Connect with us

EVENIMENT

Furtuna Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. ANM anunță Cod Galben de ninsori în 20 de județe

Publicat

Furtuna de zăpadă, Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. De asemenea, efectele acesteia se vor resimți și în Bulgaria și Croația. 

Cel mai probabil în România, primele efecte alte furtunii se vor resminți de luni. La Alba Iulia, sunt așteptate ninsori, pân joi, 14 ianuarie. Cea mai scăzută temperatură se va resmimți în zilele de miercuri și joi, -4 grade, informează ziarul Alba24.ro.

La Madrid situația este gravă,  unde mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, multe străzi sunt blocate şi mai mulți copaci au fost doborâți la pământ.

Citește și: VIDEO: Furtuna Filomena a provocat patru decese, spaniolii au schiat prin Madrid

Potrvit publicației El Pais, din  cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă.

De asemenea, aeroportul din Madrid este închis, iar transportul feroviar a fost blocat.

YouTube video

Furtuna Filomena a provocat cel puțin patru morți. Două persoane au murit din cauza frigului – una în orașul Zarzalejo, aflat în apropiere de Madrid, și una în orașul Calatayud, din apropiere de Zaragoza.

Alte două persoane și-au pierdut viața în regiunea Andaluzia, în apropiere de Malaga. Mașina în care se aflau a fost luată de puhoaie.

Cod galben de ninsori abundente în 20 de judeţe

Potrivit sursei citate, în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00, vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 – 20 cm şi, izolat, 30 – 40 cm. Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi de 60 – 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, respectiv Municipiul Bucureşti.

sursă foto: captura youtube

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea investiției

Publicat

dotări pentru colegiul militar din alba iulia: mobilier, materiale didactice

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, printr-o investiție de aproape 900.000 de lei. 

Ministerul Apărării – UM 01829 a lansat pe 17 aprilie o licitație, în platforma SEAP, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ militar preuniversitar din subordinea Statului Major al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe