Connect with us

EVENIMENT

Gabriel, EROUL de la ISU Cluj. Ce înseamnă un simplu ”mulțumesc” pentru un salvator de vieți

Publicat

Un paramedic de la ISU Cluj, erou în timpul liber. Aflat în trafic, Gabriel a fost martor la un accident grav, petrecut în zorii zilei, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Trei mașini lovite, oameni răniți. Nu a ezitat să oprească și să acorde primul ajutor unui șofer care avea dureri puternice în zona coloanei vertebrale. O mărturie emoționantă, despre ce înseamnă să-i ajuți pe ceilalți, a fost postată pe Facebook de ISU Cluj.

Citește și UPDATE VIDEO: Trei persoane rănite grav în accident la Cluj-Napoca. Trei maşini implicate

gabriel, paramedic

”Abia se arătau zorii zilei, când Gabriel își conducea mașina spre casă. Se apropia de intrarea în Cluj-Napoca și a zărit un accident în care fuseseră implicate trei mașini.

Șoferii erau încă în mașinile deformate, iar trecătorii alarmați sunau la 112 pentru a chema de urgență salvatorii.

Primul instinct i-a spus lui Gabriel să oprească mașina pe marginea drumului, fiind convins că acolo se află oameni în suferință și el poate să îi ajute.

Gabriel este paramedic pe ambulanțele SMURD ale ISU Cluj de aproape 12 ani, așa că oprește mașina pe marginea drumului și coboară. Se prezintă celor care încercau să ajute, evaluează persoanele rănite și caută să-i sprijine până la sosirea salvatorilor.

Unul dintre șoferii implicați în accident se afla în vădită agonie, era palid la față și nu știa ce i s-a întâmplat. Avea dureri puternice la coloana vertebrală, era dezorientat și, în ciuda suferințelor, încerca să iasă singur din mașină.

Pompierul a cerut persoanelor prezente să-i monitorizeze pe ceilalți doi șoferi, care erau ieșiți pe picioarele lor și să-l anunțe dacă se schimbă starea lor.

S-a așezat în genunchi lângă portiera deschisă a mașinii contorsionate și a început să-l liniștească pe șoferul aflat în suferință: ”Lucrez la pompieri pe ambulanțele SMURD, cât timp sunt lângă tine vei fi în siguranță!”

A început să-i susțină corpul cu brațele sale, asigurându-i o poziție stabilă în scaunul vehiculului, pentru a evita agravarea leziunilor la coloana vertebrală. În același timp a sunat medicul de pe ambulanța SMURD, ce gonea înspre ei: i-a prezentat situația și numărul răniților care aveau nevoie de asistență medicală de la locul accidentului.

Nu trece mult și sirenele salvatorilor încep să se audă, iar șoferul din brațele pompierului simțea că va reuși să depășească aceste momente de cumplită suferință. El se reculege pentru câteva secunde și îi spune pompierului: „Mulțumesc!”

Gabriel a simțit recunoștința bărbatului pentru ceea ce făcea, însă nu a tăgăduit deloc și a rămas lângă omul suferind, chiar și după ce au ajuns colegii săi la accident. I-a ajutat să-i imobilizeze coloana rănitului cu gulerul cervical și KED-ul special pentru a-l scoate din autoturism și a-l duce la spital.

Apoi, s-a urcat în mașina sa și a pornit spre casă, fără să se gândească că va mai povesti cândva pentru ce s-a oprit mai devreme.

Se simțea împlinit și mulțumit pentru că a putut să fie de ajutor. Se gândea că în toți acești ani, în care a fost paramedic pe ambulanțele SMURD, a ajutat mii de persoane, dar cuvântul ”mulțumesc” l-a auzit destul de rar. Ba mai mult, știe exact de câte ori l-a auzit: ”De trei ori!”

L-am întrebat dacă cumva zgomotele puternice sau agitația situațiilor în care a intervenit ar fi putut să acopere cuvintele pacienților. La care el îți îți răspunde imediat: ”Cuvântul mulțumesc îl auzi în orice situație! Este ceva deosebit! Doar că îmi amintesc să-l fi auzit numai de trei ori până acum.”

Cu toate acestea, Gabriel nu și-ar fi iertat dacă ar fi trecut pe lângă accident fără să dea o mână de ajutor: „Acesta este rolul nostru să fim mereu dispuși să ajutăm! Indiferent dacă este noapte, frig, ploaie sau caniculă, trebuie să-i ajuți mereu pe cei aflați în suferință și să ai curaj și devotament!”

Aproape de locul accidentului se afla și un autobuz, al cărui șofer a reușit să frâneze la timp și să evite impactul. Omul a povestit însă cât de șocat a fost imediat după ce a văzut accidentul.

accident bd muncii

”Sunt șoferul de pe autobuz, impactul a fost la 50 de metri, maxim, în fața mea, am văzut tot ce s-a întâmplat în momentul impactului și minute bune după impact nu am fost bun de nimic, am reușit să opresc autobuzul exact la timp, am avut noroc că în autobuz nu a fost nevoie de intervenția medicilor din cauza frânei pe care am pus-o, multumesc Lui Dumnezeu, că nu au fost morți și/sau răniti grav în incident, Dumnezeu să le dea sănătate la toți cei implicați și cât despre domnul de la ISU CLUJ, RESPECT!”

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie. Sunt 49 de modele de telefoane mai vechi

Publicat

lista telefoanelor pe care nu va mai funcționa whatsapp din

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie este disponibilă. Pe o parte dintre telefoanele de pe această listă, aplicația WhatsApp a încetat să funcționeze încă de la 1 ianuarie 2024. 

Pentru altele, această problemă va apărea din aprilie, în fucție de sistemul de operare utilizat.

În total, lista telefoanelor care vor pierde accesul la WhatsApp din 2024, ajunge la 49 de modele.

Aplicația WhatsApp este compatibilă cu aproape toate dispozitivele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe