Connect with us

ACTUALITATE

Grecia: Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor primi lunar amendă de 100 de euro

Publicat

Persoanele nevaccinate cu vârsta peste 60 de ani vor fi amendate cu ”suma de 100 de euro pe lună”, atât timp cât nu sunt vaccinate. Măsura va intra în vihgoare din 16 ianuarie, a anunţat joi guvernul elen, reamintind că vaccinul împotriva COVID-19 este obligatoriu pentru această grupă de vârstă, relatează AFP.

Această decizie a fost luată deoarece „nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yannis Economou, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a spus că „şapte din zece persoane intubate aveau peste 60 de ani şi opt din zece nu erau vaccinate”.

În fiecare lună, amendă de 100 de euro pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu se vaccinează

„Din 16 ianuarie se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege şi se va aplica o amendă administrativă lunară de 100 de euro atât timp cât aceste persoane nu sunt vaccinate”, a spus el.

Pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că vaccinul va fi obligatoriu pentru cei peste 60 de ani, însă a lăsat termen până pe 16 ianuarie pentru ca persoanele nevaccinate să îşi facă o programare.

Ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat joi, la radio, că 50 de centre de testare vor fi instalate în apropiere de tabere ale armatei, pentru a ajuta farmaciile care efectuează aceste teste PCR şi antigen.

Conform datelor oficiale de la sfârşitul lunii noiembrie, aproape 67% din populaţia generală a Greciei a fost vaccinată, dintre care 79% adulţi.

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 21.600 de morţi în Grecia, iar rata de mortalitate a crescut brusc de la începutul lunii noiembrie.

Autorităţile sanitare elene au anunţat miercuri că 77 de persoane au murit în decurs de 24 de ore, în timp ce 670 de persoane se aflau la terapie intensivă. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct în școlile din județul Botoșani

Publicat

educatie invatamant studiu carti scoala.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ  preuniversitar de stat din județul Botoșani.

Concursul se desfășoară în baza Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, aprobată prin OME nr. 4597/2021, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 771bis/10.08.2021, cu modificările și completările ulterioare.

Dosarul de înscriere la concurs se încarcă în aplicația informatică dedicată, conform unei proceduri speciale elaborată de Ministerul Educației.

Mai multe informații se pot obține de pe site-ul ISJ Botoșani.

https://isjbotosani.ro/management/management-institutional/concurs-director-director-adjunct-sesiunea-ianuarie-aprilie-2022.html

            Desfășurarea probei scrise pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ  preuniversitar de stat va avea loc în data de 18 februarie 2022, conform calendarului publicat în anexa la OME nr. 3026/2022.

La nivelul județului Botoșani vor fi scoase la concurs funcția de director la Centrul Județean de Excelență și 36 funcții vacante de director și director adjunct, din care 28 funcții vacante de director și 9 funcții vacante de director adjunct, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata de incidenţă COVID în Bucureşti continuă să crească

Publicat

coronavirus

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 6,69 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

În ziua precedentă, incidenţa a fost de 6,15 la mia de locuitori.

Pe 12 ianuarie, Capitala a intrat în scenariul roşu, după ce a depăşit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 – 16,54 cazuri la mia de locuitori. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO. Caravana AUR și George Simion la Cluj-Napoca

Publicat

george simion 9.jpg

Caravana AUR și George Simion sunt prezenți miercuri în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca la o acțiune de strângere de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Înainte de Cluj-Napoca, caravana a mai trecut prin Dej și Gherla.

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata de INFECTARE urcă la Cluj-Napoca la 13,79 de cazuri la mia de locuitori. Sânmărtin, singura comună VERDE din județ

Publicat

test covid pixabay.jpg

Numărul infectărilor este fără precedent în județul Cluj. Varianta Omicron, care a devenit dominantă și care este foarte contagioasă, a adus rata de infectare în județ la 9,88 de cazuri la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca, rata de infectare era miercuri de 13,79 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în perioada de raportare, respectiv 2-15 ianuarie, în Cluj-Napoca au fost depistate 4.643 de cazuri de Covid-19.

În întreg județul Cluj, în aceeași perioadă, au fost diagnosticate 7.470 de cazuri noi.

Citește și: RECORD în pandemie la Cluj-Napoca. Cea mai MARE rată de INFECTARE. Aproape 13 cazuri de COVID la mie

Și la Florești, rata de infectare urcă rapid. Miercuri aceasta era de 12,44, fiind raportate 603 cazuri de Covid-19.

Cea mai mare rată de infectare din județ este, în continuarel ma Ciurila – 27 la mie, însă a scăzut față de ieri.

Miercuri, în județul Cluj mai era o osingură comună unde nu s-a înregistrat niciun caz de Covid-19 pentru perioada de raportare – Sânmărtin.

Numărul cazurilor crește foarte repede și foarte mult, iar autoritățile se așteaptă ca în scurt timp să crească și presiunea pe spitale.

La Cluj-Napoca, din cazua infectărilor cu SARS-Cov-2, luni și marți a fost suspendată activitatea cu prezență fizică în 2 licee și în 3 gradinițe.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe