Connect with us

ACTUALITATE

Gianluigi Buffon, amendat pentru blasfemie

Publicat

Gianluigi Buffon, legendarul portar al echipei Juventus Torino, a fost amendat joi cu 5.000 de euro pentru că folosit „o expresie blasfematoare” în timpul meciului cu Parma de pe 19 decembrie, a anunţat Federaţia italiană de fotbal (FIGC).

Buffon, în vârstă de 43 de ani, care deţine recordul numărului de meciuri în Serie A (653), a fost sancţionat pentru cuvintele adresate coechipierului său Manolo Portanova în timpul întâlnirii câştigate cu 4-0 de bianconeri. Incidentul le-a scăpat camerelor de televiziune, însă a fost surprins de o înregistrare audio.

Veteranul lui Juve a scăpat de suspendare, ceea ce nu s-a întâmplat în acest sezon cu alţi jucători din Serie A.

Blasfemia figurează în codul justiţiei sportive italiene. Pe stadioanele fără public, remarcile jucătorilor sau ale oficialilor surprins de microfoane sau de camerele de filmat se soldează din ce în ce mai mult cu urmări disciplinare în Italia.

Mijlocaşul Bryan Cristante (AS Roma), în decembrie, şi extrema Manuel Lazzari (Lazio Roma), în această săptămână, au fost suspendaţi un meci fiindcă au pronunţat expresii „blasfematoare”. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto

Publicat

criptomonede

Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și a vinde active digitale în Uniunea Europeană, în conformitate cu noile norme revoluționare convenite de blocul comunitar pentru a domoli o piață volatilă de tip „Vestul Sălbatic”, scrie Reuters.

La nivel mondial, activele criptografice sunt în mare parte nereglementate, operatorii naționali din UE fiind obligați doar să acționeze pentru combaterea spălării banilor.

Reprezentanții Parlamentului European și ai statelor UE au ajuns la un acord cu privire la legea privind piețele de criptoactive.

„Astăzi am pus ordine în Vestul Sălbatic al criptoactivelor și am stabilit reguli clare pentru o piață armonizată”, a declarat Stefan Berger, un deputat german de centru-dreapta care a condus negocierile.

„Recenta scădere a valorii monedelor digitale ne arată cât de riscante și speculative sunt acestea și că este fundamental să acționăm”, a spus Berger.

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: Piețele de cripto-monede s-au prăbușit în acest an

Piețele de cripto-monede s-au prăbușit în acest an, investitorii fiind îngrijorați de creșterea ratelor dobânzilor, ceea ce a dus la prăbușirea terraUSD și la înghețarea retragerilor și transferurilor de către principalele firme de cripto-monede Celsius Network și Voyager Digital.

Bitcoin s-a prăbușit cu aproximativ 70% de la recordul de 69.000 de dolari din noiembrie, trăgând în jos întreaga piață.

Acest regulament istoric confirmă rolul UE ca organism de stabilire a standardelor pentru activele digitale, au declarat statele UE.

„Furnizorii de servicii de criptomonede vor trebui să respecte cerințe stricte pentru a proteja portofelele consumatorilor și vor trebui să devină responsabili în cazul în care pierd criptomonedele investitorilor”, au adăugat acestea.

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: De ce este nevoie pentru a deveni lege

Pentru a deveni lege, propunerea va avea nevoie de aprobarea oficială a Parlamentului European și a statelor UE, urmată de o perioadă de punere în aplicare.

Ea oferă emitenților de criptoactive și furnizorilor de servicii conexe un „pașaport” pentru a servi clienții din întreaga UE de la o singură bază.

Deținătorilor de stablecoins – un tip de cripto-monede concepute pentru a-și menține o valoare constantă – li se va oferi o creanță în orice moment și în mod gratuit de către emitent, toate fiind supravegheate de către organismului bancar al blocului.

Robert Kopitsch, secretarul general al grupului de lobby Blockchain for Europe, care include principalele burse Binance și Crypto.com, a declarat că normele sunt „un sac mixt”, adăugând că grupul se teme „că stablecoins nu vor avea practic nicio modalitate de a fi profitabile”.

Cu toate acestea, Coinbase Global Inc , o importantă bursă de cripto-monede la nivel mondial, a declarat pe blog că noul cadru este „interesant”, oferind certitudine de reglementare pe piață și ridicând standardele industriei.

„Un set unic armonizat de norme pentru întreaga UE ne va permite să investim, să accelerăm și să ne extindem eforturile de creștere în întregul bloc.”

Noi reguli introduse de Uniunea Europeană privind piața cripto: Multe state se opun includerii în piață a tokenurilor nefungibile

Multe state se opun de mult timp includerii în piață a tokenurilor nefungibile (NFT), active digitale reprezentând obiecte, de la artă la videoclipuri. Dar, sub presiunea legislatorilor UE, compromisul de joi prevede că NFT-urile vor fi excluse „cu excepția cazului în care se încadrează în categoriile de cripto-active existente”.

În termen de 18 luni, Bruxelles va evalua dacă sunt necesare norme speciale pentru NFT-uri.

Autoritățile naționale de reglementare vor fi responsabile de acordarea de licențe pentru firmele de cripto-monede, dar vor trebui să informeze ESMA, autoritatea de supraveghere a valorilor mobiliare din UE, cu privire la operatorii mari.

ESMA va elabora standarde pentru ca firmele de criptomonede să transmită informații privind amprenta lor asupra mediului și a climei.

Statele Unite și Marea Britanie, două mari centre cripto, nu au aprobat încă norme similare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Caniculă record: Într-un oraș din Bihor a fost cea mai caldă zi, din istoria măsurătorilor

Publicat

record temperatura bihor sacuieni 02072022.jpg

Prima zi a lunii lui cuptor a doborât un record pentru județul Bihor. Potrivit meteorologilor, în orașul Săcuieni s-au înregistrat, la umbră, 39,8 grade Celsius, cea mai mare temperatură măsurată vreodată în luna iulie în această localitate. În aceeași zi, la Oradea erau 37,3 grade.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noua creșă de pe strada Meziad și-a deschis porțile pentru copiii clujenilor

Publicat

cresa meziad1 e1656736922446.jpg

Noua creșă ”Ursulețul” de pe strada Meziad și-a deschis de sâmbătă porțile pentru copiii clujenilor.

Unitatea are o capacitate de 90 de locuri.

În prezent, în municipiul Cluj-Napoca există 1.487 de locuri în creșe.

Alte 257 de locuri sunt în pregătire:

  • Creșa Negoiu – 90 locuri;
  • Creșa Parcul Feroviarilor – 28 locuri;
  • Creșa Borhanci (parte a HUB-ului educațional) – 99 locuri;
  • Creșa în Dâmbul Rotund – 40 locuri.

cresa meziad

Citește și:

Începe alocarea locurilor din noua CREȘĂ de pe strada Meziad. CALENDARUL repartizării. Ce alte PROIECTE sunt în pregătire

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume se închide temporar din cauza unui focar de salmonella

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

O fabrică de ciocolată din Belgia, cea mai mare din lume, și-a închis temporar porțile după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, relatează CNN.

Producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producția la fabrica sa din Wieze, Belgia, a precizat compania într-un comunicat.

Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders.

„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranță alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a precizat compania în declarație, adăugând că autoritățile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume se închide din cauza unui focar de salmonella: Ce a spus compania

Compania a precizat că a luat măsuri de precauție, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor. Producția din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziții.

„În prezent, luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate”, se arată în declarație.

Într-o declarație de vineri, Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a „intrat în lanțul alimentar cu amănuntul”.

Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri și marile branduri, deși a refuzat să ofere numele clienților săi atunci când a fost întrebată de CNN Business.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe