Connect with us

EVENIMENT

Grupare de hoți români care opera în mai multe țări din Europa, anihilată de poliția spaniolă. Au strâns din furturi peste un milion de euro, printr-o metodă sofisticată

PublicatUn grup infracţional românesc complex şi bine organizat, cu ramificaţii în mai multe state europene şi care a acumulat peste un milion de euro din furturi, a fost destructurat de poliţia spaniolă după o investigaţie care a durat mai mult de un an, scrie publicaţia El Pais în ediţia sa de joi.

Poliţia spaniolă a arestat 42 de persoane din cinci clanuri familiale ce făceau parte din acest grup infracţional specializat în furturi din buzunare şi care folosea ca momeală femei şi copii.

Modul de operare era mereu acelaşi: femei tinere, simpatice şi bine îmbrăcate se plimbau pe străzile din oraşe spaniole precum Marbella, Malaga sau Levante, unde îşi alegeau victimele, de obicei oameni în vârstă. Mimând o atitudine foarte empatică, ele cereau ajutor să găsească o adresă pentru a le distrage astfel atenţia, timp în care le sustrăgeau banii, ceasul sau alte obiecte de valoare.

Sesizată cu privire la aceste fapte, căror li s-a dat numele de ”furt afectuos”, poliţia spaniolă a descoperit după o investigaţie ce a durat 15 luni că furturile sunt comise de un grup ce are în spate o structură foarte complexă. Au fost arestate 42 de persoane, dintre care 38 în Spania, 3 în România şi una în Portugalia. Cei nouă ‘capi’ ai reţelei sunt deja în arest preventiv, cinci dintre ei în Spania, după ce au acumulat o avere de 1,1 milioane de euro.

Potrivit Eurojust, circa 6.000 de furturi au fost comise în statele UE de acest grup infracţional, descris ca fiind unul ierarhizat, ermetic, unit prin legături familiale puternice şi fără fisuri interne.

Femeile, 17 dintre ele arestate în prezent, erau ultima verigă a structurii infracţionale, ce era bine definită în jurul a cinci clanuri familiale stabilite în România, la Ţăndărei. Aici trăiau ‘capii’ reţelei într-un lux ostentativ, în timp ce copiii sau nepoţii lor, unii minori, locuiau în apartamente în Spania. Mulţi dintre aceştia din urmă au fost arestaţi şi de 12 ori în Spania pentru furt. La nevoie, ei recurgeau şi la violenţă. De exemplu, unei victime i-au rupt un deget cu o uşă, iar alta a orbit după ce a încasat un pumn în faţă.

Deşi membrii grupului infracţional evitau să-şi etaleze averea în Spania, au fost sechestrate în această ţară 335 de vehicule înregistrate pe numele unor interpuşi şi alte 20 în România. Acest grup avea ramificaţii în Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie şi Franţa.AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Pasageri nevinovați dintr-o mașină, la spital după ce un șofer neatent a intrat în ei, la Sibiu

Publicat

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață, în Sibiu. Șoferul unui autoturism a intrat într-o intersecție și a izbit o mașină.
Accidentul a fost în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Albă Iulia, unde un șofer în vârstă de 27 de ani, din Gorj, în timp ce conducea dinspre aeroport, a pătruns în intersecție fără să acorde prioritate.
A intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un șofer în vârstă de 35 de ani.
Două persoane din mașina condusă regulamentar, conducătorul auto și o pasageră în vârstă de 59 de ani, au fost transportate la spital, conștiente.
În zonă se circulă îngreunat.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism în flăcări pe o stradă din Reșița

Publicat

Un autourism a luat foc luni dimineața pe o stradă din Reșița. La fața locului au fost solicitați să intervină pompierii, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mașina.

Incendiul a izbucnit la un autoturism în municipiul Reșița, în zona Triaj.

Intervin pompierii din Reșița cu 1 ASAS cu un echipaj.

Nu sunt victime, anunță pompierii.

Cauzele declanșării incendiului vor fi stabilite ulterior.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dîncu: Am privit Europa ca un fel de Moș Crăciun. Acest model a rămas până astăzi

Publicat

Sursă foto: Facebook

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că speranțele românilor în Europa au rămas la modelul Moș Crăciun: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi”.

„Din păcate, primul studiu pe care l-am făcut eu, în 2001, despre speranțele românilor în Europa, mi-a arătat un model care era total inadecvat la ceea ce urma să se întâmple: modelul Moș Crăciun. Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi, până la urmă, pentru că dacă ne uităm bine până la urmă a apărut și Moș Crăciun, a apărut și Santa Klaus, a rămas modelul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, la evenimentul „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.

Acesta a vorbit despre PNRR, program despre care spune că nu a fost bine înțeles de guvernanți.

„PNRR-ul arată că Guvernul din acest moment, forțele politice de dreapta, care vor să-l țină ascuns, care vor să facă un capital politic din acest proiect, nu înțeleg nimic, deși li s-a spus cred de o mie de ori despre ce ar trebui să fie acele proiecte. Nu este vorba de o cerere de proiecte, oricât de bine ar fi făcute, în PNRR este vorba de reforma societății. De reforma în toate domeniile, educația, sănătate și celelalte”, a mai spus senatorul PSD.

Acesta susține că evaluarea proiectelor se va face de două ori pe an.

„Nu faci o colecție de proiecte ca să te duci acolo, trebuie mereu, și așa va fi și evaluarea după aceea, și vom pierde foarte mulți bani, evaluarea este de două ori pe an și de două ori pe an se verifică efectele asupra reformei, asupra modernizării societății, nu te întreabă dacă ai cheltuit bine banii pentru a aduce calculatoare în școli. Ce-ai făcut cu ele? Ce-ai făcut cu învățământul hibrid? Care sunt rezultatele?”, a precizat Vasile Dîncu.

Senatorul a explicat că inițial a crezut că, în ceea ce-i privește pe guvernanți, este vorba de lipsă de comunicare, dar că apoi și-a dat seama că aceștia folosesc în mod greșit logica proiectului. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Maratonul Vaccinării: 18.000 de persoane au fost vaccinate la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

Publicat

Sursă foto: Facebook

Un număr de 18.000 persoane au fost vaccinate până la ora 20,00 în cele două locaţii unde se desfăşoară Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Astfel, 11.296 persoane au fost vaccinate la Sala Palatului şi 6.704 au fost vaccinate la Biblioteca Naţională a României, transmit organizatorii.

“Medicii au fost cei care au răspuns foarte rapid la această pandemie şi nu numai şi într-adevăr, în momentul de faţă, echipa a fost formată şi din principalele instituţii ale statului – Instituţia Prefectului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii şi nu numai. Mult succes pe mai departe, mai avem mult până a încheia această pandemie şi, în continuare, până mâine dimineaţă până la ora 8 îi aşteptăm pe toţi să se vaccineze”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, dr. Oana Nicolescu, la centrul de vaccinare de la Sala Palatului. AGERPRES

Citește mai departe