Connect with us

EVENIMENT

Google, Porsche, Amazon şi Regina Maria, printre cei mai doriţi angajatori din România

PublicatGoogle, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel şi Mercedes Benz conduc topul celor mai doriţi angajatori din România, relevă un studiu realizat de Universum Global şi eJobs, pe un eşantion de peste 15.000 de respondenţi.

Potrivit sursei citate, în acelaşi top mai figurează nume precum Banca Transilvania, Medicover, Procter & Gamble, Samsung, Oracle, BMW Group, Synevo sau Zentiva.

În ceea ce-i priveşte pe studenţi, lista companiilor pentru care şi-ar dori să lucreze include jucători precum Google, L’Oreal, Regina Maria, Orange, Banca Transilvania, Samsung, Microsoft, Bayer sau Rompetrol.

Argumentele în funcţie de care respondenţii au nominalizat companiile pentru care şi-ar dori să lucreze sunt în strânsă legătură cu criteriile pe care le au în vedere atunci când se gândesc la jobul ideal. Astfel, atât profesioniştii, cât şi studenţii îşi doresc să lucreze într-o companie care să le ofere echilibru între viaţa personală şi cea profesională, să aibă un job stabil şi care să îi ajute să crească, din punct de vedere profesional.

“Dacă acestea sunt importante mai degrabă în retenţia la job, când vine vorba de angajare, candidaţii aplică la acele companii care oferă pachete salariale competitive, care îşi trimit angajaţii la traininguri şi le sprijină dezvoltarea profesională, care sunt cunoscute pentru stabilitate şi pentru că îşi respectă angajaţii. Foarte important este să ofere şi şansa unor promovări rapide. Angajatorii ar trebui să fie extrem de atenţi la aceste semnale pe care le trimit angajaţii în piaţă, mai ales în contextul unei fluctuaţii uriaşe de personal şi în special în condiţiile în care doar 12% dintre angajaţi sunt mulţumiţi de actualul lor loc de muncă şi doar 15% ar recomanda angajatorul pentru care lucrează prietenilor şi cunoştinţelor”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru prima oară în România, studiul face o disociere clară între două categorii importante de candidaţi: studenţii şi profesioniştii – cei care au deja experienţă pe piaţa muncii. Astfel, pentru studenţi cele mai importante aspecte pe care le iau în calcul atunci când îşi aleg viitorul angajator sunt trainingurile şi oportunităţile de dezvoltare profesională pe care le oferă, pachetul salarial, şansa de a promova rapid sau de a face o schimbare în societate. Mai caută companii care oferă program de lucru flexibil, care au o reputaţie bună în piaţă sau care sunt stabile, se arată în studiul citat.

“Foarte interesante sunt opţiunile studenţilor şi când vine vorba despre tipul de companie pentru care ar vrea să lucreze. Un sfert dintre respondenţi preferă companiile care au între 50 şi 199 de angajaţi, iar 22% ar vrea să lucreze în companii chiar mai mici de atât, de maximum 50 de angajaţi. Doar 12% ar lucra într-o companie cu 200-499 de angajaţi şi 10% în companii care au între 500 şi 999 de angajaţi”, mai spune Bogdan Badea.

Interesant este şi faptul că, în ciuda aparenţelor, start-up-urile şi deschiderea propriului business nu se află în topul opţiunilor lor. Cei mai mulţi şi-ar dori un job într-o multinaţională, următoarea alegere fiind companiile antreprenoriale locale de dimensiuni mari. “Surprinzător, opţiunea de a-şi deschide o afacere este aproape la egalitate cu cea de a lucra în sectorul public, în timp ce start-up-urile ar fi ultima alegere pentru un student”, relevă concluziile studiului.

Pentru profesionişti, pe de altă parte, cel mai important este salariul. Aceştia mai vor să poată participa la traininguri şi cursuri de dezvoltare personală, să aibă un loc de muncă sigur şi în care să poată promova rapid.

Studiul a fost realizat în perioada august – noiembrie 2019, pe un eşantion de 15.000 de studenţi şi profesionişti din România, aceasta fiind cea mai extinsă cercetare de piaţă făcută vreodată în România, pentru industria HR.

Peste 15.000 de respondenţi au participat la cel mai amplu studiu de piaţă desfăşurat vreodată în România, pentru industria de resurse umane, şi au răspuns care sunt angajatorii pentru care şi-ar dori să lucreze.

“Most Attractive Employers in Romania”, realizat de Universum Global şi eJobs a fost adresat atât studenţilor, cât şi profesioniştilor cu experienţă pe piaţa muncii din următoarele domenii de activitate: Business şi Economie, IT, Inginerie, Ştiinţe Umaniste, Sănătate şi servicii medicale, Ştiinţe Naturale şi Drept.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier România, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. La ora actuală, eJobs.ro are un număr de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 300.000 pe Facebook.

Universum Global are peste 20 de ani de experienţă în domeniul employer branding-ului şi a colaborat cu peste 1.700 de companii renumite la nivel de mondial, ajutându-le să îşi transforme brandurile de angajator. Mai mult, Universum este singura organizaţie care oferă certificări de “Expert în Employer Branding” la nivel global, contribuind până în prezent la specializarea a peste 1.000 de profesionişti în recrutare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Vârful celebrului turn Big Ben din Londra, din nou vizibil, după trei ani de lucrări de reabilitare

Publicat

Vârful turnului Big Ben din Londra va deveni din nou vizibil peste câteva săptămâni, după ce timp de trei ani a fost acoperit de schelele instalate pentru lucrările de reabilitare, a informat Camera Comunelor într-un comunicat citat de EFE.

Deşi restul lucrărilor vor continua în restul turnului Palatului Westminster, şi sediu al Parlamentului britanic, retragerea schelelor din partea superioară va marca un punct de cotitură pentru unul dintre cele mai emblematice monumente ale Londrei.

În ultimii ani s-a desfăşurat o meticuloasă restaurare a vârfului. Fiecare dintre cele 3.433 de structuri de metalice au fost scoase şi tratate de un specialist. Au fost de asemenea reabilitate vârful, crucea şi ornamentele celebrului turn, care se ridică la 96 de metri înălţime în faţa râului Tamisa şi a podului Westminster.

Pe lângă ameliorarea estetică, lucrările au rezolvat şi o serie de probleme grave de structură, mai ales uzura blocurilor de piatră şi fisurile.

Deşi turnul ceasului Parlamentului britanic este cunoscut pe plan mondial ca Big Ben, de fapt numele se referă la ceasul şi la clopotul care marchează trecerea orelor, care a răsunat prima oară în centrul Londrei, la 11 iulie 1859.

Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot şi patru feţe, şi al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume.

Vârful, deja restaurat, va deveni vizibil în următoarele săptămâni, timpul estimat pentru înlăturarea schelelor.

Parlamentul britanic notează într-un comunicat, că lucrările de restaurare au continuat fără întrerupere, în pofida dificultăţilor generate de pandemia de coronavirus. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Opt românce vor evolua în proba de dublu la Roland Garros

Publicat

Un număr de opt românce vor evolua în proba de dublu a turneului de tenis de la Roland Garros, care a debutat duminică la Paris, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Irina Bara, Ana Bogdan, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea.

Begu şi Olaru vor face pereche, dar în primul tur au adversare de mare valoare, favoritele numărul trei, Elise Mertens din Belgia şi Arina Sabalenka din Belarus, semifinaliste în 2019.

Partenere vor fi şi Andreea Mitu cu Patricia Ţig, urmând să înfrunte în primul tur cuplul Madison Brengle din SUA/Iana Sizikova din Rusia.

În schimb, Monica Niculescu şi Irina Bara vor fi adversare. Niculescu face pereche cu japoneza Misaki Doi, în timp ce Bara joacă alături de unguroaica Fanny Stollar.

Ana Bogdan face pereche cu suedeza Rebecca Peterson, iar în prima rundă vor înfrunta cuplul Marie Bouzkova, Cehia/Arantxa Rus, Olanda.

Sorana Cîrstea va juca alături de spaniola Sara Sorribes Tormo, învinsă de Simona Halep la simplu, cu 6-4, 6-0. Cîrstea şi Sorribes Tormo le vor întâlni în primul tur pe Alison Riske, SUA şi Ajla Tomljanovic din Australia.

La dublu masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, sfertfinalişti anul trecut, sunt capi de serie numărul 12 şi îşi vor începe parcursul contra perechii Cristian Garin din Chile/ Pedro Martinez din Spania. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Activitate restrânsă la Judecătoria Brăila după ce doi judecători şi un grefier au fost confirmaţi cu COVID-19

Publicat

Activitatea la Judecătoria Brăila va fi restrânsă în perioada 29 septembrie – 09 octombrie, după ce doi judecători şi un grefier au fost confirmaţi cu virusul COVID-19.

“Având în vedere existenţa a trei cazuri confirmate pozitiv la testul de Covid-19, în baza hotărârii colegiului de conducere din 28 septembrie, pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă, la nivelul personalului Judecătoriei Brăila a fost stabilit un nou plan de măsuri, valabil în perioada 29 septembrie – 09 octombrie 2020.

Se restrânge activitatea de judecată, la nivelul Judecătoriei Brăila, în sensul că vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia urgenţelor şi a cauzelor care, potrivit legii, se soluţionează fără citarea părţilor”, precizează sursa citată.

De asemenea, în perioada menţionată va fi suspendată activitatea cu publicul la Departamentul Arhivă, Registratură şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, înscrisurile urmând a se depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică.

“Avocaţii vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, şi vor transmite documentele prin fax, e-mail sau poştă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Brăila.

Ancheta epidemiologică este în curs la Judecătoria Brăila, după cum a transmis conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

Cei doi judecători confirmaţi cu COVID-19 fuseseră desemnaţi în funcţiile de preşedinte şi locţiitor la Biroul Electoral Municipal Brăila pentru alegerile din 27 septembrie, ei fiind înlocuiţi, pe 25 septembrie, după ce rezultatele testelor pentru infectarea cu noul tip de coronavirus au fost pozitive. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul infectărilor cu COVID-19 în Germania ar putea ajunge la 19.200 de infectări pe zi. Declarațiile cancelarului Angela Merkel

Publicat

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în ţară dacă tendinţa actuală continuă, însă a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze.

“Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU.

Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.

“Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim”, a declarat Merkel.

“Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată”, a mai spus ea.

Bild a precizat că Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate