Connect with us

EVENIMENT

Gheorghe Dincă, dus la Spitalul Penitenciar Jilava (surse)

Publicat

dinca

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, a fost luat, miercuri dimineaţa, din arestul IPJ Dolj, fiind dus către Spitalul Penitenciar Jilava, unde urmează să fie expertizat medical, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii au început, luni, să reconstituie faptele comise de inculpat, iar primul loc în care l-au dus a fost în zona Corabia, pe malul Dunării, unde acesta a indicat că ar fi dus prima victimă.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al inculpatului, a declarat, marţi, că reconstituirea de luni a ţinut de organizarea anchetatorilor şi a fost oprită nu pentru că inculpatul nu a dorit să dea indicii.

„Informaţiile de genul ‘inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori’, în sensul că nu a indicat locul în care a dus cadavrul primei fete, sunt false. Anchetatorii erau deranjaţi de presă şi voiau să se ferească, iar în momentele respective fugeau câţiva km într-o parte, în altă direcţie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (…) El îşi aducea aminte, dar şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dânsul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv”, a spus avocatul inculpatului.

Acesta a mai afirmat că, luni, a luat legătura cu membrii familiei lui Gheorghe Dincă – o fată, fiul cel mare şi soţia inculpatului – iar aceştia sunt surprinşi de ceea ce s-a întâmplat, pentru că „a fost un tată exemplar”.

„În continuare nu le vină să creadă că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Dânşii transmit sincere regrete familiilor îndoliate şi nu au cuvinte să-şi exprime pentru durerea acestora, pentru că şi dânşii sunt părinţi (inculpatul are cinci nepoţi) şi ştiu ce înseamnă”, a mai spus avocatul.

Conform procurorului şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, pe 25 iulie, în jurul orei 12,00, la domiciliul său din Caracal, Gheorghe Dincă ar fi ucis-o pe minora de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase şi o violase.

„În cauză, există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a spus procurorul Giorgiana Hosu.

În cadrul anchetei, inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-a incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, există indicii că a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12,00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână”, a afirmat procurorul Hosu.

Potrivit acesteia, Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului.

„În cenuşa aflată într-un butoi metalic, prin cernere, au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale”, a afirmat, duminică seara, procurorul DIICOT Craiova.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Publicat

whatsapp image 2025 05 20 at 15.25.41 scaled e1747744006814.jpeg

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.

„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Publicat

sfinții constantin și elena 2025. tradiții și superstiții în 21

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.

Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Călătorie spre capătul lumii: expoziția „Visul primei nopți polare” despre Racoviță aduce aventura Antarcticii la Cluj

Publicat

whatsapp image 2025 05 20 at 13.28.19.jpeg

O aventură spectaculoasă din inima Antarcticii a ajuns în centrul Clujului. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei găzduiește una dintre cele mai impresionante expoziții ale anului: „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897–1899”, o incursiune vizuală și emoțională în prima expediție științifică la Polul Sud, din care a făcut parte și savantul român Emil Racoviță.

Deschisă publicului până în 30 septembrie 2025,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noua carte de identitate simplă, disponibilă la Cluj. DJEP Cluj preia, de astăzi, cereri pentru eliberarea ei

Publicat

cartolina djep.png

De astăzi, în județul Cluj, sunt disponibile și cărțile de identitate simple, fără cip, pentru cei care nu doresc documente electronice. Acestea se eliberează contra cost, spre deosebire de cărțile de identitate cu cip, și pot fi obținute pe baza unei cereri la serviciul de evidență a populației.

Consiliul Județean Cluj informează că, începând cu data de 20 mai 2025, la nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj și a serviciilor publice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe