Connect with us

EVENIMENT

Germania va ridica luni, la miezul nopţii, controalele de la frontiere

Publicat

Germania va ridica în noaptea de luni spre marţi controalele de la frontierele sale cu statele vecine din Europa, introduse pentru a limita propagarea pandemiei de noul coronavirus, a anunţat vineri guvernul, relatează AFP.

Controalele la frontiere vor fi „oficial ridicate pe 15 iunie la miezul nopţii”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, precizând că măsura va fi efectivă „în noaptea de luni spre marţi”.

Guvernul Angelei Merkel suprimă în special „obligaţia de a dispune de un motiv valabil pentru a intra” în ţară, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Germania a introdus la jumătatea lui martie controale la frontierele sale cu unele dintre statele vecine pentru a limita propagarea noului coronavirus. Aveau drept de intrare numai lucrătorii frontalieri şi transporturile de alimente, în timp ce vizitele cu caracter privat erau interzise.

Germania îşi va redeschide astfel frontierele cu o zi mai târziu decât Franţa, care intenţionează să facă acest lucru în noaptea de duminică spre luni, notează AFP.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, de la 1 mai. Începe oficial sezonul turistic la Alba Iulia

Publicat

garda apulum și garda cetății își reiau spectacolele, de la

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai. Reprezentanții Centrului Cultural ”Palatul Principilor” din Alba Iulia anunță deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina. 

”Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric.

Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. pozele

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt femei sau tinere, care au profile pe rețele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un coteț, ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni: Femeie alergată cu toporul și lovită cu ouă de găină în cap, de un frate

Publicat

un coteț, ”mărul discordiei” într o familie din câmpeni: femeie alergată

Un coteț de găini a devenit ”mărul discordiei” într-o familie din Câmpeni, iar scandalul s-a terminat cu un ordin de protecție. Este vorba despre o ceartă între un bărbat, sora și nepoata sa, care a fost tranșat de instanță.

În data de 11 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Câmpeni au emis un ordin de protecție, iar motivare a devenit publică.

Din câte se pare, bărbatul nu era de acord cu un coteț montat în curtea victimelor și l-a distrus. S-a întâmplat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

1713421543 cfr cluj 1.jpg

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka, dat afară în ianuarie, clujenii se pregătesc să renunțe și la serviciile lui Omar El Kaddouri. Mijlocașul marocan, cu un CV impresionant, a fost adus în iarnă ca o speranță pentru câștigarea titlului, însă mijlocașul nu s-a impus până acum în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe