Connect with us

EVENIMENT

Google, Porsche, Amazon şi Regina Maria, printre cei mai doriţi angajatori din România

Publicat

Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel şi Mercedes Benz conduc topul celor mai doriţi angajatori din România, relevă un studiu realizat de Universum Global şi eJobs, pe un eşantion de peste 15.000 de respondenţi.

Potrivit sursei citate, în acelaşi top mai figurează nume precum Banca Transilvania, Medicover, Procter & Gamble, Samsung, Oracle, BMW Group, Synevo sau Zentiva.

În ceea ce-i priveşte pe studenţi, lista companiilor pentru care şi-ar dori să lucreze include jucători precum Google, L’Oreal, Regina Maria, Orange, Banca Transilvania, Samsung, Microsoft, Bayer sau Rompetrol.

Argumentele în funcţie de care respondenţii au nominalizat companiile pentru care şi-ar dori să lucreze sunt în strânsă legătură cu criteriile pe care le au în vedere atunci când se gândesc la jobul ideal. Astfel, atât profesioniştii, cât şi studenţii îşi doresc să lucreze într-o companie care să le ofere echilibru între viaţa personală şi cea profesională, să aibă un job stabil şi care să îi ajute să crească, din punct de vedere profesional.

„Dacă acestea sunt importante mai degrabă în retenţia la job, când vine vorba de angajare, candidaţii aplică la acele companii care oferă pachete salariale competitive, care îşi trimit angajaţii la traininguri şi le sprijină dezvoltarea profesională, care sunt cunoscute pentru stabilitate şi pentru că îşi respectă angajaţii. Foarte important este să ofere şi şansa unor promovări rapide. Angajatorii ar trebui să fie extrem de atenţi la aceste semnale pe care le trimit angajaţii în piaţă, mai ales în contextul unei fluctuaţii uriaşe de personal şi în special în condiţiile în care doar 12% dintre angajaţi sunt mulţumiţi de actualul lor loc de muncă şi doar 15% ar recomanda angajatorul pentru care lucrează prietenilor şi cunoştinţelor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru prima oară în România, studiul face o disociere clară între două categorii importante de candidaţi: studenţii şi profesioniştii – cei care au deja experienţă pe piaţa muncii. Astfel, pentru studenţi cele mai importante aspecte pe care le iau în calcul atunci când îşi aleg viitorul angajator sunt trainingurile şi oportunităţile de dezvoltare profesională pe care le oferă, pachetul salarial, şansa de a promova rapid sau de a face o schimbare în societate. Mai caută companii care oferă program de lucru flexibil, care au o reputaţie bună în piaţă sau care sunt stabile, se arată în studiul citat.

„Foarte interesante sunt opţiunile studenţilor şi când vine vorba despre tipul de companie pentru care ar vrea să lucreze. Un sfert dintre respondenţi preferă companiile care au între 50 şi 199 de angajaţi, iar 22% ar vrea să lucreze în companii chiar mai mici de atât, de maximum 50 de angajaţi. Doar 12% ar lucra într-o companie cu 200-499 de angajaţi şi 10% în companii care au între 500 şi 999 de angajaţi”, mai spune Bogdan Badea.

Interesant este şi faptul că, în ciuda aparenţelor, start-up-urile şi deschiderea propriului business nu se află în topul opţiunilor lor. Cei mai mulţi şi-ar dori un job într-o multinaţională, următoarea alegere fiind companiile antreprenoriale locale de dimensiuni mari. „Surprinzător, opţiunea de a-şi deschide o afacere este aproape la egalitate cu cea de a lucra în sectorul public, în timp ce start-up-urile ar fi ultima alegere pentru un student”, relevă concluziile studiului.

Pentru profesionişti, pe de altă parte, cel mai important este salariul. Aceştia mai vor să poată participa la traininguri şi cursuri de dezvoltare personală, să aibă un loc de muncă sigur şi în care să poată promova rapid.

Studiul a fost realizat în perioada august – noiembrie 2019, pe un eşantion de 15.000 de studenţi şi profesionişti din România, aceasta fiind cea mai extinsă cercetare de piaţă făcută vreodată în România, pentru industria HR.

Peste 15.000 de respondenţi au participat la cel mai amplu studiu de piaţă desfăşurat vreodată în România, pentru industria de resurse umane, şi au răspuns care sunt angajatorii pentru care şi-ar dori să lucreze.

„Most Attractive Employers in Romania”, realizat de Universum Global şi eJobs a fost adresat atât studenţilor, cât şi profesioniştilor cu experienţă pe piaţa muncii din următoarele domenii de activitate: Business şi Economie, IT, Inginerie, Ştiinţe Umaniste, Sănătate şi servicii medicale, Ştiinţe Naturale şi Drept.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. La ora actuală, eJobs.ro are un număr de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 300.000 pe Facebook.

Universum Global are peste 20 de ani de experienţă în domeniul employer branding-ului şi a colaborat cu peste 1.700 de companii renumite la nivel de mondial, ajutându-le să îşi transforme brandurile de angajator. Mai mult, Universum este singura organizaţie care oferă certificări de „Expert în Employer Branding” la nivel global, contribuind până în prezent la specializarea a peste 1.000 de profesionişti în recrutare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Primăria Alba Iulia vrea să facă un PASAJ SUBTERAN, în zona OMV-Kaufland. Soluția pentru traficul infernal dinspre Micești

Publicat

video: primăria alba iulia vrea să facă un pasaj subteran,

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un pasaj subteran care să treacă pe sub intersecția dintre Calea Moților și bulevardele Revoluției și Republicii, în zona stadion, benzinăria OMV. 

Pe scurt aceasta ar fi soluția la traficul infernal care se desfășoară zilnic, dinspre Micești. Ideea unui pasaj subteran în zona respectivă a fost discutată în interiorul primăriei încă de la jumătatea anului 2022. 

Iar în 2023, a făcut parte dintr-un proiect de idei, prin care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Val de praf saharian deasupra României. Ploi ”murdare”, cu particule de praf în următoarea perioadă. Atenționarea ANM

Publicat

val de praf saharian deasupra româniei. ploi ”murdare”, cu particule

Un val de praf saharian trece miercuri deasupra României. Meteorologii anunță că ploile prognozate în următoarea perioadă vor evidenția depuneri de praf saharian.

”În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică.

Va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a anunțat ANM.

Potrivit sursei citate, concentrații mai mari se vor înregistra în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba, recidiviști, arestați pentru viol. Și-au lovit victima cu pumnii și au amenințat-o cu cuțitele

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Doi bărbați din comuna Șpring au fost arestați preventiv, fiind urmăriți penal pentru viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au constatat, din primele cercetări, că fapta ar fi fost comisă cu violență.

Unul dintre agresori are 37 de ani și celălalt 48 de ani. Ambii sunt recidiviști și erau deja reținuți de Poliție, din 25 martie. Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 24/25 martie, la locuința unuia dintre ei, din comuna Șpring.

Procurorii au reținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

Publicat

primavara pixabay e1678093746782.jpg

Administrația Național de Meteorologie anunță temperaturi foarte ridicate pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Astfel, începând de joi, temperturile cresc la Cluj și în toată Transilvania, cu aproape 10 grade Celsius, potrivit estimărilor făcute de ANM până la data de 7 aprilie.

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

În aceste zile și până joi, 28 martie, valorile termice vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe