Connect with us

EVENIMENT

Germania vrea să redeschidă total frontierele din 15 iunie. Restricțiile, ridicate progresiv începând din acest weekend

Publicat

Din 16 mai, Germania va începe să ridice progresiv restricţiile introduse la frontiere pentru a limita extinderea epidemiei de coronavirus, cu obiectivul ca din 15 iunie să se poată călători din nou liber în Europa, a declarat miercuri ministrul german de interne, Horst Seehofer, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Controalele generale la graniţe convenite cu Franţa, Elveţia şi Austria şi care urmau să se încheie pe 15 mai vor fi extinse până pe 16 iunie, dar vor fi redeschise cât mai multe puncte de trecere posibil, a menţionat Seehofer. În cazul în care vor apărea noi focare, controalele vor putea fi reintroduse, a adăugat ministrul german.

Prima graniţă pe care o va redeschide Germania va fi cea cu Luxemburgul, caz în care s-a decis ca de vineri să nu mai fie prelungite controalele, a precizat Seehofer. Au loc de asemenea discuţii cu Danemarca în privinţa deschiderii graniţei bilaterale, „odată ce guvernul danez va încheia consultările cu statele învecinate”, a mai spus el.

Germania şi-a închis graniţele în cea mai mare parte pe 16 martie, de atunci fiind permis doar accesul persoanelor cu motive întemeiate, ca şoferii de camioane, navetişti sau cadre medicale. Au loc discuţii şi în privinţa adăugării pe această listă a altor categorii, a menţionat marţi ministrul de interne german.

Controalele la graniţe urmează de asemenea să fie uşor relaxate în sensul că poliţia federală va face controale tip spot şi nu sistematice, a spus Seehofer. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii

Publicat

taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi. 

Plenul Senatului a adoptat luni, ca for decizional, un proiect ce propune ca taxele de şcolarizare să fie comunicate candidaţilor din timp şi să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi.

„Această modificare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe