Connect with us

EVENIMENT

Germania a inclus un alt județ din România în lista „zonelor de risc“. Timiș, Ialomița și Mehedinți au fost eliminate

Publicat

Autoritățile din Germania au actualizat joi, 20 august, lista „zonelor de risc“ din România, stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la data de 20 august 2020. Astfel, pe lista zonelor de risc a fost inlus un județ, iar alte trei au fost eliminate din listă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Exerne, județul Vâlcea a fost inclus pe lista “zonelor de risc”, iar județele Ialomița, Mehedinți și Timiș au fost retrase din această categorie.

Astfel, la acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 15 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Informații cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum și lista completă a acestora pot fi regăsite la:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form, a cărui variantă în limba română poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Transport/Aussteigekarten-COVID_RO.pdf?__blob=publicationFile .

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

De la această obligativitate există două excepții:

Prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză.

Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării.

Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică.  În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a.

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Intrarea în Germania din țări terțe (non-UE şi non-SEE) desemnate drept „zone de risc“ rămâne în continuare limitată, anume dacă există un „motiv temeinic” în acest sens – spre exemplu pentru persoanele care dețin un drept de ședere în Germania, lucrează în domeniul sănătății, îngrijesc persoane în vârstă, transportă mărfuri sau călătoresc în scopul reunificării familiei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mihnea Costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată de un român la Campionatul European de Șah – Dezlegări

Publicat

mihnea costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată

O noua performanță internațională obținută de șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi. Acesta a obținut locul 4 la Campionatul European de Șah – Dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, în Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BEC a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale din Alba, după scandalul listelor cu președinți

Publicat

bec a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale

Biroul Electoral Central a dispus reluarea operațiunilor de desemnare a președinților birourilor electorale din mai multe județe, printre care și Alba.

Măsura vine după ce a primit contestații legate de unele dintre persoanele desemnate în aceste birouri și a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba.

Printre aceștia, secretarul județului Alba, Vasile Bumbu, dar și șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ciprian Hârceagă și unii grefieri.

Lista completă a celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe