Connect with us

EVENIMENT

Funcţionara unei primării din județul Brăila, reţinută după ce ar fi eliberat adeverinţe false privind vechimea în muncă

Publicat

dna

Romica Pavel, funcţionar în cadrul Primăriei oraşului Ianca, judeţul Brăila, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, după ce ar fi eliberat adeverinţe false, prin care unor persoane li se atesta ilegal vechimea în muncă la Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP), astfel încât să poată obţine pensii sociale minime garantate de statul român prin Casa Naţională de Pensii.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis, joi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Romicăi Pavel, referent cu atribuţii de funcţionar arhivar în cadrul Primăriei oraşului Ianca, judeţul Brăila, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, dar şi altei persoane acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă în formă continuată şi dare de mită în formă continuată.

În aceeaşi cauză, anchetatorii au dispus control judiciar faţă de alte trei persoane, cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi dare de mită.

DNA informează că, în cursul zilei de miercuri, au fost efectuate percheziţii la mai multe locaţii de pe raza judeţelor Buzău, Vrancea şi Brăila, printre care şi la următoarele instituţii publice: Primăria oraşului Ianca, Casele Judeţene de Pensii Buzău şi Vrancea şi Oficiile Poştale Judeţene Brăila şi Vrancea.

În cursul anului 2018

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în cursul anului 2018, Romica Pavel, în calitatea menţionată, împreună cu alţi doi inculpaţi, ar fi constituit un grup infracţional organizat la care ar fi aderat ulterior şi alte persoane, grup care şi-ar fi desfăşurat activitatea până în luna februarie 2022.

„Prin această ‘asociere’ membrii grupului ar fi urmărit obţinerea unor venituri nelegale din eliberarea de adeverinţe false, prin care unor persoane li se atesta în mod nelegal vechimea în muncă la Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP) Ianca, judeţul Brăila, astfel încât să poată obţine pensii sociale minime garantate de statul român prin Casa Naţională de Pensii”, se menţionează în comunicat.

Concret, spun anchetatorii, în perioada respectivă, Romica Pavel, în calitate de referent cu atribuţii de funcţionar arhivar în cadrul Primăriei oraşului Ianca, judeţul Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pretins şi a primit, în mod direct sau prin intermediari, de la 71 de persoane, suma totală de 213.000 lei, în schimbul completării, semnării şi eliberării adeverinţelor false menţionate.

Procurorii arată că beneficiarilor de adeverinţe li s-ar fi solicitat suma de 580 lei /anul de vechime atestat

Spre exemplu, procurorii arată că beneficiarilor de adeverinţe li s-ar fi solicitat suma de 580 lei /anul de vechime atestat, astfel că 15 ani de vechime „costau” suma de 8.700 lei. După ce intermediarii îşi opreau „comisionul” (între 2.700 lei şi 3.000 lei) Romicăi Pavel i-ar fi revenit suma de 3.000 lei (200 lei/anul de vechime).

„În continuare, beneficiarii ar fi depus dosarele de pensionare, care includeau şi acele adeverinţe false, la Casele Judeţene de Pensii Buzău şi Vrancea, ai căror angajaţi au emis fără vinovăţie deciziile de pensionare pentru fiecare titular”, mai arată DNA.

Joi, Romica Pavel şi cealaltă persoană reţinută urmează să fie prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie hiperbară

Publicat

spital clinic recuperare cluj napoca 2017.jpg

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu aparatură și va avea inclusiv o cameră pentru terapie hiperbară.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar proiectul va fi depus spre finanțate prin Programul de Sănătate, care beneficiază de fondri europene nerambursabile.

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe