Connect with us

EVENIMENT

”Găsiți resurse să ne testați, să ne putem îmbrățișa copiii!” – Apelul disperat al unei asistente dintr-un spital cu bolnavi infectați cu coronavirus

Publicat

O asistentă de la un spital suport pentru bolnavii de coronavirus din Galați, le cere autorităților să-i testeze și pe angajații din această unitate medicală unde a fost deja înregistrat un cadru medical infectat.

Într-o postare pe Facebook, ea spune că personalul medical de aici a fost ”aruncat” în lupta cu virusul fără să aibă ”drept de replică”, iar DSP spune că nu e nevoie de teste în ciuda faptului că un salariat a fost confirmat cu COVID-19 și a intrat în contact cu numeroase alte persoane in spital.

”Domnule prefect al județului Galați, domnule ministru al Sănătății, domnilor consilieri ai acestui oraș, domnule primar, domnule Arafat… oare am uitat pe cineva?…

Scriu din nou, apelez la această formă de comunicare, publică, pentru că sunt foarte consternată de ceea ce se întâmplă.

Încă o data, sunt un simplu și executant asistent medical în Sp. CF Galați! Vorbesc în numele tuturor colegilor mei, care de 3 săptămâni suntem captivi în această luptă, cu covid 19, fiind desemnat spital suport.

Am fost aruncați în această luptă fără să avem drept de replică. Ni s-a ordonat…

Probabil nu am avut „spate politic” îndeajuns de însemnat, așa cum se întâmplă cu alte spitale din Galați.

Ne-ați luat pe nepregatite dar așa cum am putut, cu greu, am reușit să ne organizăm pentru a intra în această provocare.

Nu contest că suntem cadre medicale, suntem salariați ai acestui spital și trebuie să ne facem treaba, să îngrijim pacienți (după spusele d-lui ministru, pacienti asimptomatici, cazuri ușoare).

Nu este așa, după cum am relatat într-o postare anterioară, pacienții noștri nu sunt cele mai ușoare cazuri, dimpotrivă, sunt distribuiți la noi acei bătrâni din azilele infectate care nu sunt tocmai ușor de îngrijit, se stă în saloane foarte mult pentru că, constiința noastră nu ne lasă să nu ne facem treaba cu responsabilitate!

O spun înca o dată, nu ne plângem neaparăt că aceste cazuri sunt distribuite la noi (cineva trebuie să-i îngrijească și pe acești bătrâni, imobilizați, cu demențe, cu diverse boli).

Nemulțumirea noastră este că, deși solicităm de ceva timp TESTAREA PERSONALULUI, nu primim niciun răspuns.

Avem 3 săptămâni de expunere, avem cel puțin un cadru medical infectat (spun cel puțin, pentru că doar atunci când acesta a prezentat simptome a fost testat și a ieșit pozitiv). Acest cadru a intrat în contact cu numeroase alte persoane, în spital.

Avem colege care de 3 săptămâni nu și-au văzut copiii, pentru că au ales să stea la hotel, să nu-și expună familiile. Aceste persoane sunt în pragul depresiei, pentru că nu se zăreste nicicum luminița de la capătul tunelului, nu știu cât va mai dura această situație.

Eu sunt un caz fericit, am ales să vin acasă, asumându-mi un risc enorm(dar totodată, știind că nu voi putea să fac față fără cei dragi lângă mine).

Va cerem, IMPERIOS, găsiți modalitați să ne testați! Am auzit la TV, pe d-l ministru, spunând că personalul medical în activitate la pacienți covid, ESTE TESTAT LA 6 ZILE!

Nu am găsit nicio lege în acest sens, sunt doar vorbe, de dezinformare!

Dacă întrebăm când vom fi testați, nu primim niciun răspuns, sau ne spune DSP că nu e nevoie.

Eu nu înțeleg de ce, când un politician a fost infectat, a fost testat tot parlamentul, cand un nu știu ce „preafericit” a fost infectat, a fost testat tot clerul bisericesc din jurul sau!

NOI, CARE INTRĂM ZILNIC în contact cu bolnavi, avem dreptul să fim testați?

Sau avem doar obligații și directive clare și indiscutabile, ca pe vremea comunistă?

Găsiți, vă rugăm, resurse să ne testați, să putem veni acasă în siguranță și să ne putem îmbrățișa copiii!

Am înțeles că la alte spitale s-au asigurat aceste teste din bani proprii. Ce să vedeți, noi, ca spital care nu este în subordinea nimănui și ne autofinanțăm cum putem, spital căruia nicio autoritate nu i-a acordat atenție până la începutul acestei crize, cand brusc am apărut și noi și ne-a observat cineva… nu avem cum să ne asigurăm în regim propriu aceste testari.

Dacă ne-ați aruncat în această luptă, faceți-o până la capăt și susțineți-ne!

Sau… nu se dorește testarea noastră tocmai în ideea că dacă vom fi depistați pozitiv, nu mai are cine să intre la pacienți… și atunci preferați să rămânem pe baricade până vom cădea cu totul… și fizic și psihic!”, a scris asistenta pe Facebook.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe