Connect with us

ACTUALITATE

Germania: Autoritățile germane investighează Porsche cu privire la datele privind consumul de combustibil

Publicatsteag germania

Autoritatea auto germană KBA a început o anchetă împotriva Porsche, suspectând că producătorul auto a oferit date incorecte despre consumul de combustibil pentru autovehiculele pe benzină, anunță Reuters.

Porsche a declarat că a notificat în mod voluntar autoritatea, ca „măsură de precauție”, în urmă cu un an, cu privire la problemele de conformitate ale vehiculelor.

“Procedura actuală a reușit deja să nu găsească abateri de conformitate la cea mai mare parte a vehiculelor”, a declarat un purtător de cuvânt Porsche într-o declarație prin e-mail.

Numărul vehiculelor afectate este „mult mai mic” decât 1% din flota Porsche, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că nu a fost luată nicio decizie și că procedura se află într-un stadiu incipient.

KBA nu a fost disponibil pentru comentarii, mai notează Reuters.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

FOTO: Au început lucrările la cel mai mare nod rutier de pe Autostrada de Centură Sud București

Publicat

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, anunță că au început lucrările la cel mai mare și cel mai important nod rutier de pe Lotul I al Autostrăzii de Centură Sud. Este vorba despre punctul care va lega autostrăzile A0 și A2, în zona localității Cernica.

Potrivit reprezentantului Ministerului Transporturilor se lucrează la nodul aflat în preajma localității Cernica.

„Au început în forță lucrările la cel mai mare și cel mai important nod rutier aferent Lotului I, care va lega autostrăzile A0 și A2, în zona localității Cernica”, a anunțat Scrioșteanu pe Facebook.

Lucrări se fac și la poduri și pasaje, dar și în alte zone din apropierea viitoarelor autostrăzi.

„Au fost forați până acum aproape 100 de piloți dintre cei 961 necesari întregului Lot I. Se lucrează în toate zonele, mai ales în zona lucrărilor de artă: poduri, podețe și pasaje, acolo unde timpul permite. Din cauza umidității foarte ridicate unele lucrări nu se pot executa pentru moment.

A început montarea echipamentelor și instalațiilor pentru producerea grinzilor necesare Lotului I și Lotului II, pe raza administrativă a localității Berceni, iar echipele de muncitori turci au început și realizarea armăturilor necesare producerii grinzilor. Continuă lucrările de terasamente de la DN4 spre A2 și de la DN4 spre DN5, precum și în zona DJ401, acolo unde umiditatea permite”, a explicat secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Ordinul de începere a lucrărilor pe pimul lot al A0 Sud a fost dat pe 15 februarie. Lotul are o lungime de 16,9 km, între Berceni și A2, iar valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate în localitățile Vidra, Berceni, Popești – Leordeni, Glina și Cernica.

sursa: mediafax.ro

sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu / Facebook

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 200.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Publicat

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 17.470 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 204.000 lei.

* Marţi, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 16,00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Săpânţa, judeţul Maramureş, un autoturism care se deplasa dinspre malul râului Tisa spre interiorul ţării. Colegii noştri au acţionat pentru oprirea autoturismului, însă, la vederea patrulei Poliţiei de Frontieră, şoferul a abandonat maşina şi a fugit spre teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, precizează ITPF Sighetu Marmaţiei.

Maşina abandonată era încărcată cu mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

Peste 11.000 pachete de țigări

În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 11.420 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 133.614 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

* Tot în cursul zilei de marţi, şi poliţiştii de frontieră din Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

În jurul orei 17,45, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, în municipiul Satu Mare, a unui autoturism înmatriculat în România.

Şoferul a refuzat să se supună controlului, devenind recalcitrant. În autoturism, poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete cu ţigări, motiv pentru care s-a luat măsura transportării maşinii la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor. Tot la sediul STPF Satu Mare au fost conduşi şoferul şi pasagerul din autoturism, arată sursa citată.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări descoperite în autoturism, s-a constatat că acestea conţin 2.450 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Pe timpul cercetărilor, persoanele au declarat că mai deţin o cantitate de ţigări, pe care au depozitat-o într-un imobil din municipiul Satu Mare. Ulterior, de la imobilul respectiv, poliţiştii de frontieră au ridicat 3.600 de pachete.

Valoarea totalaă de peste 70.000 lei

Întreaga cantitate, adică 6.050 pachete, în valoare totală de 70.785 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul, a cărui valoare a fost estimată la 10.000 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește mai departe

ACTUALITATE

Renate Weber, Avocatul Poporului, a fost revocată

Publicat

r

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat

„Curtea Constituțională, în jurisprudența sa, a consacrat faptul că Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea Avocatul Poporului s-a realizat în limitele stabilite. (…) În urma debaterii cererii de revocare, membrii comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a dnei Renate Weber Avocat al Poporului și a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, spune președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL).

La rândul său, vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc (PSD) decizia de revocare este „contra interesului poporului român”.

„Sunt cel puțin trei lucruri care sunt de-a dreptul halucinante în această sesizare. În primul rând este invocat incidentul de la Caracal. (…) Cred că autorii sesizării confundă textele din Costituție. Această instituție nu face parte din structura de stat. Este chemată să apere drepturile și libertățile fundamentale. Am sentimentul că dacă veți vota această solicitare de revocare urmează într-o săptămână votarea moțiunii de cenzură. Ne facem de rușine pur și simplu, să faceți de rușine”, adaugă Cazanciuc.

Andrei Lupu, parlamentar USR PLUS, afirmă că Reate Weber este un om competent, dar în ultima perioadă a demonstrat că și-a ”exercitat funcția în mod egoist, în interesul celor care v-au numit în funcția pe care ați ocupat-o vremelnic”.

„Nu ați știu decât să îi serviți decât pe care care v-au numit În plină pandemie Covid ați încercat să blocați spitalele din România. Din funcții publice, noi nu avem dreptul la egoism. A încurcat funcția publică cu propria persoană în ultimii doi ani. Cobcluzia e una singură – grupul USR PLUS va vota pentru demiterea doamnnei Renate Weber”; mai spune Lupu.

„Asistăm astăzi la execuția cu public a Avocatului Poporului și la o operațiune concertată de subjugare a acestei instituții de către factorul politic. (…) Faceți o nedreptate, că încălcați legea”, apreciază senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a anunțat că social-democraților vor ataca la CCR revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse, marți, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Parlamentarii PSD și AUR au susținut că rapoartele nu se votează, ci trebuie doar prezentate.

Respingerea Rapoartelor de activitate pentru anii 2018-2020 încalcă dispozițiile constituționale, susține Avocatul Poporului: „Ca o garanție a independenței, nici Constituția, nici legea organică de organizare nu au prevăzut posibilitatea aprobării/respingerii raportului anual prin vot”. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Programarea pentru eliberarea paşapoartelor se poate face online

Publicat

Arhivă foto

Direcţia Generală de Paşapoarte informează cetăţenii că cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Programul cu publicul este afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului.

Tutorial în realizarea unei programări online

În situaţia în care se întâmpină dificultăţi în realizarea unei programări online, există posibilitatea de a accesa un tutorial realizat în acest sens de Direcţia Generală de Paşapoarte, ce se regăseşte pe prima pagina a site-ului www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, în perioada 15 iunie – 13 august 2021, la nivelul serviciilor publice comunitare de paşapoarte activitatea de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8,00 – 20,00.

Perioada de timp a fost redusă de la 10 minute la 7

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.

În scopul evitării supraaglomerării şi aşteptării suplimentare în spaţiile destinate publicului, Direcţia recomandă persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât şi măsurile de protecţie igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanţarea fizică şi portul măştii de protecţie).

De asemenea, în situaţia în care nu a fost efectuată o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de paşapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

AGERPRES

Citește mai departe