EVENIMENT
Grupare infracțională specializată în furturi prin utilizarea unor dispozitive de bruiaj, destructurată de polițiști

Şase persoane, constituite într-un grup infracţional specializat în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale cu ajutorul unor dispozitive ce permiteau deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor sau bruierea semnalului GSM emis de alarmele montate pentru protecţia unor bunuri, au fost reţinute de poliţiştii din Arad, la finalul unor percheziţii efectuate marţi în judeţele Hunedoara şi Timiş.
Gruparea a acţionat aproape un an în mai multe localităţi din judeţele Alba, Hunedoara şi pe raza municipiului Timişoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.
„În perioada martie 2018-martie 2019, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat şi ar fi săvârşit mai multe furturi din societăţi comerciale şi locuinţe aparţinând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj al semnalului GSM emis de sistemele de alarmare şi a unor instrumente special confecţionate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităţilor Chişineu-Criş, Hălmăgel, Baia de Criş (judeţul Alba), Deva şi Criscior (judeţul Hunedoara) şi pe raza judeţului Timişoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad, remis miercuri AGERPRES.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au desfăşurat, marţi, nouă percheziţii pe raza judeţelor Timiş şi Hunedoara, la domiciliile a nouă persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului cu moduri de operare deosebite.
În urma percheziţiilor au fost audiate şase persoane, celelalte trei fiind căutate în vederea luării de măsuri legale preventive.
Cele şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional. AGERPRES
EVENIMENT
Echipamente pentru prevenirea infecțiilor la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj. Investiție de 3,6 milioane de lei

Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca a fost dotat cu echipamente și produse medicale de ultimă generație, menite să reducă riscul de infecții nosocomiale.
Au fost achiziționate 12 tipuri de echipamente și produse medicale moderne, care vor contribui semnificativ la siguranța pacienților și a personalului medical.
Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj are echipamente pentru limitarea infecțiilor nosocomiale
Investiția a fost realizată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Echipamente IT de ultimă generație, pentru elevii Școlii Gimnaziale din Doștat. Table interactive, laptopuri și sisteme All-in-One

Echipamente IT de ultimă generație, pentru elevii Școlii Gimnaziale din Doștat. Elevii Școlii Gimnaziale din comuna Doștat vor beneficia de echipamente IT moderne, printr-o investiție de peste 292.000 de lei.
Primăria Doștat a lansat pe 10 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de echipamente digitale pentru laboratorul de informatică, laboratorul multidisciplinar și sălile de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale Doștat.
Valoarea totală estimată a contractului este…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Un nou mod de calcul al pensiilor speciale. Cum ar putea crește vârsta de pensionare a magistraților, până în 2045. PROIECT

Un nou mod de calcul al pensiilor speciale. Partidele coaliției de guvernare au depus recent un proiect de lege care prevede o diminuare a pensiilor speciale și o creștere a vârstei de pensionare pentru magistrați. Mai exact, se propune recalcularea pensiilor speciale aplicând un procent de 65% din salariul ultimilor 4 ani, față de un procent de 80% cât este în prezent.
De asemenea, se propune pensionarea magistraților la vârsta de 65 de ani. La această vârstă se va ajunge…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Daniel David: Refuzul de a INTEGRA tehnologia în educație echivalează cu o „condamnare” a copiilor. Vor PIERDE avantaje

Ministrul Educației, Daniel David, a declarat recent la „Conferința națională pentru profesori NextEd Teach: Learn | Create | Display”, organizată de Edupedu, că refuzul de a integra tehnologia în educație echivalează cu o „condamnare” a copiilor, „fiindcă vor pierde avantaje competitive”. El a adăugat că tehnologia trebuie folosită pe baze științifice, „în contexte etico-morale și într-o zonă de siguranță”.
Ministrul a afirmat că deciziile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro