Connect with us

EVENIMENT

Germania a inclus un alt județ din România în lista „zonelor de risc“. Timiș, Ialomița și Mehedinți au fost eliminate

Publicat

Autoritățile din Germania au actualizat joi, 20 august, lista „zonelor de risc“ din România, stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la data de 20 august 2020. Astfel, pe lista zonelor de risc a fost inlus un județ, iar alte trei au fost eliminate din listă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Exerne, județul Vâlcea a fost inclus pe lista “zonelor de risc”, iar județele Ialomița, Mehedinți și Timiș au fost retrase din această categorie.

Astfel, la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Informații cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum și lista completă a acestora pot fi regăsite la:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile .

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

De la această obligativitate există două excepții:

Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză.

Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică.  În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a.

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Intrarea în Germania din țări terțe (non-UE şi non-SEE) desemnate drept „zone de risc“ rămâne în continuare limitată, anume dacă există un „motiv temeinic” în acest sens – spre exemplu pentru persoanele care dețin un drept de ședere în Germania, lucrează în domeniul sănătății, îngrijesc persoane în vârstă, transportă mărfuri sau călătoresc în scopul reunificării familiei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ajutoare de urgență de peste 70.000 de lei pentru 11 familii din județul Alba, afectate de incendii și alte situații critice

Publicat

ziua porților deschise la prefectura alba: vizitatorii vor afla istoria

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 aprilie, acordarea de sprijin financiar de urgență pentru familiile și persoanele singure aflate în situații critice. În județul Alba, 11 familii vor primi ajutoare în valoare totală de 72.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, între acestea, 10 familii din Alba Iulia, Sebeș, Aiud și Berghin au fost grav afectate de incendii, care au distrus locuințe, anexe gospodărești și bunuri de folosință. Aceste familii vor primi,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cargobicicleta pe care lumea o împarte, inaugurată la Cluj-Napoca. Poate fi închiriată gratuit, cu programare

Publicat

whatsapp image 2025 04 01 at 13.13.18.jpeg

Mănășturul, cel mai mare cartier al Clujului, devine un model de mobilitate urbană sustenabilă printr-o inițiativă inovatoare: Cargobicicleta Comunitară Mănăștura.

„Mănăștura” – Cargobicicleta Comunitară Mănăștur este un proiect pornit din inițiativa unui grup de bicicliști din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, în parteneriat cu Rastel.Io, creat pentru a oferi clujenilor o alternativă ecologică și eficientă la transportul auto, reducând aglomerația…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Perdelele: mai mult decât un simplu accesoriu de decor (P)

Publicat

perdelele: mai mult decât un simplu accesoriu de decor (p)

Atunci când vine vorba de amenajarea interioară, perdelele sunt adesea neglijate, retrogradate la statutul de element decorativ secundar, lipsit de importanță majoră. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Perdelele sunt, de fapt, adevărații eroi necântați ai designului interior, capabili să transforme radical aspectul, senzația și funcționalitatea unui spațiu.

Ele nu doar îmbracă ferestrele, ci dau viață camerelor, aducând echilibru între estetică și utilitate….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tratamente stomatologice gratuite pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, din aprilie

Publicat

prima săptămână din octombrie, dedicată prevenției gripei. de ce este

Persoanele cu tulburări din spectrul autist pot primi servicii de medicină dentară și tratamente stomatologice gratuite, de la 1 aprilie.

Tratamentele stomatologice gratuite au fost adăugate pe lista serviciilor de sănătate de care beneficiază persoanele cu tulburări din spectrul autist prin Legea nr. 405/2023, care a modificat Legea nr. 151/2010.

Prin noul ordin comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Muncii și CNAS, sunt stabilite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe