Connect with us

ACTUALITATE

Genul X va apărea pe cererile pentru eliberarea paşaportului în Statele Unite, anunţă Departamentul de Stat

Publicat

Americanii vor putea să aleagă un X pentru gen în cererile pentru eliberarea paşaportului începând cu 11 aprilie, a anunţat Departamentul de Stat al SUA joi, în timp ce administraţia Biden a marcat „Ziua Internaţională a Vizibilităţii Persoanelor Transgender” pe fondul măsurilor unor state federale îndreptate împotriva persoanelor trans, relatează agenţia Reuters.

Departamentul de Stat a declarat în iunie că cetăţenii americani îşi pot alege genul pe cererea de paşaport fără a fi nevoie să depună documentaţie medicală. În octombrie, a fost emis primul paşaport american cu „genul X”, conceput pentru a oferi persoanelor non-binare, intersex şi neconforme de gen un marker altul decât bărbat sau femeie pe documentul lor de călătorie.

„Începând cu 11 aprilie, cetăţenii americani vor putea selecta un X ca marker de gen pe cererea de paşaport SUA şi opţiunea va deveni disponibilă pentru alte forme de documente anul viitor”, a declarat secretarul de stat, Antony Blinken, într-un comunicat.

Schimbarea este una dintr-o serie de măsuri anunţate de administraţia Biden la o zi după ce guvernatorii republicani ai statelor Oklahoma şi Arizona au semnat proiecte de lege ce interzic fetelor şi femeilor transgender să concureze în echipe sportive feminine.

Ei s-au alăturat unei liste tot mai mari de state care au promulgat legi similare asupra unei chestiuni controversate din anul electoral. Drepturile persoanelor transgender au fost împinse în prim-planul războiului cultural purtat în ultimii ani în unele părţi ale Statelor Unite, împreună cu probleme precum drepturile reproductive.

„Administraţia condamnă încă o dată proliferarea atacurilor periculoase anti-transgender”

„Administraţia condamnă încă o dată proliferarea atacurilor periculoase anti-transgender (…) introduse şi adoptate în legislative de stat din ţară”, a declarat Casa Albă într-un comunicat despre iniţiativele pe care le ia, menite să înlăture barierele pentru persoanele transgender.

Acestea includ facilitarea călătoriilor, furnizarea de resurse pentru copiii transgender şi familiile lor, îmbunătăţirea accesului la servicii federale şi beneficii, precum şi promovarea incluziunii şi vizibilităţii în datele federale.

„Fiecare american merită libertatea de a fi el însuşi. Dar mult prea mulţi americani transgender se confruntă încă cu bariere sistemice, discriminare şi acte de violenţă”, a subliniat Casa Albă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe