Connect with us

EVENIMENT

Green Fashion Show la Alba Iulia. „E COOL!” 2024, campanie de sensibilizare pe teme ecologice în liceele din Alba (P)

Publicat

green fashion show la alba iulia. „e cool!” 2024, campanie

Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Consiliul Județean Alba organizează a XI-a ediție a GREEN FASHION SHOW din cadrul Campaniei ECOol.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți bani ia împrumut România, în iulie. Unde se duc banii

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

Câți bani ia împrumut România, în iulie: Ministerul Finanțelor a planificat pentru luna iulie împrumuturi de circa 6 miliarde de lei de la băncile comerciale.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7: Avans semnificativ la podurile de pe șantier, la montajul grinzilor și al tablierelor. Retter, în top 3 constructori autostrăzi

Publicat

retter lucrari autostrada moldoivei 3

Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7 sunt, cu fiecare săptămână de muncă asiduă, tot mai aproape de finalizare. Progresul este unul semnificativ atât în ceea ce privește lucrările la poduri, cât și lucrările la montajul grinzilor de beton şi al tablierelor metalice. De altfel, constructorul Retter Projectmanagement se află în top 3 constructori de autostrăzi din România, potrivit economica.net, care citează date furnizate de CESTRIN.

Astfel, cu fiecare zi avansul la lucrările pe Autostrada Moldovei A7 este unul notabil, mai ales dacă luăm în considerare faptul că lucrările la poduri au ajuns la un progres de 76%.

De asemenea, și în ceea ce privește montajul grinzilor de beton și al tablierelor metalice se lucrează în ritm susținut, așa cum ne-a obișnuit deja constructorul.

retter lucrari autostrada moldoivei 2

La tablierele metalice, au fost finalizate la str 3, peste CFR montajul va începe în data de 10 iulie, iar la str 1, peste Autostrada A3 au fost finalizate in proportie de 60% și se montează începând cu data de 20 iulie.

Mobilizarea pe șantier este una impresionantă, cu un total de 250 de echipamente și aproximativ 700 de oameni.

retter lucrari autostrada moldoivei 1

În aceste condiții, se estimează deschiderea traficului pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie 2024.

Constructorul Retter, în top 3 constructori de autostrăzi din România

Potrivit economica.net, sunt trei constructori care au înregistrat cele mai mari progrese la lucrările pe autostrăzi.

Astfel, după asocierea asocierea condusă de turcii de la Ozaltin, care au înregistrat un avans de aproape 15 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), pe locul 2 de pe podium se află asocierea Retter – Pizzarotti.

Avansul lor este unul impresionant, de 9 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autotrăzii Moldovei A7. Astfel, acest lot va fi deaschis traficului în acest an, lucrările fiind realizate, la finalul lunii mai, în proporție de 69%, conform datelor CESTRIN.

Pe locul 3 în acest top se află socierea Coni – Trace. Progesul a fost de 6,5 puncte pe lotul vecin din A7, Mizil – Pietroasele, după două luni. Și acest lot este programat pentru inaugurare în 2024, fiind realizat în proporție de 68%.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Cod Portocaliu de furtună în Alba. Grindină, averse, frecvente descărcări electrice, vijelii. Zone vizate

Publicat

avertizare cod portocaliu de furtună în alba. grindină, averse, frecvente

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare Cod Portocaliu de furtună în Alba, zona Munților Apuseni. Aceasta este valabilă de la ora 16.30.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

25 de studenți pe șantierul fostei platforme Carbochim, în cadrul unui parteneriat între grupul IULIUS și UAD Cluj-Napoca

Publicat

01 2.jpg

25 de studenți de la Universitatea de Arte și Design (UAD) din Cluj-Napoca au petrecut o zi pe șantierul de pe fosta platformă industrială Carbochim, arătându-și creativitatea și talentul artistic în cadrul unui concurs de pictură și desen, organizat de grupul IULIUS, în parteneriat cu mediul universitar.

„Pânza” pe care s-a pictat a fost una inedită, pentru că artiștii au personalizat căști de protecție pe șantier, tema provocându-i să transpună în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe