Connect with us

EVENIMENT

Grup infracțional specializat în furturi din locuințe, destructurat de polițiști. Au furat dintr-o casă din Bistrița ceasuri și bijuterii de 50.000 de euro

Publicat

grup infractional destructurat bistrita

Un grup infracțional format din patru bărbați din Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți, specializat în furturi din locuințe și trafic de droguri, a fost destructurat de polițiști.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 17 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară și 4 mandate de aducere, în județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Mehedinți, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în furturi din locuință și trafic de droguri.

Citește și: VIDEO: Peste 200 de percheziții în București și 18 județe pentru destructurarea unui grup infracţional care făcea contrabandă cu aur

Au furat dintr-o locuință ceasuri și bijuterii în valoare de 50.000 de euro

Din cercetări a reieșit că un grup infracțional organizat format din doi bărbați, de 48, respectiv 29 de ani, din Bistrița, un bărbat, de 51 de ani, din județul Mehedinți și un altul, de 33 de ani, din Hunedoara, ar fi sustras, din locuința unui bistrițean, ceasuri și bijuterii, în valoare de 50.000 de euro.

Totodată, în perioada noiembrie-decembrie 2021, cei doi bărbați din Bistrița ar fi comercializat substanțe psihoactive, în județul Bistrița-Năsăud.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe bijuterii, ceasuri, 2 pistoale de tip airsoft, despre care există indicii că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, 15 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, cu urme de substanțe susceptibile a fi psihoactive și 300 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

Totodată, au mai fost descoperiți și indisponibilizați 13.770 de lei și 1.550 de euro.

Au fost conduse la audieri patru persoane, iar procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

La data de 18 decembrie 2021, cei patru au fost prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit faptul că liderul grupării, bărbatul de 48 de ani, din Bistrița, ar fi traficat droguri de mare risc, iar bărbatul de 29 de ani ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere și folosind un permis despre care există indicii că este fals, descoperit și ridicat la percheziții.

Astfel, cercetările au fost extinse, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean, Poliției orașului Năsăud și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți și Hunedoara, respectiv din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe