Connect with us

EVENIMENT

Garda Naţională de Mediu a aplicat amenzi de peste 29 de milioane de lei, în primele patru luni din 2021

Publicat

Arhivă foto

Comisarii de mediu au efectuat peste 10.800 de controale, în primele patru luni ale anului în curs, şi au aplicat amenzi în valoare de 29,3 milioane de lei, în creştere cu 52,27% faţă de perioada similară din 2020, conform datelor centralizate de Garda Naţională de Mediu (GNM), consultate de AGERPRES.

În intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, numărul inspecţiilor realizate la nivel naţional a fost cu 25% mai mare, comparativ cu primele patru luni ale anului anterior, când au fost înregistrate 8.635 de acţiuni.

Datele centralizate de Garda de Mediu relevă faptul că, raportat la intervalul analizat, au fost aplicate 1.477 de amenzi, faţă de 854, cu un an în urmă.

Peste 500 de avertismente

De asemenea, au fost emise 564 de avertismente (faţă de 366, în primele patru luni din 2020) şi 96 de decizii privind sistarea activităţii (faţă de 61, în aceeaşi perioadă a anului precedent).

Potrivit raportului periodic al GNM, de la începutul acestui an şi până la finele lunii aprilie au fost emise 11 propuneri de suspendare de acorduri/autorizaţii de mediu, precum şi 32 de sesizări penale.

Din totalul controalelor realizate în 2021, un număr de 9.252 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării şi 1.550 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

Peste 3.000 de inspecții

În luna aprilie a acestui an au fost efectuate, la nivel naţional, 3.139 de inspecţii, dintre care 2.604 în domeniul poluării. Pe parcursul acestor controale au fost aplicate 446 de amenzi, în valoare totală de 8,595 milioane de lei.

Totodată, în acelaşi interval, au fost transmise 151 de avertismente, 32 de dispoziţii de sistare a activităţii şi 19 sesizări penale. În schimb, nu a fost emisă nicio propunere de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu.

Garda Naţională de Mediu este o instituţie publică şi funcţionează ca instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Instituţia are atribuţii în prevenirea, constatarea şi sancţionarea încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL

Publicat

smurd 1 e1624876742592.jpg

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

retro parada primăverii la alba iulia: bijuterii pe roți în

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru automobilele de epocă.

Evenimentul poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

nokian tyres relochează la oradea o fabrică de anvelope din

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au ales Oradea.

Prima anvelopă va fi produsă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

concert al corului madrigal la catedrala greco – catolică „sfânta

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe