Connect with us

ACTUALITATE

Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova

Publicat

ucraina

Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul de externe Annalena Baerbock, în contextul în care eforturile Europei de Est de a ajuta refugiații sunt puse la încercare, scrie Reuters.

Numărul refugiaților care au fugit din Ucraina de când Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie, se ridică acum la peste 2,5 milioane, iar unele orașe din Europa de Est nu mai au locuri de cazare.

Baerbock, vorbind după ce s-a întâlnit cu omologul său moldovean la Chișinău, a declarat că Germania s-a angajat să ajute vecinii Ucrainei să se ocupe de refugiați și că va fi creat un coridor prin România pentru a aduce oamenii în Germania, în principal cu autobuzul.

„Europa și țara noastră este solidară cu voi”, a spus ea.

Peste 270.300 de persoane au trecut în Moldova din Ucraina și aproximativ 105.000 dintre ele au rămas în țară.

În Germania, aproximativ 109.183 de refugiați au fost înregistrați până în prezent, a anunțat vineri Ministerul de Interne, iar germanii au oferit până la 300.000 de locuințe private pentru a-i găzdui.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Originar din Oradea, un profesor român care predă în Olanda va conferenția pentru studenții Universității locale

Publicat

dan c baciu oradea 30062022.jpg

Un profesor al Universității Tehnice din Delft, considerată a fi cea mai veche și mai mare universitate publică a Regatului Țărilor de Jos (Olanda), vine la Oradea pentru o conferință despre explorarea spațiului, globalizare și unelte digitale. Dan C. Baciu s-a născut la Oradea, dar ulterior s-a mutat în Elveția. Tot în străinătate a studiat și s-a specializat în instrumente digitale.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se caută poliţişti de frontieră. 500 de posturi, dintre care o parte la Aeroportul Cluj

Publicat

aeroport e1650817028136.jpg

Poliţia de Frontieră organizează concurs pentru ocuparea a 500 de posturi de agenţi şi ofiţeri de poliţie. 

Poliţia de Frontieră Română demarează procedura de încadrare de personal, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei.

Astfel, vor fi organizate concursuri prin încadrare directă pentru ocuparea a 500 posturi de agenţi şi ofiţeri de poliţie de frontieră, precum şi personal contractual, repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontiera României (terestră, aeriană şi maritimă), precum şi la structura centrală.

Dintre acestea, 426 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VARA 2022 în Alba: PISCINELE unde te poți răcori și relaxa în sezonul estival. TARIFE, program de acces, servicii. LISTA

Publicat

piscine bazine stranduri alba.jpg

În zilele calde de vară, distracția și relaxarea la piscină sau la bazele de agrement din județul Alba sunt binevenite pentru cei în căutare de petrecere a timpului liber. 

Unele dintre locațiile cu piscine din județul Alba oferă și posibilități de cazare, astfel încât sunt variante pentru o mini-vacanță în județ.

PISCINE, ȘTRANDURI, BAZĂ de AGREMENT în ALBA

ALBA IULIA

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia

(Alba Iulia, strada Gabriel Bethlen, în Cetatea Alba Carolina, în spatele Bibliotecii Batthyaneum)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ucraina exportă energie electrică în UE. Ce spune președintele Volodimir Zelenski

Publicat

zelenski ucraina

Ucraina a început să exporte energie electrică într-un mod „semnificativ” către Uniunea Europeană, prin România, a anunțat joi seara președintele Volodimir Zelenski.

Ucraina a început să exporte energie electrică, iar președintele Volodimir Zelenski susține că este o problemă de securitate pentru întreaga Europă.

„A fost făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană”, a declarat președintele ucrainean.

Ucraina „a început să exporte în mod semnificativ energie electrică către UE, prin România”, iar „acesta este doar un prim pas”, a mai spus Zelenski.

„Ne pregătim să creștem livrările”, a adăugat el, menționând că electricitatea ucraineană poate înlocui o parte semnificativă din gazul european livrat de ruși.

„Nu este doar o chestiune de venituri din exporturi pentru noi, ci o chestiune de securitate pentru întreaga Europă”, a explicat Volodimir Zelenski.

Rețeaua electrică ucraineană s-a conectat la rețeaua europeană la jumătatea lunii martie, ceea ce ar trebui să ajute țara să se mențină pe linia de plutire în pofida războiului.

Ucraina a fost sincronizată cu rețeaua de electricitate rusească până la începutul războiului, iar apoi a funcționat în mod autonom.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe