Connect with us

EVENIMENT

Giurgiu: Doi români care au ascuns într-un microbuz opt cetățeni sirieni, reținuți. Șoferul a oferit mită unui polițist

Publicat

sirieni frontiera

Doi români au fost reținuți fiind acuzați de trafic de migranți. Aceștia au ascuns într-un microbuz opt cetățeni sirieni, iar șoferul microbuzului a oferit mită 50 de euro unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat opt cetățeni  sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un locaș special amenajat al unui microbuz, printre marfa transportată.

În dimineața zilei de 25.11.2022, în jurul orelor 04:20,  două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  pe sensul de intrare în România, dinspre Bulgaria, călătorind cu un microbuz, unul fiind șofer, celălalt pasager.

În momentul prezentării documentelor pentru controlul de frontieră, șoferul, un cetățean român în vârstă de 23 de ani, a introdus o bancnotă de 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport, oferind-o unui polițist de frontieră, cu scopul de a evita controlul fizic amănunțit al microbuzului.

Imediat polițiștii de frontieră au informat ofițerii D.G.A., care au demarat activitățile procedurale specifice.

Totodată, polițiștii de frontieră au verificat compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, ocazie cu care, într-un locaș special amenajat, au fost identificate 8 persoane de sex masculin, cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani.

sirieni frontiera

Ofițerii de politie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Compartimentul P.C.M.I.I.T. al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu efectuează cercetări cu privire la două persoane, cetățeni români, care au calitatea procesuală de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și dare de mită.

Din cercetări a rezultat că persoanele descoperite au fost preluate de către cei doi cetățeni români din Sofia, urma să fie introduse în mod fraudulos în România și aveau ca destinație finală Germania.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat de către cei 8 cetățeni sirieni, respectiv dare de mită și trafic de migranți (șoferul microbuzului) și trafic de migranți ( pasagerul microbuzului).

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar,  cetățenii de origine siriană au fost predați Poliției de Frontieră din Republica Bulgaria.

Cu privire la cei doi cetățeni români, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, urmând ca în ziua de 26.11.2022, să fie prezentați Tribunalului  Giurgiu,  cu propunere de arestare preventivă.

În prezent ofițerii S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, derulează activități de urmărire penală în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii mai. Temperaturi POTRIVITE perioadei, cu unele instabilități și precipitații

Publicat

1713701683 nori si soare e1587975866868.jpg

ANM a actualizat prognoza meteo până la mijlocul lunii mai. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în general apropiate de cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale Apusenilor. Cadouri de la copiii din Aiud, duse de ASCORi

Publicat

acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale apusenilor.

Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia au desfășurat sâmbătă o acțiune umanitară pentru persoanele care locuiesc în zonele greu accesibile din Munții Apuseni.

Astfel, tinerii organizației studențești, însoțiți de părintele Andrei Bâldea, protopop al protoieriei Câmpeni, au vizitat peste 60 de familii din comuna Vidra, oferindu-le în dar pachete cu alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, paste, griș, orez și…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ de la înălțime, în Baciu. A fost dusă la SPITAL

Publicat

smurd masina cluj e1634720297384.jpg

O femeie de 30 de ani din Baciu a căzut de la înălțime, duminică. Aceasta a primit îngrijiri la fața locului după care a fost transportată la spital, conștientă.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, pe strada Saturn din localitatea Baciu, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a suferit mai multe traumatisme, cel mai probabil în urma căderii de la înălțime.

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce s-ar întâmpla dacă un oraș din România ar trece la un consum full-electric: Trei scenarii legate de costurile pentru populație

Publicat

ce s ar întâmpla dacă un oraș din românia ar trece

Ce s-ar întâmpla dacă un oraș din România ar trece la un consum full-electric. Asociația Energie Inteligentă a analizat trei scenarii legate de costuri, pe care le-a adunat într-un studiu. 

Primul studiu privind convertirea energetică a unui oraș din România în full-electric, realizat de Asociația Energia Inteligentă, arată că din trei scenarii analizate (full electric, Mix energetic cu și fără termoficare), scenariul full electric ar aduce cele mai mari creșteri de costuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe