Connect with us

ACTUALITATE

Grecia a deschis vaccinarea pentru întreaga populaţie de peste 30 ani

Publicat

Arhivă Foto

Grecia a deschis de sâmbătă posibilitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru toate persoanele cu vârsta peste 30 de ani, alături de categoriile vulnerabile, lucrătorii din sănătate şi profesori, iar până la sfârşitul lunii iunie speră să fie vaccinaţi toţi cetăţenii care îşi doresc acest lucru, relatează EFE.

Sâmbătă dimineaţă, în Sâmbăta Mare a Sfintelor Paşti ortodoxe, au început programările pentru ultimul grup de vârstă rămas după 30 de ani, persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 49 de ani, care vor avea acces la toate vaccinurile aflate în prezent pe piaţă: BioNtech/Pfizer, AstraZeneca, Moderna şi Janssen a multinaţionalei Johnson&Johnson. Acesta din urma va începe să fie administrat în următoarele săptămâni.

Grecia şi-a propus să vaccineze cu cel puţin o doză întreaga populaţie de peste 30 ani până la sfârşitul lunii mai, care coincide cu deschiderea sezonului turistic în speranţa relansării activităţii economice.

Autorităţile sanitare au deschis joi platforma de înregistrare pentru vaccinarea anti-COVID-19 persoanelor cu vârsta între 40 şi 44 de ani, după ce luni a fost deschisă pentru categoria de vârstă de între 30 şi 39 de ani. Aceste două mari grupe de vârste vor fi vaccinate exclusiv cu serul de la AstraZeneca

Potrivit ministrului sănătăţii, Vassilis Kikilias, populaţia mai tânără priveşte cu mult interes vaccinul de la AstraZeneca, având în vedere că la începutul săptămânii au fost realizate 106.652 de programări şi au fost administrate peste 9.000 de vaccinuri.

În general, campania de vaccinare avansează în ritm accelerat, iar în ultimele zile au fost administrate în medie 60.000 de doze pe zi, cu 10.000 mai multe decât în săptămânile anterioare, a precizat ministrul. Începând din 5 mai, după Sărbătorile de Paşti ortodoxe, se aşteaptă să se ajungă la 100.000 de vaccinuri pe zi, din momentul în care vor deveni operaţionale toate cele 1.500 de centre de vaccinare prevăzute.

În total, peste 2 milioane de persoane au primit prima doză în Grecia, reprezentând 19,6% din populaţie, iar 8,5% au primit ambele doze.

Deşi în ultimele luni al treilea val al pandemiei a lovit cu putere ţara, iar aprilie a fost a doua lună cu cele mai multe decese de coronavirus de la declanşarea pandemiei, Grecia a început să relaxez treptat restricţiile, cu deschiderea teraselor de săptămâna viitoare, iar de la jumătatea lunii mai cu deschiderea oficială a sezonului turistic.

De la începerea pandemiei, Grecia, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a înregistrat 345.033 de contagieri şi 10.381 de decese.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

469 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

electrician.jpg

Nu mai puțin de 469 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

INGINER SILVIC DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Căutări fără oprire la Tudora, pentru găsirea unui copil de doi ani. Polițiștii și jandarmii fac tot ce este posibil

Publicat

whatsapp image 2024 03 17 at 18.53.16 1000x600.jpeg

Comunitatea din Tudora și botoșănenii care au aflat din media de acest caz, stau cu sufletul la gura, cu speranța că puiul de om va fi găsit din moment în moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botosani, copilul este căutat fără încetare, polițiștii și jandarmii fiind dispuși să facă tot ce este posibil.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe