EVENIMENT
Grup infracțional specializat în furturi din locuințe, destructurat de polițiști. Au furat dintr-o casă din Bistrița ceasuri și bijuterii de 50.000 de euro

Un grup infracțional format din patru bărbați din Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți, specializat în furturi din locuințe și trafic de droguri, a fost destructurat de polițiști.
Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 17 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară și 4 mandate de aducere, în județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în furturi din locuință și trafic de droguri.
Citește și: VIDEO: Peste 200 de percheziții în București și 18 județe pentru destructurarea unui grup infracţional care făcea contrabandă cu aur
Au furat dintr-o locuință ceasuri și bijuterii în valoare de 50.000 de euro
Din cercetări a reieșit că un grup infracțional organizat format din doi bărbați, de 48, respectiv 29 de ani, din Bistrița, un bărbat, de 51 de ani, din județul Mehedinți și un altul, de 33 de ani, din Hunedoara, ar fi sustras, din locuința unui bistrițean, ceasuri și bijuterii, în valoare de 50.000 de euro.
Totodată, în perioada noiembrie-decembrie 2021, cei doi bărbați din Bistrița ar fi comercializat substanțe psihoactive, în județul Bistrița-Năsăud.
La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe bijuterii, ceasuri, 2 pistoale de tip airsoft, despre care există indicii că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, 15 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, cu urme de substanțe susceptibile a fi psihoactive și 300 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.
Totodată, au mai fost descoperiți și indisponibilizați 13.770 de lei și 1.550 de euro.
Au fost conduse la audieri patru persoane, iar procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.
La data de 18 decembrie 2021, cei patru au fost prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Din cercetări a reieșit faptul că liderul grupării, bărbatul de 48 de ani, din Bistrița, ar fi traficat droguri de mare risc, iar bărbatul de 29 de ani ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere și folosind un permis despre care există indicii că este fals, descoperit și ridicat la percheziții.
Astfel, cercetările au fost extinse, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La acțiune au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean, Poliției orașului Năsăud și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți și Hunedoara, respectiv din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 35.000 de vizitatori au intrat în “Universul lui Salvador Dali”. Clujul, cel mai mic oraș care a expus faimoasa colecție

Cea mai importantă expoziție de artă care a ajuns la Cluj-Napoca, Universul lui Salvador Dali, s-a încheiat în 18 mai, după o prelungire de 18 zile față de data stabilită inițial.
Peste 35.000 de plătitori de bilete s-au bucurat, la Cluj, de operele lui Dali. Câteva mii au trecut pragul expoziției și cu ocazua Nopții Muzeelor.
Clujul, cel mai mic oraș în care a fost expusă colecția
Proiectul expoziționa ”Universul lui Salvador Dali” a reprezentat, pentru…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal și ploi frecvente până la începutul lunii iunie

Vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului la Cluj, arată meteorologii, care au făcut o estimare pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 19 mai – 1 iunie 2025.
De asemenea, nu scăpăm de ploi până la finalul lunii.
Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal
Astfel, potrivit estimărilor meteorologilor, la începutul intervalului, valorile termice maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius, în timp…
Citește mai mult pe Cluj24.ro