EVENIMENT
Giurgiu: Şase agenţi de poliţie de frontieră, condamnaţi definitiv pentru luare de mită

Şase agenţi de poliţie de frontieră au primit condamnări definitive pentru luare de mită, având în vedere că au solicitat şi primit sume de bani variind între 20 şi 30 de euro de la şoferii care traversau frontiera, conform informațiilor furnizate de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.
„La data de 29 ianuarie 2024, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de cinci inculpaţi, la data săvârşirii faptelor agenţi de poliţie de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentinţe penale de condamnare pronunţată de Tribunalul Giurgiu, menţinând pedepsele de trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aplicate de instanţa de fond, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În cadrul procesului penal a mai fost condamnat şi un alt inculpat, la data săvârşirii faptei tot poliţist de frontieră, la o pedeapsă de doi ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei şase agenţi de poliţie de frontieră au pretins şi primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 şi 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.
Cum acționau polițiștii
Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, situaţii faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale.
Probatoriul a fost administrat de către ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al organelor judiciare din Republica Bulgaria, în baza ordonanţelor de delegare şi ordinelor europene de anchetă emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Agerpres
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro