Connect with us

ACTUALITATE

Greva unor angajaţi Lufthansa afectează zborurile programate pe aeroporturile din Germania

Publicat

avion-pasageri
fotografie cu caracter ilustrativ

Angajații de la sol ai companiei aeriene Lufthansa au inițiat miercuri un protest în anumite aeroporturi din Germania, conform confirmării făcute de un reprezentant al sindicatului Verdi, au anunțat DPA și Reuters.

Greva sporeşte presiunile asupra negocierilor salariale şi provoacă dificultăţi călătorilor din cea mai mare economie europeană, afectată deja de protestele angajaţilor din domeniul feroviar şi al transportului public.

Compania aeriană germană a precizat că aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectaţi de mişcarea de protest care a început miercuri la ora 04:00 (03:00 GMT) şi va dura până joi la ora 07:10 (6:10 GMT).

De asemenea, biletele pentru zborurile interne din Germania vor fi convertite în vouchere pentru călătorii pe calea ferată, a informat Lufthansa.

Acţiunea sindicatului Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, unde vor opera doar 10% – 20% din zborurile Lufthansa, precum şi aeroporturile din Berlin, Hamburg şi Düsseldorf.

Sindicatul Verdi cere o majorare salarială de 12,5%

Sindicatul Verdi cere o majorare salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de angajaţi, sau cel puţin 500 euro mi mult pe lună în următoarele 12 luni, plus o plată unică de 3.000 euro pentru compensarea inflaţiei.

Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru compensarea inflaţiei.

Sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal.

Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat. Între timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Aproape două sute de botoșăneni și-au găsit de lucru prin intermediul AJOFM în luna ianuarie a acestui an

Publicat

targovistelive.ro bursalocurilordemunca.jpg

În luna ianuarie 2024, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 182 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 84 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 82 au peste 45 de ani 27 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 7 au între 30 și 35 de ani, iar 66 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.742 provin din mediul urban, iar 2.130 persoane sunt din mediul rural.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani,47 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

413 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

sudor.jpg

Nu mai puțin de 413 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/517780

CONSILIER FARMACOLOG SC HERBAL THERAPY LABORATORIES SRL

Aleea Decebal nr. 9

Tel:0733502164

Loc de munca în Brasov

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 50 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat, luni, la Botoșani, pentru a prelua un bărbat de 50 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miocardic acut și medicii au decis că este nevoie de intervenție de specialitate într-o clinică din județul vecin și se impune transportul pe calea aerului.

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer de 67 de ani, din municipiul Botoșani, lăsat fără mașină pentru șase luni pentru că făcea taximetrie fără autorizație

Publicat

pirati auto.jpg

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani,  un autoturism condus de un bărbat, de 67 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta mai multe persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens.

 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe