EVENIMENT
”Găsiți resurse să ne testați, să ne putem îmbrățișa copiii!” – Apelul disperat al unei asistente dintr-un spital cu bolnavi infectați cu coronavirus

O asistentă de la un spital suport pentru bolnavii de coronavirus din Galați, le cere autorităților să-i testeze și pe angajații din această unitate medicală unde a fost deja înregistrat un cadru medical infectat.
Într-o postare pe Facebook, ea spune că personalul medical de aici a fost ”aruncat” în lupta cu virusul fără să aibă ”drept de replică”, iar DSP spune că nu e nevoie de teste în ciuda faptului că un salariat a fost confirmat cu COVID-19 și a intrat în contact cu numeroase alte persoane in spital.
”Domnule prefect al județului Galați, domnule ministru al Sănătății, domnilor consilieri ai acestui oraș, domnule primar, domnule Arafat… oare am uitat pe cineva?…
Scriu din nou, apelez la această formă de comunicare, publică, pentru că sunt foarte consternată de ceea ce se întâmplă.
Încă o data, sunt un simplu și executant asistent medical în Sp. CF Galați! Vorbesc în numele tuturor colegilor mei, care de 3 săptămâni suntem captivi în această luptă, cu covid 19, fiind desemnat spital suport.
Am fost aruncați în această luptă fără să avem drept de replică. Ni s-a ordonat…
Probabil nu am avut „spate politic” îndeajuns de însemnat, așa cum se întâmplă cu alte spitale din Galați.
Ne-ați luat pe nepregatite dar așa cum am putut, cu greu, am reușit să ne organizăm pentru a intra în această provocare.
Nu contest că suntem cadre medicale, suntem salariați ai acestui spital și trebuie să ne facem treaba, să îngrijim pacienți (după spusele d-lui ministru, pacienti asimptomatici, cazuri ușoare).
Nu este așa, după cum am relatat într-o postare anterioară, pacienții noștri nu sunt cele mai ușoare cazuri, dimpotrivă, sunt distribuiți la noi acei bătrâni din azilele infectate care nu sunt tocmai ușor de îngrijit, se stă în saloane foarte mult pentru că, constiința noastră nu ne lasă să nu ne facem treaba cu responsabilitate!
O spun înca o dată, nu ne plângem neaparăt că aceste cazuri sunt distribuite la noi (cineva trebuie să-i îngrijească și pe acești bătrâni, imobilizați, cu demențe, cu diverse boli).
Nemulțumirea noastră este că, deși solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns.
Avem 3 săptămâni de expunere, avem cel puțin un cadru medical infectat (spun cel puțin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat și a ieșit pozitiv). Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane, în spital.
Avem colege care de 3 săptămâni nu și-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-și expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zăreste nicicum luminița de la capătul tunelului, nu știu cât va mai dura această situație.
Eu sunt un caz fericit, am ales să vin acasă, asumându-mi un risc enorm(dar totodată, știind că nu voi putea să fac față fără cei dragi lângă mine).
Va cerem, IMPERIOS, găsiți modalitați să ne testați! Am auzit la TV, pe d-l ministru, spunând că personalul medical în activitate la pacienți covid, ESTE TESTAT LA 6 ZILE!
Nu am găsit nicio lege în acest sens, sunt doar vorbe, de dezinformare!
Dacă întrebăm când vom fi testați, nu primim niciun răspuns, sau ne spune DSP că nu e nevoie.
Eu nu înțeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, cand un nu știu ce „preafericit” a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul sau!
NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testați?
Sau avem doar obligații și directive clare și indiscutabile, ca pe vremea comunistă?
Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, să putem veni acasă în siguranță și să ne putem îmbrățișa copiii!
Am înțeles că la alte spitale s-au asigurat aceste teste din bani proprii. Ce să vedeți, noi, ca spital care nu este în subordinea nimănui și ne autofinanțăm cum putem, spital căruia nicio autoritate nu i-a acordat atenție până la începutul acestei crize, cand brusc am apărut și noi și ne-a observat cineva… nu avem cum să ne asigurăm în regim propriu aceste testari.
Dacă ne-ați aruncat în această luptă, faceți-o până la capăt și susțineți-ne!
Sau… nu se dorește testarea noastră tocmai în ideea că dacă vom fi depistați pozitiv, nu mai are cine să intre la pacienți… și atunci preferați să rămânem pe baricade până vom cădea cu totul… și fizic și psihic!”, a scris asistenta pe Facebook.

FCSB și Universitatea Cluj s-au întâlnit sâmbătă, pe Arena Națională, în cea de-a treia etapă a play-off-ului Superligii.
U Cluj nu a reușit să înscrie. Meciul s-a terminat 1-0 pentru FCSB, care devine lider cu 35 de puncte.
Echipele de strat:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheș, Alhassan – Miculescu, Cisotti, M. Toma – Bîrligea Rezerve: Zima, Tănase, Oct. Popescu, Kiki, Ștefănescu, Edjouma, Cercel, Băluță,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.
The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.
Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.
Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…
Citește mai mult pe Alba24.ro