Connect with us

EVENIMENT

Furnizarea apei este întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, din cauza unei avarii

Publicat

Furnizarea apei este întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, marţi, din cauza unei avarii la conducta magistrală de alimentare.

„În cursul nopţii, în jurul orei 1,00, a avut loc o avarie serioasă la conducta de aducţiune apă potabilă în zona Voineşti. Tot oraşul a rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz, vom avea apă la robinet în cursul acestei nopţi. Dată fiind situaţia, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, s-a asigurat că în tot oraşul se va distribui apă menajeră cu ajutorul pompierilor”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

UPDATE: Furnizarea apei va fi reluată la Câmpulung Muscel în cursul serii de marţi, după remedierea avariei la conducta magistrală, a anunţat primarul Elena Lasconi.

„Cel mai târziu, ora 22,00 vom avea apă la robinet. Toată ziua am coordonat distribuţia apei (cu ajutor de la Pompieri, CBRN, ADP, Direcţia de asistenţă socială) în tot oraşul şi am comunicat cu toate autorităţile (Prefectură, ISU Argeş şi Direcţia de sănătate publică) despre situaţia din Câmpulung. Avaria a fost remediată. Acum s-a dat drumul la apă, însă mai durează câteva ore până va ajunge la robinet (chestiuni tehnice de siguranţă). Aceasta e o rezolvare pe termen scurt. Soluţia e o nouă conductă de aducţiune. Anul acesta este în planul de investiţii”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Conform aceleiaşi surse, asistenţii sociali vor distribui apă menajeră şi apă potabilă persoanelor vulnerabile şi persoanelor cu dizabilităţi. De acest sprijin vor beneficia peste 300 de persoane.

„Cele două spitale au rezervă de apă pentru 24 de ore. Acţionăm cu 3 cisterne ale pompierilor, două de 5000 de l, una de 9000 l, şi două cisterne ale unităţii militare CBRN, fiecare de 3500 l. ADP acţionează cu două cisterne a câte 1000 l pentru a asigura apă menajeră la: Policlinică, Centrele de Plasament, Centrul Ghica, Centrul de Logopedie, Centrul Start Autism, Căminul de bătrâni şi Centrul de dializă. De asemenea, tot cu ADP vom asigura apă menajeră cetăţenilor care locuiesc în zonele Mărcuşi (Biserica Fundeni), Blocurile Uzinei, Blocul de la Uzina Electrică, str. Târgoviştei, str. Valea Româneştilor, şi în toate zonele în care vom avea solicitări de la câmpulungeni”, se mai menţionează în comunicat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş informează că o autospecială de intervenţie acţionează în localitatea Lereşti, pentru a pompa apa rezultată în urma avariei la conducta magistrală.

„De asemenea, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă transportă apă menajeră (destinată diverselor activităţi) pentru cetăţeni la Şcoala nr. 7, Biserica din cartierul Grui şi la Primăria municipiului Câmpulung, până la ora 11,00. Ulterior, se pot primi indicaţii pentru transport apă şi în alte puncte”, precizează ISU Argeş. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O mașină a intrat într-un cap de pod, între Bobâlna și Răzbuneni. Șoferul a ajuns la spital

Publicat

accident cap de pod.jpeg

Un șofer a ajuns la spital, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod, între localitățile Bobâlna și Răzbuneni. 

Un accident cu un singur autoturism a avut loc marți dimineață, pe DJ108B, între localitățile Răzbuneni și Bobâlna. Mașina a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Șoferul mașinii a fost rănit în accident, fiind transportat la spital pentru investigații medicale.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș 17-19 mai 2024. Program: teatru, concerte, expoziții și comunicări științifice

Publicat

festivalul internațional ”lucian blaga”, sebeș 17 19 mai 2024. program: teatru,

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” 17-19 mai 2024. Evenimentul a ajuns la cea de-a 44-a ediție. 

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu, Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, transmit organizatorii.

Model de stabilitate și de viziune…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: Victorie în instanță pentru PSD la Lopadea Nouă. Pop Ildi va candida și va câștiga alegerile pentru funcția de primar

Publicat

comunicat: victorie în instanță pentru psd la lopadea nouă. pop

Tribunalul Alba a admis apelul făcut de PSD după ce PNL a contestat candidatura social-democratei Pop Ildi. Astfel, Pop Ildi va candidat pentru funcția de primar al comunei Lopadea Nouă pe lista PSD.

Este în primul rând o victorie a democrației împotriva dictaturii instituite de PNL în Alba. PNL vrea să devină partid unic, partidul-stat, iar în județ să aibă candidați unici, pentru a pune stăpânire pe toate resursele publice.

PNL a vrut să elimine candidatul PSD…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce este EDR? Cutia neagră la mașini va fi OBLIGATORIE începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

7253 sofer.jpg

EDR este prescurtarea pentru Event Data Recorder, cunoscut și drept cutia neagră. Acest dispozitiv va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la sfârșitul anilor 1960.

Cluj24.ro

Citește mai departe