Connect with us

ACTUALITATE

Gorj: Jumătate dintre elevii legitimaţi într-o acţiune de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar lipseau de la ore

Publicat

sala clasa 12.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

În cadrul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, jumătate dintre elevii legitimați de către polițiști nu se aflau la orele de curs, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Ioana Nanu, făcute publice miercuri.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunii care a avut loc pe 12 ianuarie, poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, respectiv pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Gorj, la unităţile de alimentaţie publică şi săli de jocuri de noroc şi pariuri sportive.

„Cei 53 de poliţişti angrenaţi în activitate au legitimat aproximativ 100 de elevi, jumătate din aceştia absentând de la orele de curs.

Poliţiştii au verificat peste 70 de unităţi de alimentaţie publică, 80 de săli de jocuri de noroc şi pariuri sportive şi alte 60 de zone adiacente unităţilor de învăţământ, aplicând nouă sancţiuni contravenţionale în cuantum de aproximativ 1.000 de lei. Menţionăm faptul că astfel de acţiuni vor avea loc şi în perioada următoare”, a transmis Ioana Nanu.

Scopurile acţiunii desfăşurate

Conform acesteia, scopurile acţiunii desfăşurate sunt identificarea elevilor care absentează de la cursurile şcolare şi frecventează săli şi unităţi de alimentaţie publică, săli de jocuri de noroc şi pariuri sportive din proximitatea unităţilor de învăţământ; identificarea unităţilor de alimentaţie publică situate în apropierea şcolilor, în special a celor care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice şi produse din tutun; aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de gestionarii unităţilor de alimentaţie publică care servesc minorilor băuturi alcoolice sau produse din tutun; aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de reprezentanţii legali ai sălilor de jocuri de noroc şi pariuri sportive care permit accesul minorilor în locaţiile destinate jocurilor de noroc; identificarea locurilor cu risc criminogen din zona şcolilor şi a celor pretabile consumului de substanţe interzise; prevenirea şi combaterea comiterii faptelor de natură antisocială în rândul elevilor; menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în zona adiacentă unităţilor de învăţământ; creşterea vizibilităţii şi autorităţii elementului poliţienesc în zonele instituţiilor şcolare. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Fermierii care dau foc miriștii, vegetației uscate existente pe pășuni și fânețe și resturilor vegetale nu mai primesc bani de la APIA

Publicat

vegetatie uscata campuri incendiu miriste 6 450x600.jpg

Publicitate

Fermierii au obligația respectării GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile și  GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Acțiune „blitz” a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier. Mai mulți vitezomani au căzut în plasă

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani,  pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 35 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.655 de lei.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un băiat de 15 ani, din Botoșani, nu s-a întors acasă. Polițiștii cer ajutorul populației. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

dd4c59fa 864a 4d45 98bf 102ca1a2e505 714x600.jpg

Publicitate

Vineri, polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 15 ani , din municipiul Botoșani ,a plecat de la domiciliu la data de 19 iulie 2024 fără a mai reveni până în prezent.

CRĂȘMARIU COSMIN-AMADOR are următoarele semnalmente: 1,83 metri înălțime, aproximativ 62 kg, păr brunet, tuns scurt, ochi negri.

Vestimentația: tricou alb, pantaloni scurți de culoare gri.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

19 iulie: Ziua când a murit duhovnicul Arsenie Papacioc. „Dacă nu poţi să-ţi iubeşti vrăjmaşii, măcar să nu-i urăşti”

Publicat

parintele arsenie papacioc 1000x600.jpg

Publicitate

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți duhovnici din țară, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976, a ajuns la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, pe care a păstorit-o până în dimineața zilei de marți, 19 iulie 2011, când s-a mutat la Domnul.

Din invataturile parintelui Arsenie Papacioc

“M-am uitat la voi sa va vad figurile, doar, doar, in felul asta as putea sa va vad si inimile. Faptul ca va aflati aici da de inteles ca va preocupa problema mantuirii, dar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe