Publicat

sursa foto: Facebook

Noaptea Muzeelor revine, anul acesta, în aproximativ 190 de spaţii culturale din 73 de localităţi din toată România, urmând a se desfăşura, atât fizic cât şi în mediul online, sute de evenimente culturale şi de experimente artistice.

Marile oraşe au pregătit expoziţii şi tururi ghidate, concerte, spectacole, lecturi, proiecţii, festivaluri, expuneri de realitate virtuală şi instalaţii de artă, potrivit unui comunicat al Reţelei Naţionale de Muzeelor din România, organizatorul evenimentului.

Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituţii de cultură din localităţi mai mici, între care Bran, Brad, Călugăreni de Mureş, Ciucea, Colţi, Comana, Feldioara, Mirceşti, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ştefăneşti de Botoşani, Tămăşeni, Todireşti etc.

Numai în Capitală publicul este așteptat în peste 50 de locații

În Bucureşti, 50 de muzee, galerii de artă, colecţii, instituţii publice de cultură şi asociaţii, institute culturale, universităţi, coruri naţionale, rezidenţe, opere, expoziţii, palate şi case memoriale, biblioteci, cinema-uri, studiouri şi cartiere creative sau artişti independenţi “ademenesc” publicul la Noaptea Muzeelor.

Pentru prima dată, cu ocazia Nopţii Muzeelor, Primăria Municipiului Bucureşti se deschide publicului larg, într-un eveniment care reuneşte două expoziţii legate de istoricul clădirii Primăriei şi al Bucureştiului, precum şi alte experienţe culturale.

În Iaşi, Primăria dă o “replică” organizând trasee cu tramvaiele de epocă din colecţie.

Ampla desfăşurare de anul acesta – fizic sau online – este disponibilă pentru consultare pe portalul Noaptea Muzeelor (https://noapteamuzeelor.org/), precum şi pe canalele media ale instituţiilor implicate.

În 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor, pe data de 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Anul acesta, toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, precizează organizatorii.

Iniţiată în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european.

În ţara noastră, organizat anual de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România – membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations -, evenimentul se află la a XVII-a ediţie.

Împreună cu alte instituţii de presă, AGERPRES este partener media al evenimentelor. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bilanț negru în Brazilia: Patru zile consecutiv cu peste 2.000 de decese din cauza COVID

Publicat

arhiva foto

Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale citate sâmbătă de EFE.

Conform ultimului buletin al Ministerului Sănătăţii, Brazilia a ajuns la 484.235 de decese de la începerea pandemiei şi ar putea depăşi jumătate de milion de morţi înainte de sfârşitul acestei luni, potrivit proiecţiilor specialiştilor.

Brazilia, una dintre ţările cele mai afectate de criza sanitară, a înregistrat şi 85.149 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel încât numărul total a contagierilor a ajuns la 17.296.118.

Gigantul latino-american se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor în ultimele săptămâni, cu o medie de 65.000 în ultimele 7 zile, iar specialiştii anticipează un al treilea val ce ar putea coincide cu desfăşurarea Cupei Americii de Fotbal 2021 în această ţară.

Campania de vaccinare avansează lent

Brazilia va fi sediul acestui turneu care începe duminică 13 iunie, după refuzurile din diferite motive ale Columbiei şi Argentinei, printre care şi agravarea pandemiei de coronavirus. Desfăşurarea turneului latino-american de fotbal în această ţară a fost aspru criticată de partidele politice, care se tem de o răspândire şi mai amplă a noului coronavirus.

Deşi pandemia face încă ravagii în această ţară, campania de vaccinare avansează foarte lent.

Până în prezent, aproximativ un sfert din populaţie a primit prima doză de vaccin şi doar 11 % a încheiat schema completă de vaccinare. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Furtuna a făcut ravagii în Vâlcea. Mai multe familii au rămas izolate, mașini luate de viitură, podețe și drumuri rupte

Publicat

Zeci de gospodării au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, în localitățile din Vâlcea, unde au fost ploi torențiale și grindină. Au fost luate mașini de viitură, iar unele podețe au fost rupte.

În localitatea Horezu, pe strada Tudor Vladimirescu, unui operator economic i-au fost afectate de inundații zona depozitului și zona administrativă, pe o suprafață de aproximativ de 800 mp. Apa cu gheață a avut o adâncime de 5-10 cm.

Citește și FOTO-VIDEO: Zeci de gospodării şi două drumuri au fost afectate de inundaţii, după o furtună, în Vâlcea

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au îndepărtat gheața formată prin acumularea grindinei din curtea operatorului, apoi s-au folosit motopompele.

În localitatea Golești, sat Popești, trei gospodării au avut curțile și o grădinile inundate cu apă acumulată din scurgerile de pe versanți, Nu au fost afectate locuințele și anexele, dar suprafața afectată a fost de aproximativ 3.250 mp cu o adâncime de aproximativ un metru. Aici pompierii au acționat cu ajutorul motopompelor transportabile.

Într-un alt punct al localității, patru gospodării au fost afectate de aluviuni, un podeț a fost rupt și aproximativ 100 de familii de stupi cu albine au fost luate de viitură.

În punctul Valea lui Man, drumul care asigură accesul către șase gospodării a fost afectat de aluviuni, o mașină a fost luată de viitură și blocată în mâl. Acesul către șase gospodării se mai poate face doar pietonal. De asemenea, cele 6 gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. În acelaș timp, 300 de metri liniari din DN 73 C au fost afectați de aluviuni rezultate din scurgeri de pe versanți pe o bandă de acces.

În satul Gibești, aproximativ 30 de gospodării (terenuri agricole) au fost afectate de aluviunile aduse de Pârâul Valea Gibii. De asemenea, 150 de metri liniari din platforma drumului a fost ruptă, accesul către cele aproximativ 30 de gospodării fiind posibil doar pietonal, iar către alte două gospospodării accesul va fi posibil doar prin albia pârâului în urma ruperii podețului. Și aici, o mașină a fost luată de viitură și distrusă în totalitate.

În localitatea Milcoiu, sat Milcoiu patru familii, respectiv 10 persoane, din care opt adulți (unul cu afecțiuni locomotorii) și doi copii, au fost izolate ca urmare a ruperii a unui podeț peste Pârâul Sasca.

În localitatea Budești, sat Budești, o autotutilitară a rămasă blocată în albia pârâului Sâmnic, în urma încercării de a scurta drumul prin traversarea prin vad. Șoferul s-a autoevacuat, iar autoutilitara a fost îngropată de viitură.

În zonele afectate, reprezentanții Prefecturii Vâlcea, ai ISU Vâlcea, ai Primăriei Golești și ai SVSU evaluează cuantumul pagubelor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate