Connect with us

ACTUALITATE

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024

Publicat

mexicul speră să găzduiască jocurile olimpice de vară în 2036
Arhivă foto

Ministrul de Interne al Franței, citat de Reuters, a anunțat că 35.000 de agenți de securitate și militari vor fi mobilizați pentru a asigura protecția ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Această măsură are scopul de a preveni eventuale amenințări de securitate, inclusiv atacuri cu drone, în timpul paradei fluviale ce va avea loc în inima Parisului.

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze de-a lungul râului Sena, pe un traseu de 6 km, pentru a vedea delegaţiile naţionale navigând într-o flotilă de bărci de la podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel.

După o ediţie a Jocurilor de la Tokyo, care a avut loc în spatele uşilor închise, Parisul promite un spectacol sportiv deschis maselor, dar se confruntă cu multiple riscuri de securitate, de la lovituri efectuate cu drone şi atacuri cibernetice la activişti pentru climă şi protestatari antiguvernamentali.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că întăririle vor veni de la Ministerul Apărării. Armata franceză are sarcina de a conduce apărarea ţării împotriva atacurilor cu drone.

„Dronele reprezintă o ameninţare cu totul nouă.

Am lucrat mult la ameninţarea clasică, fie că este vorba de delincvenţi, fie că este vorba de o persoană înarmată cu o armă, o bombă, orice ar fi acea bombă…

Ştim cum să detectăm şi să combatem această ameninţare”, a declarat Darmanin într-o conferinţă de presă.

„Sosirea dronelor încărcate cu explozibili în teatrul de operaţiuni civile este o noutate. Nu există nicio certitudine că această ameninţare se va materializa, dar este cea mai greu de oprit”.

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Precizările ministrului de Interne francez

Darmanin a declarat că guvernul va cere forţelor de poliţie din alte părţi ale Europei să îşi intensifice schimbul de informaţii cu privire la persoanele care ar putea reprezenta o ameninţare teroristă pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul francez.

El a declarat că Franţa a cerut, de asemenea, Comisiei Europene să i se permită să restabilească controalele la frontieră în timpul Jocurilor Olimpice şi al Cupei Mondiale de Rugby din acest an pentru persoanele care sosesc din ţările din Spaţiul Schengen, care nu necesită paşaport şi care permite circulaţia fără restricţii a persoanelor.

Comisia Europeană va da curs, fără îndoială, cererii Franţei, dar Parisul aşteaptă încă un răspuns, a continuat ministrul.

Reuters a dezvăluit că organizatorii Paris 2024 au plănuit să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel, deşi nu în vârful monumentului.

Darmanin a declarat că se aşteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la evenimentul de lansare a Jocurilor, inclusiv 100.000 care vor plăti până la 2.700 de euro fiecare pentru un loc pe malul inferior al râului.

Spectatorii vor putea vedea holograme pe apă, dansatori pe acoperişurile clădirilor din apropiere şi spectacole aeriene.

„Ştim că cel mai mare eveniment al planetei va atrage o mulţime de oameni care vor să petreacă şi apoi, fără îndoială, alţii care vor să strice petrecerea”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ieșean care aducea lemne la Botoșani, amendat de polițiști. A rămas și fără „marfă”

Publicat

1686213513 lemne.jpg

Miercuri, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în localitatea Frumușica, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea, întrucât acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea pentru care deținea documente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat, în cantitate de 2 metri cubi, a fost supus confiscării.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vatican: Papa Francisc a suferit o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii

Publicat

sursa foto: captura video vatican news

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters şi DPA.

”Operaţia s-a încheiată: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, se mai spune în scurtul comunicat de presă.

Suveranul pontif a fost internat miercuri în spitalul Gemelli din Roma, unde a suferit o intervenţie chirurgicală din cauza unei hernii abdominale.

După terminarea operaţiei, papa Francisc a fost adus în apartamentul papal de la etajul al zecea al spitalului Gemelli din Roma, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum s-au ridicat din sărăcie „satele italienilor” din județul Botoșani

Publicat

index e1686195823360.webp.webp

Câteva sate din județul Botoșani se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă, relatează Adevărul.

Câteva sate din județul Botoșani, unul dintre cele mai sărace din România, se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă. Totodată, ulițele cândva prăfuite s-au umplut cu vile impunătoare, locuințele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe