Connect with us

EVENIMENT

Gata cu gălăgia şi petrecerile din bloc. De astăzi, intră în vigoare noile amenzi pentru cei care îți deranjează vecinii

Publicat

petreceri

Începând de astăzi, cei care tulbură liniștea vecinilor în mod repetat vor avea de achitat, amenzi mai mari.  Dacă o vor face repetat, vor şi munci în folosul comunităţii. Modificările la Legea 61/1991 privind sancţionarea încălcării normelor de convieţuire socială intră în vigoare iar amenzile sunt usturătoare, informează ziarul Alba24.ro.

Cei care organizează petreceri private în corturi sau alte amenajări neacoperite, care deranjează prin gălăgie locuințele din apropriere, dar și cei își deranjează vecinii de bloc în timpul orelor de liniște, sunt sancționați  mult mai dur.

Amenzile cresc drastic din 26 ianuarie 2020, iar cei care deranjează liniştea pot primi drept pedeapsă până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit noilor prevederi, contravenienţii care refuză să furnizeze datele pentru a fi identificaţi sau să se prezinte la sediul Poliţiei vor primi amenzi majorate.

Pentru tulburarea liniştii în zonele rezidenţiale prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă se vor da amenzi între 200 – 1.000 lei, ca până acum, dar repetarea faptei în 24 de ore va atrage o amendă între 500 – 1.500 lei sau prestarea a 50 – 100 ore de activităţi în folosul comunităţii.

Pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00 – 8:00 şi 13:00 – 14:00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, amenda este între 500 – 1.500 lei, ca până acum, dar se poate ajunge la 2.000 – 3.000 de lei sau la obligaţia de a presta între 70 – 120 ore de activităţi în folosul comunităţii dacă fapta este repetată într-un interval de 24 ore.

Pentru „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură să tulbure liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”, amenda a fost majorată de la 500 – 1.500 lei la 2.000 – 3.000 de lei.

Repetarea faptei în 24 de ore se sancţionează în aceste cazuri cu amendă între 3.000 – 6.000 de lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii.

Potrivit noilor prevederi, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei)

La persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, această pedeapsă creşte semnificativ, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Conform noilor prevederi, creşte amenda de la 100 – 500 lei la 500 – 1.500 de lei şi pentru „refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul Poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Două zile de COD GALBEN în Alba și alte județe. Descărcări electrice, vijelii, grindină și ploi torențiale

Publicat

două zile de cod galben în alba și alte județe.

Două zile de COD GALBEN în Alba și alte județe: Meteorologii au emis o informare meteorologică de cod galben, valabilă în Alba și în alte județe din centrul și vestul țării.

Alerta vizează intervalul 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20, potrivit ANM.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest.

Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se PRELUNGEȘTE traseul liniei 18. Se înființează 8 STAȚII noi în Borhanci

Publicat

autobuze ctp.jpg

Începând de marți, 16.04.2024, autobuzele care circula pe linia 18 vor avea traseu dus-întors pe strada Romul Ladea, modificat față de situația actuală, în care întoarcerea autobuzelor înspre oraș se realiza pe străzile Voievodul Gelu și Borhanciului.

În acelasi timp, traseul actual al liniei se va prelungi cu aproximativ 750m pe strada Veseliei, unde va avea punct de întoarcere în zona numărului 58.

Se PRELUNGEȘTE traseul liniei 18. Se înființează 8…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Cum ar putea fi amendați conducătorii care încalcă legea. Care este condiția

Publicat

Șoferii vor putea fi amendați pe baza video urilor de pe

Șoferii devin „ochii din trafic” ai polițiștilor. Conducătorii auto care sunt filmați cu o cameră de bord sau cu telefonul când încalcă legea în trafic ar putea fi amendați, prevede un proiect de ordonanță publicat recent în dezbatere publică.

Potrivit acestuia, șoferii vor putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Asta ar putea contribui la reducerea numărului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne.

Dacă modificarea va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Ocna Mureș, cercetat penal după ce a condus băut. Ce alcoolemie avea, la volan

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat din Ocna Mureș este cercetat penal după ce a fost prins băut la volan. Acesta a fost oprit de polițiști, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, luni, 15 aprilie, în jurul orei 12.50, polițiștii din Ocna Mureș au depistat un bărbat de 68 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din oraș. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe