Connect with us

ACTUALITATE

Grecia nu impune restricții suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun

Publicat

Guvernul grec a respins posibilitatea adoptării de măsuri suplimentare în perspectiva sărbătorilor de Crăciun, în pofida numărului ridicat de cazuri şi de decese zilnice.

Totuși, autoritățile au îndemnat populaţia să respecte regulile pertinente şi să facă numărul maxim posibil de teste pentru depistarea COVID-19, relatează luni EFE.

„În actuala etapă nu studiem noi măsuri, precum vaccinare obligatorie sau restricţii”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Ikonomu, subliniind că sărbătorile de Crăciun sunt „foarte importante din motive sociale, economice şi religioase”.

Potrivit acestuia, fundamental acum este respectarea măsurilor deja existente şi continuarea eforturilor pentru a intensifica vaccinarea şi efectuarea testelor de auto-diagnosticare.

El a reamintit totuşi că începând de luni persoanele de peste 60 de ani, care nu au făcut doza de supra-rapel de vaccin anti-COVID-19, vor fi considerate ca nefiind vaccinate şi, prin urmare, nu vor putea participa la majoritatea activităţilor publice.

În Grecia, accesul în centrele alimentare, farmacii şi transportul public este deocamdată permis persoanelor nevaccinate.

Certificatele pentru cei care au trecut prin boală vor avea valabilitate de doar trei luni

Yannis Ikonomu a precizat de asemenea că începând de luni certificatele pentru cei care au trecut prin boală vor avea valabilitate de doar trei luni, în loc de şase.

Deşi guvernul grec a impus obligativitatea vaccinării persoanelor de peste 60 ani de la jumătatea lunii ianuarie, ritmul vaccinării este în continuare lent, iar rata cea mai mare se înregistrează la cea de-a treia doză sau booster.

Până în prezent, puţin peste 63% din populaţie s-a vaccinat cu schema completă, iar 22,5% a efectuat şi cea de-a treia doză.

În ultima săptămână, numărul cazurilor a scăzut uşor, dar continuă să înregistreze o medie de între 4.000 şi 5.000 de contagieri zilnice, iar numărul deceselor este în jur de 100 pe zi, într-o ţară care numără aproximativ 10,7 milioane de locuitori. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Vaccinurile împotriva COVID-19: Comisia Europeană și Moderna adaptează calendarele de livrare

Publicat

Comisia Europeană și Moderna au ajuns la un acord pentru a răspunde mai bine necesităților statelor membre în materie de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru sfârșitul verii și pentru perioada de iarnă.

Acordul va asigura accesul autorităților naționale la vaccinuri, inclusiv la vaccinuri adaptate variantelor, dacă sunt autorizate, în momentul în care au nevoie de ele pentru propriile campanii de vaccinare și pentru a-și sprijini partenerii mondiali.

Acest acord va adapta calendarele de livrări convenite inițial prin contract.

Livrările de doze programate inițial pe parcursul verii vor fi, prin urmare, efectuate în septembrie și în toamna și iarna anului 2022, atunci când statele membre vor avea cel mai probabil nevoie de stocuri suplimentare de vaccinuri pentru campaniile naționale și pentru a-și îndeplini angajamentele internaționale în materie de solidaritate.

De asemenea, acordul garantează că, în cazul în care unul sau mai multe vaccinuri adaptate primesc autorizație de introducere pe piață, statele membre pot alege să primească vaccinurile adaptate în temeiul contractului actual.

În acest context, la cererea anumitor state membre, acordul garantează, de asemenea, 15 milioane de doze suplimentare de vaccinuri candidate de rapel împotriva variantei Omicron, furnizate de Moderna, cu condiția obținerii autorizației de introducere pe piață în termene care să permită utilizarea acestor doze în campaniile de vaccinare.

„Creșterea ratelor de vaccinare și rapel împotriva COVID-19 este esențială în vederea pregătirii pentru lunile de toamnă și iarnă. Pentru a asigura cel mai bine pregătirea comună, statele membre trebuie să aibă la dispoziție instrumentele necesare.

Acestea includ vaccinuri adaptate la variante în măsura și în momentul în care acestea sunt autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Acordul va asigura accesul statelor membre la dozele de vaccin de care au nevoie și la momentul potrivit pentru a-și proteja cetățenii”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șase foști elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, șefi de promoție la academiile militare absolvite

Publicat

elevi colegiul militar alba iulia 1000x600.jpg

Foștii elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia fac impresie bună peste tot, pe unde merg mai departe cu studiile. 

Șase absolvenți ai promoţiilor 2019, 2018 şi 2017 s-au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, au transmis reprezentanții instituției de învățământ, pe contul oficial de Facebook. 

Cei 6 au fost declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenţie, şoferi! Restricții de circulație pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos din Cluj. Se dă cu picamerul

Publicat

lucrari 21 decembrie5.jpeg

Primăria Cluj-Napoca anunţă restricţii de circulaţie pe două străzi din oraş, ca urmare a lucrărilor de modernizare care se vor efectua.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că începând cu data de 10.08.2022 vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Bolyai Janos și Iuliu Maniu, în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În acest sens, atât pe strada Iuliu Maniu, cât și pe strada Bolyai Janos circulația auto va fi restrictionata, fiind permis doar accesul riveranilor.

Circulația…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noul PROGRAM de raționalizare a apei potabile în județul Alba. Unde se dă apă cu porția din cauza caniculei și a unei defecțiuni

Publicat

whatsapp image 2022 06 14 at 15.21.16 1000x600.jpeg

Din cauza unei avarii majore la o conductă de aducțiune a apei, dar și din cauza caniculei, compania APA CTTA SA Alba este nevoită să raționalizeze apa potabilă în mai multe localități. Mai exact în localitățile indicate mai jos apa va fi furnizată după programul indicat. 

Raționalizarea apei intră în vigoare din data de 9 august

Întreruperea furnizării în localitatea Ungurei

Întreruperea furnizării apei potabile, între orele 22.00-06.00 în urmatoarele localități:

– comuna Valea Lungă

– localitățile Săliște,…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe