Connect with us

EVENIMENT

Patru tinere din Galați, traficate în țări europene. Peste 220.000 de euro a primit bărbatul care le-a racolat prin metoda ”Loverboy”

Publicat

arestat politia general
fotografie cu caracter ilustrativ

Un gălățean de 31 de ani a fost reținut de polițiști pentru trafic de persoane. Victimele lui, patru tinere, au fost racolate de acesta și obligate să se prostitueze.

Gălățean reținut pentru trafic de persoane. În 8 ani, peste 220.000 de euro

Potrivit IPJ Galați, în 13 august 2022, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Galați și Ilfov, la locațiile folosite de un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2021, un bărbat, în vârstă de 31 ani, din municipiul Galați, folosind metoda „Loverboy”, ar fi recrutat 4 tinere, toate cu domiciliul în municipiul Galați, iar, prin inducerea şi menţinerea în eroare a acestora cu privire la sinceritatea sentimentelor pe care le avea faţă de ele, le-ar fi convins să-l însoţească în străinătate (Austria, Anglia, Elveția și Germania).

Odată ajunși în locațiile din țările mai sus menționate, prin recurgerea la acte de constrângere morală sau/şi fizică, le-ar fi determinat să practice prostituţia şi să-i remită integral sumele de bani obţinute într-o astfel de modalitate, estimate la peste 220.000 de euro.

Percheziții în Galați și Ilfov. Ce au găsit polițiștii

În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară în județele Galați și Ilfov, la data de 13 august 2022, au fost descoperite și ridicate mai multe documente și înscrisuri, 14.950 de euro, 12.300 de franci elvețieni și 5.000 de lei, care au fost indisponibilizate, precum și un telefon mobil.

În cursul aceleiași zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a acestui bărbat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în formă continuată.

La data de 14 august 2022, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Potrivit sursei citate, acțiunea a fost realizată împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. De Ziua Tineretului – 2 Mai – un nou monument în Cluj-Napoca

Publicat

parcul 1.jpeg

Clujul este orașul cu cele mai usturătoare prețuri, dar este și un oraș al monumentelor. Unele frumoase, unele bizare, altele de-a dreptul nereușite. Nu trebuie să fii vreun exeget, critic de artă să îți permiți să afirmi că statuia lui Avram Iancu ca monument e un amestec nereușit de artă modernă cu o imitație de sculptură țărănească care îl reprezintă pe crăișorul frumos și tragic al munților cu un cap diform și hâd, pe un trup disproporționat, cu un paloș…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

candidati aur.jpg

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile locale.

După ce au comasat în mod ilegal și neconstituțional alegerile europarlamentare cu cele locale, în speranța că așa își vor păstra funcțiile, PSD și PNL continuă seria ilegalităților, arată reprezentanții AUR.

AUR a depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

masini iulis mall 1.jpg

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie, pot fi văzute în Iulius Mall Cluj.

Pavilionul „ACUM-AICI-ACOLO” reunește proiecte ce prezintă diferite practici de arhitectură și design.

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificare în grila de programe TV la Digi. Nouă posturi au fost scoase. Alte canale noi au fost introduse pentru utilizatori

Publicat

modificare în grila de programe tv la digi. nouă posturi

Modificare în grila de programe TV la Digi. Mai multe posturi TV au ieșit din grila DIGI. Este vorba despre o serie de posturi care nu vor mai fi disponibile pentru cei care au cablu TV de la RCS RDS.

Însă, chiar dacă o serie de posturi au fost scoase, firma a adăugat altele noi.

Modificarea grilei a fost făcută la începutul lunii mai.

Ce posturi au fost scoase din grilă

Posturile care au fost scoase de DIGI sunt:

  • DigiSport 4 (SD)
  • Profit News
  • CGTN HD
  • Cinemax 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe