Connect with us

EVENIMENT

Gradul de ocupare a locurilor pentru carantină în București este aproape 100%. Alte 7 clădiri sunt în analiză

Publicat

firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că sunt 292 de locuri pentru carantină în Bucureşti, gradul de ocupare fiind de aproape 100%, şi că alte şapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spaţii de izolare.

„Avem 292 de locuri pentru carantină în Bucureşti – dintre care 198 sunt cele noi, obţinute în mai puţin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB către hotelieri. Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100%. Alte 7 clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate în spaţii de carantină”, a scris Firea pe Facebook.

Ea a precizat că a lansat joi o adresă de e-mail pentru obţinerea de noi spaţii pentru carantină.

„În mai putin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri, dintre care 24 sunt situate în Bucureşti. Primele două, unul cu o capacitate de 120 de locuri şi celălalt de 78 de locuri, au fost deja verificate şi sunt în conformitate cu cerinţele specifice unei astfel de situaţii, alte şapte se află în analiza sectoarelor şi a Direcţiei de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri care sunt ocupate în acest moment aproape în totalitate”, a menţionat Firea.

Totodată, ea a spus că la invitaţia Municipalităţii de voluntariat au răspuns 17 persoane, care sunt dispuse să meargă la cumpărături pentru persoanele care nu au familia sau prietenii în apropiere şi se află în izolare la domiciliu.

„Le mulţumim celor care au înţeles importanţa participării la soluţionarea în comun – sector public şi privat – a actualei situaţii în care se află Capitala. Este un gest semnificativ, este o dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi mă bucur să constat că Bucureştiul este unit”, a afirmat Firea.

Potrivit acesteia, toate ofertele de spaţii primite, situate pe raza Municipiului Bucureşti, sunt transmise la primăriile de sector.

„Acestea, împreună cu direcţia de sănătate, fac o analiză a spaţiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spaţii de carantină. Ofertele de spaţii care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru a decide în privinţa lor”, a adăugat Firea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Altar roman votiv dedicat zeului Liber Pater, exponatul lunii august la Muzeul municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

foto: altar roman votiv dedicat zeului liber pater, exponatul lunii

Piesa aleasă ca exponat al lunii august la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este un altar votiv dedicat zeului Liber Pater, o divinitate de origine italică care s-a bucurat de multă apreciere în întreg cuprinsul lumii romane. Monumentul, intrat în anul 1972 în patrimoniul muzeului sebeşean, a fost descoperit în Benic (jud. Alba) de către cetățeanul Avram Simion în propria-i grădină în 1962, de la care a fost achiziționat zece ani mai târziu de către muzeu.



Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bărbat din Vințu de Jos, găsit mort după ce s-a răsturnat cu mașina pe Transalpina

Publicat

foto: bărbat din vințu de jos, găsit mort după ce

Un bărbat de 48 de ani din comuna Vințu de Jos a decedat după ce s-a răsturnat cu mașina pe Transalpina, în zona Rânca.

Potrivit IPJ Gorj, la data de 30 august 2024, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județan Vâlcea a fost sesizat de către dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județan Alba cu privire la faptul că un bărbat de 48 de ani, din localitatea Vințu de Jos, județul Alba, are intenția de a se sinucide,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta Spartă

Publicat

postmodern jukebox.jpeg

Prima zi a Jazz in the Park Festival a fost o veritabilă manifestare a iubirii pentru muzică, un maraton sonor în care jazz-ul a îmbrăcat toate formele și influențele posibile.

Cu o energie molipsitoare, Postmodern Jukebox a reinterpretat hituri celebre în stilul inconfundabil al anilor ’50 și a purtat publicul într-o călătorie magică și plină de culoare.

Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cea mai mare pensie din România. Ministrul Muncii: Are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari

Publicat

cea mai mare pensie din românia. ministrul muncii: are un

Cea mai mare pensie din România. Cea mai mare pensie din țară, după recalculare, se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, adică aproximativ 20.000 de euro.

Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani, însă contribuțiile acestuia au fost foarte mari, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

„Cea mai mare pensie este din sistemul public,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe