Connect with us

ACTUALITATE

Galaţi: Încă şase autobuze hibrid noi din lotul de 20 vor circula pe străzile municipiului reşedinţă

PublicatAlte şase autobuze hibrid noi şi moderne, din lotul de 20 achiziţionate, au ajuns în flota societăţii de transport public Transurb şi vor intra în circulaţie peste aproximativ două săptămâni, după procedurile de înmatriculare, a informat, marţi, Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit sursei citate, aceste şase autobuze hibrid se adaugă celor două care care au intrat deja în circulaţie şi se estimează că, până la sfârşitul lunii aprilie, furnizorul va livra întregul lot de 20 de autovehicule, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei.

Noile autobuze hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele vor avea o garanţie de trei ani şi sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului.

“Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiţii. Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Până în prezent, în mandatul actualei administraţii locale au ajuns la Galaţi 17 troleibuze noi, în valoare de peste 31,5 milioane lei, 20 de minibuze noi, în valoare de 6.238.000 lei, şi 40 de autobuze Euro 6, în valoare de 26.246.000 lei. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Cîțu, după ce Drulă l-a numit „zombie politic”: Este vorba de conștiință și de onoare

Publicat

Premierul Florin Cîțu a spus, întrebat dacă ministrul Cătălin Drulă și-a cerut scuze după ce l-a numit „zombie politic”, că este o chestiune de „conștiință și onoare”.

Întrebat, miercuri, de jurnaliști, dacă ministrul Cătălin Drulă și-a cerut scuze după ce l-a numit „zoombie politic”, premierul a spus că nu va ține cont de remarca ministrului când va face evaluarea.

„Eu am spus cum îi voi evalua pe miniștri. Până la urmă este vorba de conștiință și de onoarea celor care fac astfel de declarații. (…) V-ați obișnuit că eu nu spun ceea ce discut în privat cu colegii mei”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a mai spus că nu va discuta scenarii în ceea ce privește numirea unui ministru al Sănătății și că speră că USR PLUS va desemna un ministru în cursul zilei de miercuri.

„Eu sper că astăzi (miercuri – n.r.) vom aveam un ministru (…). Când vom avea o persoană nominalizată atunci putem să discutăm despre acea persoană”, a mai spus Cîțu.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că cele mai mari șanse pentru a fi noul ministru al Sănătății este medicul endocrinolog Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

ULTIMĂ ORĂ: România şi-a aflat adversarii din grupa de la Jocurile Olimpice

Publicat

România va juca la turneul final de fotbal de la Jocurile Olimpice, Tokyo 2020, în Grupa B, alături de Noua Zeelendă, Coreea de Sud și Honduras. Tragerea la sorți a avut loc miercuri, la sediul FIFA din Zurich, Elveția.

Echipa olimpică de fotbal a României și-a aflat miercuri adversarele din grupă, de la turneul final de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tricolorii vor evolua în Grupa B, alături de Noua Zeelendă, Coreea de Sud și Honduras.

Componența completă a celor 4 grupe:

Grupa A – Japonia, Africa de Sud, Mexic, Japonia

Grupa B – Noua Zeelendă, Coreea de Sud, Honduras, România

Grupa C – Egipt, Spania, Argentina, Australia

Grupa D – Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Centre mobile de vaccinare trimise de MApN în localități izolate sau greu accesibile

Publicat

Un număr de 20 de centre mobile, aflate în coordonarea Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, funcționează de miercuri, echipe de vaccinare fiind trimise în localități izolate sau greu accesibile.

Cele 20 de centre mobile de vaccinare coordonate de Direcția medicale a MApN funcționează de miercuri în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), scrie Mediafax.

Echipele de vaccinare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare. Astfel, echipa de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” acționează pentru județele Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova; Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Academician Ștefan Milcu”, București, pentru județele Buzău, Călărași și Ialomița, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, Pitești, pentru județele Vâlcea și Argeș; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța acționează pentru județele Constanța și Tulcea; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași acționează pentru județele Iași, Neamț, Suceava și Botoșani; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, Focșani – pentru județele Vrancea, Bacău și Vaslui; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați – pentru județele Galați și Brăila; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, Timișoara – pentru județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Bihor; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pentru județele Sibiu, Alba, Hunedoara și Mureș; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca – pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov – pentru județele Brașov, Covasna și Harghita; iar echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odobleja”, Craiova – pentru județele Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt.

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatul acceptă cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Florian Bodog

Publicat

bodog

Senatul a acceptat, miercuri, solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, care ar fi acționat ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu.

Decizia a fost luată cu 98 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” și o abținere.

„Nu vă voi cere să votați împotriva solicitării de cercetare a mea, pentru că nu am nimic de ascuns. Întotdeauna am răspuns invitațiilor și nu e prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu mi-e frică de Justiție și am încredere în Justiția din România. Ceea ce se întâmplă acum este definiție de caz pentru motivul pentru care în Contituția României este prevăzută iunitatea parlamentarilor. (…) Știu că decizia este una politică, însă cred că Senatul și românii au dreptul să știe. Fiecare ditre noi răspundem în fața lui Dumnezeu, răpundem în fața Justiției și răspudem în fața oamenilor. Imunitatea nu este un privilegiu, ci garanția că un ministru să-și poată exercita în mod liber mandatul”, a spus în plen Florian Bodog.

La rândul său, senatorul PSD Lucian Romașcanu a anunțat că și social-democrații votează în favoarea cererii DNA.

DNA a cerut din nou aprobarea Senatului pentru începerea urmăririi penale pe numele lui fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, care ar fi acționat ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu. În 2019 Senatul a respins o cerere similară. MEDIAFAX

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate