Connect with us

ACTUALITATE

Germania a aprobat trei teste rapide COVID-19 la domiciliu, în cadrul strategiei de testare în masă

Publicat

Germania a aprobat trei kituri de testare la domiciliu pentru detectarea maladiei COVID-19 în cadrul strategiei de testare în masă concepută de ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, pentru a ajuta cea mai puternică economie europeană să se redreseze după efectele generate de un lockdown ce a fost impus la jumătatea lunii decembrie, informează Reuters.

Rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut constant în Germania în primele săptămâni ale anului 2021, dar a stagnat în ultimele zile, adăugându-se astfel acelor semnale care sugerează că Germaniei îi va fi dificil să relaxeze restricţiile antiepidemice atunci când lockdown-ul se va încheia pe 7 martie.

YouTube video

Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor din partidul ei conservator că disponibilitatea mai mare a testelor rapide şi creşterea capacităţii de testare a populaţiei ar putea să ajute procesul de revenire la normalitate şi să îl facă să devină mai durabil, au dezvăluit marţi două surse care au participat la acea întrunire.

Institutul Federal pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicală din Germania, a aprobat miercuri testele antigen fabricate de companiile Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech şi Hangzhou Laihe Biotech pentru a fi utilizate de persoane care nu sunt profesionişti în sectorul sănătăţii, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Ministrul Jens Spahn declarase puţin mai devreme pentru televiziunea ZDF că şi alte kituri de testare COVID-19 la domiciliu vor fi aprobate săptămâna viitoare.

Alte ţări mizează, la rândul lor, pe testele la domiciliu, pentru a contribui astfel la limitarea răspândirii virusului

În Austria, autotestele sunt deja utilizate în şcoli şi vor deveni disponibile pentru publicul larg în farmacii, în regim de gratuitate, începând de săptămâna viitoare.

În Anglia, echipe de voluntari şi de poliţişti au început să sune la uşile rezidenţilor în această lună pentru a le înmâna kituri de testare COVID-19, încercând astfel să limiteze răspândirea unei variante mai contagioase a noului coronavirus, originară din Africa de Sud.

În Germania, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore cu 8.007 şi a ajuns la un total de 2.402.818, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase.

Rata infectărilor a fost în această ţară de 59,3 cazuri la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile, în creştere uşoară în raport cu rata de 57 de cazuri la 100.000 de persoane raportată săptămâna precedentă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe