Connect with us

EVENIMENT

Galați: Moaştele Sfântului Apostol Andrei vor fi scoase duminică şi luni spre închinare credincioşilor

Publicat

sursa foto: edj.ro

Credincioşii gălăţeni se vor putea închina duminică şi luni la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, care vor fi aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Eparhia Dunării de Jos.

Citește și Sfântul Andrei: Mesaje, urări, felicitări

Potrivit sursei citate, în acest an, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei, va consta în săvârşirea la Catedrala Arhiepiscopală, în ziua de duminică a Sfintei Liturghii, începând cu ora 9,00, respectiv a slujbei Privegherii, de la ora 17,00, iar în ziua hramului, luni, Sfânta Liturghie, începând cu ora 9,00.

În cele două zile de sărbătoare, credincioşii prezenţi se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare în vigoare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor.

„În fiecare an, sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – Sfântul Apostol Andrei, încreştinătorul poporului român şi protector ceresc al Sfintei noastre Biserici Ortodoxe strămoşeşti, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos”, se mai spune în comunicat.

Pe de altă parte, Jandarmeria Galaţi a transmis printr-un comunicat de presă că la pelerinajul de la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor fi scoase spre închinare Moaştele Sfântului Andrei, vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi şi se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte.

„Având în vedere că în perioada 29 – 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor fi scoase spre închinare Moaştele Sfântului Andrei, facem precizarea că Jandarmeria Galaţi va lua toate măsurile necesare în vederea preîntâmpinării oricăror incidente, cât şi pentru respectarea distanţării fizice între participanţi. Astfel, vom institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, precizăm că la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate”, se precizează în comunicatul Jandarmeriei Galaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe