Connect with us

ACTUALITATE

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024

Publicat

mexicul speră să găzduiască jocurile olimpice de vară în 2036
Arhivă foto

Ministrul de Interne al Franței, citat de Reuters, a anunțat că 35.000 de agenți de securitate și militari vor fi mobilizați pentru a asigura protecția ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Această măsură are scopul de a preveni eventuale amenințări de securitate, inclusiv atacuri cu drone, în timpul paradei fluviale ce va avea loc în inima Parisului.

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze de-a lungul râului Sena, pe un traseu de 6 km, pentru a vedea delegaţiile naţionale navigând într-o flotilă de bărci de la podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel.

După o ediţie a Jocurilor de la Tokyo, care a avut loc în spatele uşilor închise, Parisul promite un spectacol sportiv deschis maselor, dar se confruntă cu multiple riscuri de securitate, de la lovituri efectuate cu drone şi atacuri cibernetice la activişti pentru climă şi protestatari antiguvernamentali.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că întăririle vor veni de la Ministerul Apărării. Armata franceză are sarcina de a conduce apărarea ţării împotriva atacurilor cu drone.

„Dronele reprezintă o ameninţare cu totul nouă.

Am lucrat mult la ameninţarea clasică, fie că este vorba de delincvenţi, fie că este vorba de o persoană înarmată cu o armă, o bombă, orice ar fi acea bombă…

Ştim cum să detectăm şi să combatem această ameninţare”, a declarat Darmanin într-o conferinţă de presă.

„Sosirea dronelor încărcate cu explozibili în teatrul de operaţiuni civile este o noutate. Nu există nicio certitudine că această ameninţare se va materializa, dar este cea mai greu de oprit”.

Franța mobilizează 35.000 de agenți de securitate și militari pentru a proteja ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024. Precizările ministrului de Interne francez

Darmanin a declarat că guvernul va cere forţelor de poliţie din alte părţi ale Europei să îşi intensifice schimbul de informaţii cu privire la persoanele care ar putea reprezenta o ameninţare teroristă pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul francez.

El a declarat că Franţa a cerut, de asemenea, Comisiei Europene să i se permită să restabilească controalele la frontieră în timpul Jocurilor Olimpice şi al Cupei Mondiale de Rugby din acest an pentru persoanele care sosesc din ţările din Spaţiul Schengen, care nu necesită paşaport şi care permite circulaţia fără restricţii a persoanelor.

Comisia Europeană va da curs, fără îndoială, cererii Franţei, dar Parisul aşteaptă încă un răspuns, a continuat ministrul.

Reuters a dezvăluit că organizatorii Paris 2024 au plănuit să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel, deşi nu în vârful monumentului.

Darmanin a declarat că se aşteaptă ca peste 600.000 de persoane să participe la evenimentul de lansare a Jocurilor, inclusiv 100.000 care vor plăti până la 2.700 de euro fiecare pentru un loc pe malul inferior al râului.

Spectatorii vor putea vedea holograme pe apă, dansatori pe acoperişurile clădirilor din apropiere şi spectacole aeriene.

„Ştim că cel mai mare eveniment al planetei va atrage o mulţime de oameni care vor să petreacă şi apoi, fără îndoială, alţii care vor să strice petrecerea”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe