Connect with us

EVENIMENT

Generaţia Z caută informațiile și știrile pe Tiktok, în loc de Google

Publicat

tiktok

Un  sondaj realizat de o populară companie de consultanță a scos la iveală faptul că tinerii din generația Z, cu vârste sub 20 de ani, au înlocuit Google cu Tiktok pentru a căuta informații sau știri.

Sondajul a fost realizat de Morning Consult, o companie populară de consultanţă, pe un eşantion de 2.200 de adulţi americani, împărţiţi pe grupe de vârstă: Generaţia Z (sub 20 de ani), Millennials (30-40 de ani), Gen X (peste 50 de ani) şi Boomers (peste 60 de ani).

Respondenţii au fost întrebaţi unde caută ştiri online, cum obţin informaţii, dacă folosesc mai multe surse şi dacă ar plăti (şi cât anume) pentru informaţie.

Accentul noilor generaţii se mută de la site-urile tradiţionale, cărora li se cere, dacă vor să supravieţuiască, ca „editorii să distribuie conţinut şi în afara site-urilor lor”.

Aproximativ 14% dintre membrii Generaţiei Z, dacă doresc să afle despre o ştire, încep să caute pe TikTok, iar aşa procedează doar 1% dintre aşa-numiţii Boomers şi, în general, 2% din toţi ceilalţi oameni.

Asta nu înseamnă că Google nu mai este folosit, ci doar că este folosit într-un mod diferit.

Rămâne locul în care majoritatea oamenilor încep să caute ştiri, dar cu importanţă diferită, în funcţie de diferitele grupe de vârstă.

În plus, există şi abordări diferite ale platformelor sociale: Generaţia Z preferă TikTok şi YouTube, în timp ce Millennials este mai probabil să înceapă de la Facebook, iar Bboomerii merg direct la un site de informaţii în care au încredere (cel al unui ziar, de exemplu) şi îşi încep căutarea de acolo.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele 4 săptămâni. Se anunță un Crăciun FRIGUROS

Publicat

iarna 1 e1669621127550.jpg

ANM anunță că urmează câteva zile în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar, apoi va urma o răcire. Se anunță deasemenea multe precipitații, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul va fi mai friguros iar de Revelion sunt prognozate temperaturi normale pentru această perioadă, dar multe precipitații. În special în nord-vestul țării, dar și la munte,  sunt așteptate precipitații în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Locuințe cu un consum de energie aproape zero, pentru specialiști din sănătate și învățământ, la Zlatna. Licitație, în SEAP

Publicat

locuințe cu un consum de energie aproape zero, pentru specialiști

În orașul Zlatna urmează să fie construite în curând 12 locuințe pentru specialiști din sănătate și învățământ, cu finanțare prin PNRR. Acestea vor respecta cerințele nZEB plus, respectiv vor avea o performanță energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape zero.

Primăria Zlatna a lansat, pe 7 decembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea de locuințe de serviciu pentru specialiști în oraș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ana Petric și Yanis Varro, câștigători la Balul Bobocilor de la Colegiul Economic din Alba Iulia. Cine a luat celelalte premii

Publicat

ana petric și yanis varro, câștigători la balul bobocilor de

Ana Petric și Yanis Varro au obținut titlurile de miss și mister la Balul Bobocilor de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”. Urmează VIDEO în CURÂND

Yannis are 15 ani și este elev în clasa a IX-a D, iar Ana este elevă în clasa a IX-a A.

Denisa Drăgan și Bogdan Iosif au fost preferați publicului: au obținut premiul miss și mister ”popularitate”. Cei doi sunt în clasa a IX-a D.

Miss și mister Alba24 sunt Iuliana Sanmărghitean și Alexandru David….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Explozie la o centrală termică, urmată de incendiu, la Lupșa. Intervin pompierii din Câmpeni

Publicat

explozie la o centrală termică, urmată de incendiu, la lupșa.

Explozie la o centrală termică, urmată de incendiu. Imediat după incident, autoritățile au fost anunțate printr-un apel la 112. 

Reprezentanții ISU Alba au anunțat vineri seară că secția de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Lupșa.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre o explozie la o centrală termică urmată de un incendiu.

Pompierii transmit că nu s-au înregistrat victime.

La fața locului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe