Connect with us

ACTUALITATE

GIURGIU: Control intern la IPJ, după ce un şef de post a fost implicat într-un accident rutier

Publicat

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu se derulează un control intern după ce şeful de post din localitatea Mihăileşti a fost implicat într-un accident rutier şi nu avea nici asigurare, nici ITP la maşina pe care o conducea, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Emanuela Sârbu.

„Conducerea IPJ Giurgiu efectuează verificări şi a dispus un control intern după ce şeful de post de la Mihăileşti a fost implicat, în data de 25 ianuarie, într-o tamponare, fără victime, şi în urma căreia a rezultat faptul că acesta nu avea asigurare şi nici ITP la maşina pe care o conducea”, a spus Emanuela Sârbu.

Aceasta a adăugat că şeful de post a explicat faptul că deţine două autovehicule, iar pe cel implicat în tamponare îl foloseşte mai rar şi nu şi-a dat seama că nu avea asigurare sau ITP.

Ancheta internă se desfăşoară cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Giurgiu. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: „Tabăra Prieteniei”, ediția a II-a în Parohia Dragalina, județul Botoșani

Publicat

tabara 3 1.jpg

Publicitate

Parohia „Sfânta Mare Muceniță Varvara” din localitatea Dragalina, comuna Hlipiceni, județul Botoșani, organizează în luna iulie, a doua ediție a manifestării „Tabăra Prieteniei”.

Activitatea se va desfășura în perioada 26-28 iulie 2024, la care pot participa copii cu vârsta cuprinsa între 5 și 14 ani.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Contribuții ORDA în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe în anul 2023

Publicat

orda

Pentru domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe, anul 2023 a reprezentat unul dintre cei mai fructuoși ani din ultimii 28 de ani de la înființarea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). 

Sub conducerea lui Andrei-Simion Ijac, Director general, colectivul Oficiului, format dintr-o echipă de oameni profesioniști și dedicați domeniului a realizat toate obiectivele propuse în planul de acțiune aferent anului 2023.

”Cu toate că ne-am propus obiective extrem de ambițioase și importante pentru anul 2023, am reușit, împreună cu colegii mei, îndeplinirea acestora, precum și alte activități și acțiuni de o mare însemnătate pentru toate categoriile de titulari de drepturi, utilizatori, societate civilă, autorități care activează în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe, și nu în ultimul rând, pentru simplii cetățeni interesați de acest sector cu o contribuție majoră la dezvoltarea economică, culturală și socială a țării noastre!

Aprobarea prin Hotărâre de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial a Strategiei naționale în domeniul proprietății intelectuale 2024 – 2028, care vine după o absență de 16 ani de când ultima strategie în materie și-a încheiat valabilitatea, finalizarea cu succes a proiectului “eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe” cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, care transpune principiile bunei guvernări, a dezvoltării durabile, a eficienței și eficacității, scăderea birocrației și simplificarea procedurilor administrative, constituie realizări majore în domeniu.

Totodată, participarea ORDA la reuniunile Comitetului Național pentru aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), reprezentarea intereselor României în domeniu la nivelul UE și în cadrul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), precum și evenimente internaţionale organizate cu sprijinul sau sub egida OMPI, cum ar fi cea de-a 5-a ediție a Conferinței Regionale OMPI privind Proprietatea Intelectuală în Economia Digitală pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM), evenimentul de diplomație publică cu prilejul Adunării Generale ale Statelor Membre OMPI, revista în format electronic a Grupului regional CEBS din cadrul OMPI reprezintă alte repere semnificative, care au contribuit la sporirea vizibilității României pe plan internațional.

În ceea ce privește gestiunea colectivă, în anul 2023 au fost efectuate 58 de controale anuale și punctuale la organismele de gestiune colectivă, ORDA ajungând la zi cu desfășurarea controalelor asupra acestor organisme și am emis peste 33 de decizii de intrare în legalitate și de reglementare a activității organismelor de gestiune colectivă.

Educația și Proprietatea Intelectuală este un sector în care, și datorită eforturilor ORDA, România deține o poziție de lider și se bucură de o amplă recunoaștere internațională, fiind unul dintre puținele la nivel mondial care deține o Programă Școlară la nivel liceal pentru disciplina Educație pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală. Formarea profesorilor care pot preda această disciplină reprezintă o prioritate, iar ORDA și OSIM, în colaborare cu OMPI, și cu sprijinul Ministerului Educației au organizat în perioada 27 septembrie – 30 decembrie 2023 un curs de formare și activități de pregătire în trei etape.

Strânsa cooperare cu Republica Moldova, implicit cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), reprezintă o prioritate ORDA, iar în anul 2023 am semnat un Memorandum de Înțelegere între ORDA, OSIM și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) vizând oferirea sprijinului pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, inclusiv prin alinierea legislației din domeniul proprietății intelectuale la acquis-ul european relevant.

De asemenea, Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, organizat anual de către AGEPI, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, ORDA și OSIM, este un excelent exemplu de bune practici și durabilă colaborare.

În luna aprilie 2023, cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, ORDA cu sprijinul SRTv a produs un spot video de 30 de secunde prin care se omagiază contribuția adusă de către proprietatea intelectuală, precum și necesitatea respectării și promovării acestor drepturi în rândul societății, videoclip ce a fost difuzat de mai multe televiziuni de largă audiență, precum și de către cele locale, și a reprezentat o premieră în acest sens.

Aș dori să reiterez și cu acest prilej faptul că ORDA va continua și în perioada următoare, prin transparenţă, creativitate, responsabilitate şi profesionalism, să contribuie la dezvoltarea, protejarea și promovarea domeniului dreptului de autor şi drepturilor conexe, sector vital în dezvoltarea economică, dar şi socio-culturală a societăţii!” ne-a declarat domnul Andrei-Simion Ijac, Directorul general al Oficiului.

Menționăm faptul că Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Guvernului, cu personalitate juridică, fiind autoritate unică de reglementare, evidenţă prin registre naţionale, supraveghere, autorizare, arbitraj şi constatare tehnico-ştiinţifică în domeniul dreptului de autor şi al drepturilor conexe.

Atribuțiile ORDA sunt stabilite prin Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, modificată și completată, precum și prin HG 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului si dotările necesare îndeplinirii atribuţiilor, modificată și completată.

Întregul raportul ORDA pentru anul 2023 poate fi consultat AICI.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Experimentează la cazino, fără riscuri prea mari – Cele 5 aspecte pe care să NU le neglijezi! (P)

Publicat

casino better collective

Cu siguranță te-ai gândit să-ți încerci norocul la cazino online, dar poate te-ai oprit din cauza temerii de a pierde prea mult sau de a cădea în capcana unor jocuri nesigure. Ei bine, este o problemă bine pusă! Așa că am pregătit pentru tine un ghid despre cum să experimentezi în această zonă de divertisment, dar fără riscuri prea mari.

Un prim aspect este să îți desfășori mereu activitatea după un buget bine pus la punct, atent calculat “la rece”. Astfel, vei știi care este suma maximă riscat la fiecare sesiune. Un alt lucru important este să alegi un operator care să îți pună la dispoziție cât mai multe opțiuni și posibilități de distracție.

În acest sens, poți lua în considerare chiar și câteva cazinouri noi care au licență de funcționare de la ONJN, care au un potențial mare. De multe ori, ele vin chiar și cu programe de fidelizare mai avantajoase, mai ales în primele luni pe piața din România.

Revenind la subiectul nostru arzător, hai să descoperim împreună cele 5 aspecte pe care să NU le neglijezi când e vorba de jocuri de noroc!

1. Setează-ți limitele: Controlul este cheia!

După cum spuneam, primul și cel mai important aspect când vine vorba de experiența ta la cazino este să îți stabilești limitele financiare. Fie că ești un jucător nou sau unul experimentat, este esențial să ai un buget bine definit și să te ții de el.

Decide cât de mult ești dispus să investești în acest hobby și nu depăși niciodată această limită. Controlul banilor tăi te va ajuta să te bucuri de experiențe într-un mod echilibrat și să eviți eventualele probleme legate de finanțe.

2. Alege cazinouri de încredere: Siguranța este prioritatea ta!

Un alt aspect crucial este să alegi agenții online de încredere și licențiate. Oricât de tentante ar părea ofertele unor site-uri mai puțin cunoscute, este esențial să fii prezent doar pe platforme verificate și reglementate de autorități competente în domeniu – ONJN. Alege platforme care au o reputație solidă în industrie și care oferă un mediu sigur și fair play pentru membrii.

3. Cunoaște-ți jocurile: Informația este puterea ta!

Atunci când te pregătești să mizezi la cazino, este important să cunoști bine jocurile pe care le alegi, ca regulament, dar și din punct de vedere al potențialului lor și al caracteristicilor mai tehnice. Fie că preferi sloturile video, blackjack-ul, ruleta sau alte table games, asigură-te că înțelegi regulile și strategiile asociate fiecăruia.

4. Profită de beneficii: Valoare adăugată pentru tine!

Un aspect important al experienței tale la cazino sunt programele de fidelizare oferite de către operatori. Profită de ofertele de bun venit, rotirile cadou și altele asemenea pentru a-ți mări șansele de câștig și pentru a-ți extinde timpul de joc, dar cu riscuri diminuate.

Totuși, asigură-te că citești cu atenție termenii și condițiile asociate acestor oferte pentru a evita surprize neplăcute în viitor. Spre exemplu, majoritatea impun cerințe de rulaj, iar nerespectarea lor poate duce la pierderea beneficiilor și câștigurilor aferente lor.

5. Joacă responsabil și fii asumat!

Ultimul aspect, dar nu cel din urmă, pe care să NU îl neglijezi este jocul responsabil. Fii conștient de timpul și banii pe care îi petreci la cazino și nu lăsa această activitate să devină o obsesie.

Dacă simți că jocurile de noroc îți afectează viața personală sau financiară, nu ezita să ceri ajutorul unui profesionist sau să accesezi resursele disponibile pentru sprijin și consiliere în domeniu.

Experimentarea la cazino poate fi o activitate distractivă și palpitantă, dar este important să abordezi jocul asumat și echilibrat, să acorzi atenție aspectelor cheie menționate mai sus. Bucură-te de experiențe și amintește-ți întotdeauna că siguranța și controlul sunt cele mai importante atunci când te distrezi în iGaming!

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 19 ani, din Ștefănești, fără permis, scos din trafic de polițiști pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

permis 2 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Marchian, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din orașul Ștefănești.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale.

 

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe