Connect with us

ACTUALITATE

Cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru turiştii români în sezonul estival (analiză)

Publicat

Cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru turiştii români în sezonul estival rămân cele din Grecia, Turcia şi Bulgaria, acestea fiind planificate încă de la începutul anului, relevă o analiză a tendinţelor în turism realizată în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019.

În acest an vacanţele de tipul „last minute” au înregistrat o scădere de 17,5% faţă de 2018, dar cele către   destinaţii exotice au  fost pe un trend ascendent, interesul românilor fiind în creştere cu cel puţin 7,1% în aceeaşi perioadă.

În ceea ce priveşte căutările online pentru vacanţe, studiul realizat de compania iAgency, specializată în servicii de optimizare pentru motoare de căutare (SEO) şi marketing online, arată că cea mai căutată expresie din semantica turismului este: „vacanţe + [anul]”.

„Tendinţa relevată de analiza căutărilor online indică o schimbare a comportamentului românilor când vine vorba de modul în care se informează. Astfel, în perioada ianuarie 2018 – iulie 2018 au fost 122.400 de căutări pentru „vacanţe 2018”. În aceeaşi perioadă din 2019, 117.800 de căutări pentru „vacanţe 2019” – o scădere de aproximativ 4%. Cifrele nu arată neapărat o scădere a interesului pentru vacanţe, ci că un procent mai mare de români au ştiut unde doresc să petreacă timpul liber şi nu au mai căutat „idei de vacanţă””, arată analiza menţionată.

În cazul celor mai populare luni din 2019 pentru documentat în perspectiva vacanţei de vară, acestea sunt: ianuarie cu peste 27.000 de căutări pentru „vacanţe 2019”, martie cu aproximativ 22.200 căutări şi la coada clasamentului este iulie, cu 8.100 de căutări, fiind şi luna în care mulţi şi-au rezervat deja vacanţa.

Potrivit studiului, Grecia rămâne pe prima poziţie pentru români în sezonul estival cu cele mai căutate destinaţii: Thassos, Lefkada şi Halkidiki, urmată de Turcia cu Antalya şi Kusadasi şi Bulgaria cu Nisipurile de Aur. Pe locul patru este Egipt, în creştere în 2019 faţă de 2018 cu 45,5%.

Numărul de căutări online pentru destinaţiile clasice a scăzut în 2019 faţă de 2018 cu un procent cuprins între 15% şi 20%, însă au crescut pe destinaţii mai noi. „Aceste cifre arată că românii încep să-şi diversifice vacanţele, aleg destinaţii noi şi sunt mai informaţi în materie de turism. Totodată, spre deosebire de expresii generale ca „vacanţe 2019” care înregistrează cel mai mare interes la început de an, pe căutări mai precise care includ şi locaţia, cele mai bune luni sunt iunie şi iulie. Acest fapt relevă şi că sunt mulţi români care încă îşi planifică vacanţa în ultimul moment”, relevă studiul iAgency.

În ciuda tiparului de mai sus, românii îşi pierd interesul în 2019 faţă de 2018 în ceea ce priveşte vacanţele de tip „last minute”, unde e înregistrată o scădere de aproximativ 17,5%. Aceste cifre pot arăta şi că încrederea românilor faţă de acest tip de oferte înregistrează o scădere. Totodată, poate fi vorba şi de o atenţie sporită la destinaţiile de vacanţă pe care şi le planifică din timp şi astfel nu mai „vânează” ofertele de tip „last minute”.

Nu în ultimul rând, în cazul destinaţiilor exotice, iAgency a remarcat un trend ascendent. Interesul românilor a crescut în 2019 cu cel puţin 7,1%. Raportarea e făcută la expresia generală de căutare: „vacanţe exotice”. Cel mai ridicat nivel de interes a fost în ianuarie.

Compania precizează că datele folosite în această analiză au fost obţinute prin instrumentul Keyword Planner dezvoltat de Google.

iAgency.ro  este o agenţie SEO, marketing online şi PPC, cu o experienţă de 11 ani pe piaţa online din România. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

CNSU a aprobat repatrierea cetăţenilor români aflaţi în Maroc

Publicat

avion 400x240

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, aprobarea repatrierii cetăţenilor români aflaţi în Regatul Maroc.

Conform Hotărârii 109, aceasta se va face inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinaţie.

Pentru punerea în executare a acestor prevederi, se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, să întreprindă măsurile din competenţă, se menţionează în document.

Totodată, costurile vor fi asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin bugetele ministerelor implicate şi prin Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, precizează CNSU.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe informa că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent.

„De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19”, mai preciza ministerul. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Autoritățile italiene amendează Google și Apple cu câte 10 milioane euro pentru utilizarea datelor

Publicat

Autoritatea pentru concurență din Italia a amendat Google și Apple cu câte 10 milioane de euro, pentru „practici agresive” legate de utilizarea comercială a datelor utilizatorilor, anunță Reuters.

Autoritatea a precizat în comunicat că cele firmele nu au furnizat „informații clare și imediate” cu privire la modul în care colectează și utilizează datele celor care le accesează serviciile.

Atât Google, cât și Apple au declarat că nu sunt de acord cu decizia autorității antitrust și că vor face apel.

Organismul de supraveghere a declarat că, atunci când utilizatorii își creează un cont la Google, sistemul a fost conceput astfel încât termenii și condițiile privind utilizarea datelor să fie configurate astfel încât să fie acceptate.

În cazul Apple, utilizatorii nu au posibilitatea de a alege în această privință, a adăugat autoritatea de reglementare antitrust.

„Oferim transparență și control de top tuturor utilizatorilor, astfel încât aceștia pot alege ce informații să împărtășească sau nu și cum sunt folosite”, a declarat Apple într-un comunicat, calificând drept „greșită” opinia autorității de reglementare.

Google a precizat într-un comunicat că a urmat „practici corecte și transparente pentru a oferi utilizatorilor servicii utile, precum și informații clare privind utilizarea acestora”.

Amenda este suma maximă pe care autoritatea de supraveghere o poate aplica în aceste cazuri.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Directorul Moderna: Vaccinurile existente sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron

Publicat

Directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, a prezis că vaccinurile existente vor fi mult mai puțin eficiente în combaterea Omicron și a avertizat că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor putea produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei, scrie Financial Times.

Stéphane Bancel a declarat că numărul mare de mutații Omicron la nivelul proteinei spike, pe care virusul o folosește pentru a infecta celulele umane, și răspândirea rapidă a variantei în Africa de Sud sugerează că este posibil ca actuala serie de vaccinuri să trebuiască să fie modificată anul viitor.

Comentariile directorului executiv al Moderna vin în contextul în care experții în domeniul sănătății publice și politicienii au încercat să adopte un ton mai optimist cu privire la capacitatea vaccinurilor existente de a conferi protecție împotriva Omicron.

Luni, Scott Gottlieb, un director al Pfizer și fost comisar al Administrației americane pentru alimente și medicamente, a declarat pentru CNBC: „Există un grad rezonabil de încredere în cercurile de vaccinuri că trei doze vor asigura pacientului o protecție destul de bună împotriva acestei variante”.

Omicron este „un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”

Joe Biden, președintele SUA, a declarat ulterior că Omicron este „un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, adăugând că experții medicali guvernamentali „consideră că vaccinurile vor continua să ofere un anumit grad de protecție împotriva cazurilor grave”.

Cu toate acestea, Bancel a declarat că oamenii de știință sunt îngrijorați deoarece 32 dintre cele 50 de mutații din varianta Omicron se află pe proteina spike, pe care se concentrează actualele vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar al organismului uman să lupte împotriva Covid.

Majoritatea experților credeau că o astfel de variantă cu un grad ridicat de mutație nu va apărea decât peste un an sau doi, a adăugat Bancel.

Predicțiile șefului Moderna au zdruncinat marți investitorii din Asia

Predicțiile șefului Moderna au zdruncinat marți investitorii din Asia, acțiunile și contractele futures pe acțiuni scăzând, iar prețul țițeiului pierzând teren.

În Japonia, indicele de referință Nikkei 225 a înregistrat o pierdere de până la 1,1% în urma raportului FT. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,3 procente. Contractele futures S&P 500 au pierdut câștigurile inițiale pentru ca acțiunile americane să scadă cu aproape 1%, în timp ce indicele FTSE 100 urma să piardă 1,2% la deschiderea ședinței de la Londra.

Îngrijorările legate de variantă au determinat traderii să caute siguranță în obligațiuni, împingând randamentul titlurilor de stat americane pe 10 ani în scădere cu 0,05 puncte procentuale, în timp ce pe piețele de mărfuri, țițeiul Brent, referința internațională a petrolului, a scăzut cu aproape 2 procente, la 72,04 dolari pe baril.

O reînnoire a incertitudinii

„Având în vedere că [Bancel] a spus că vaccinurile ar putea să nu fie la fel de eficiente, acest lucru a provocat o reînnoire a incertitudinii – de aici și mișcările de pe piețele externe pe care le vedeți acum”, a declarat Mansoor Mohi-uddin, economist șef la Bank of Singapore.

În luna august, Moderna a anunțat că persoanele vaccinate cu două doze din vaccinul său „au păstrat anticorpi timp de șase luni, inclusiv împotriva variantelor îngrijorătoare, cum ar fi varianta Delta”.

Dar studiile au sugerat că vaccinul companiei a fost mai puțin eficient în prevenirea focarelor de Delta decât tulpinile anterioare ale virusului.

Moderna și Pfizer lucrează în prezent la noi vaccinuri care să vizeze varianta Omicron, despre care Organizația Mondială a Sănătății a afirmat că prezintă un „risc foarte ridicat”.

Bancel a precizat că datele care indică modul în care vaccinurile existente s-au comportat împotriva variantei Omicron și dacă aceasta a provocat boli grave ar trebui să fie disponibile în termen de două săptămâni.

Dar el a spus că ar fi nevoie de câteva luni înainte ca un vaccin specific Omicron să poată fi produs

Dar el a spus că ar fi nevoie de câteva luni înainte ca un vaccin specific Omicron să poată fi produs la scară largă și a sugerat că ar putea exista un motiv pentru a oferi între timp rapeluri mai puternice persoanelor în vârstă sau persoanelor cu un sistem imunitar compromis.

„[Moderna] și Pfizer nu pot obține un miliard de doze săptămâna viitoare. Matematica nu funcționează. Dar am putea obține miliardul de doze până la vară? Sigur”, a declarat Bancel, care a prezis că Moderna ar putea produce un total de 2 miliarde-3 miliarde de doze în 2022.

Dar el a spus că ar fi riscant să mute întreaga capacitate de producție a Moderna către un vaccin pentru Omicron într-o perioadă în care alte variante sunt încă în circulație.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grecia: Vaccinarea va fi OBLIGATORIE pentru persoanele de peste 60 de ani. Premierul anunță amenzi

Publicat

Grecia a anunțat marți că va face obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, o măsură drastică pentru țara care se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus, anunță Reuters.

Autoritățile au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată. Măsura ar urma să se aplice în fiecare lună începând cu 16 ianuarie.

Număr record de cazuri noi zilnice

Aproximativ 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a țării este complet vaccinată. Programările pentru vaccinare au crescut în ultimele săptămâni.

„Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei ședințe de guvern. „Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună.”

Grecia a înregistrat un vârf de infecții în această lună, cazurile zilnice atingând cote record.

De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese.

Luna aceasta, Grecia a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testate negativ pentru coronavirus.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe