EVENIMENT
Grupare infracțională specializată în furturi prin utilizarea unor dispozitive de bruiaj, destructurată de polițiști
Şase persoane, constituite într-un grup infracţional specializat în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale cu ajutorul unor dispozitive ce permiteau deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor sau bruierea semnalului GSM emis de alarmele montate pentru protecţia unor bunuri, au fost reţinute de poliţiştii din Arad, la finalul unor percheziţii efectuate marţi în judeţele Hunedoara şi Timiş.
Gruparea a acţionat aproape un an în mai multe localităţi din judeţele Alba, Hunedoara şi pe raza municipiului Timişoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.
„În perioada martie 2018-martie 2019, cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat şi ar fi săvârşit mai multe furturi din societăţi comerciale şi locuinţe aparţinând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj al semnalului GSM emis de sistemele de alarmare şi a unor instrumente special confecţionate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităţilor Chişineu-Criş, Hălmăgel, Baia de Criş (judeţul Alba), Deva şi Criscior (judeţul Hunedoara) şi pe raza judeţului Timişoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad, remis miercuri AGERPRES.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au desfăşurat, marţi, nouă percheziţii pe raza judeţelor Timiş şi Hunedoara, la domiciliile a nouă persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului cu moduri de operare deosebite.
În urma percheziţiilor au fost audiate şase persoane, celelalte trei fiind căutate în vederea luării de măsuri legale preventive.
Cele şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional. AGERPRES
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil
Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș.
Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative
În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.
„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro