Connect with us

ACTUALITATE

Grad de ocupare de peste 85% la pensiunile din judeţul Suceava, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe stil vechi

Publicat

receptie hotel

Gradul de ocupare al pensiunilor din zona montană este de peste 85% la acest sfârşit de săptămână când se sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi, iar pentru Anul Nou pe stil vechi se aşteaptă să crească şi mai mult, a informat, duminică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.

El a spus că judeţul Suceava rămâne şi în acest an o destinaţie pentru petrecerea Revelionului pe stil vechi, situaţia fiind comparabilă cu anul 2019.

„Gradul de ocupare al pensiunilor din zona de munte este de peste 85% acum, când se serbează Crăciunul pe stil vechi şi va mai creşte în perioada următoare când este Anul Nou pe stil vechi (…) Deşi după ce se termină vacanţa, în general în ţară gradul de ocupare scade, la noi, în Bucovina se menţine un grad ridicat de ocupare ca urmare a faptului că vin turiştii care petrec sărbătorile pe rit vechi. Bucovina oferă servicii şi ospitalitate. Găsesc tot ce îşi doresc pentru astfel de perioade: mâncare, agrement, peisaje deosebite, tradiţii şi în special autenticul zonei”, a spus Barbă.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, la pensiunile din judeţ s-au făcut rezervări pentru Sărbătorile de Iarnă pe stil vechi de către numeroase grupuri de turişti din Ucraina şi Republica Moldova, fiind şi familii întregi cu copii, părinţi şi bunici.

El a spus că şi pârtiile de schi din judeţ sunt deschise, iar temperaturile scăzute din această perioadă sunt propice pentru sporturile de iarnă. Reprezentantul CJ Suceava a mai recomandat turiştilor care vor să parcurgă trasee montane să se informeze înainte despre starea vremii şi să ia în calcul atenţionările Serviciului Salvamont. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (365)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (365)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

 Revista „Țara de Sus” este editată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Botoșsni Numărul dublu 3-4 (75-76) din 2024 are o ținută impozantă prin cele peste 90 de pagini color în care semnează unul sau mai multe articole de o ținută literar-științifică incontestabilă:  Mariana Ichim-Hodan,  Daliana Bejan, Iustina…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe