EVENIMENT
Grupare specializată în trafic de migranți și spălare de bani, destructurată. Percheziții în județele Cluj și Alba

Peste 80.000 de euro, telefoane mobile, detectoare de metale, autoturisme și arme au fost ridicate, astăzi, 12 iunie, în urma a 18 percheziții efectuate simultan de polițiștii de combatere a criminalității organizate din județele Cluj și Alba, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Perchezițiile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranți și spălare de bani.
10 persoane au fost conduse la sediile unităților de parchet, pentru audieri.
În județul Cluj, au fost efectuate 10 percheziții (dintre care 2 la sediile unor societăți comerciale ce activează în domeniul transporturilor internaționale de mărfuri), iar în județul Alba au fost efectuate 8 percheziții.
Activitățile au fost integrate unei acțiuni ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de autoritățile franceze, la data de 29 mai 2019.
În fapt, conform Ordinului European de Anchetă, acțiunea vizează o filieră de migrație ilegală care, începând din anul 2016 până în prezent, ar fi organizat trecerea migranților, majoritatea kurzi și iranieni, către Regatul Unit al Marii Britanii, prin Franța, Belgia și Olanda.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2018, rețeaua, formată din peste 60 de persoane, ar fi facilitat trecerea a aproximativ 300 de migranți în Anglia.
Rețeaua ar fi fost structurată ca un grup infracțional organizat, iar la baza rețelei s-ar afla două persoane, un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, din Turda, și un cetățean de origine kurdă, din Regatul Unit al Marii Britanii.
Aceștia s-ar fi ocupat de recrutarea, plata și organizarea trecerii cu șoferi români, cu organizarea convoiului de migranți în Franța și cu recrutarea însoțitorilor migranților care se află în Regatul Unit al Marii Britanii și în Franța.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în țara noastră, au fost ridicate peste 80.000 de euro, telefoane mobile și alte mijloace de comunicare, detectoare de metale, o pușcă cu aer comprimat, arme albe, înscrisuri, autoturisme, dar și alte bunuri necesare în soluționarea cauzei.
10 persoane au fost conduse la audieri, la sediile unităților de parchet din Cluj și Alba.
În cursul zilei de astăzi, persoanele depistate vor fi prezentate magistraților, pentru dispunerea unor măsuri preventive.
Activitatea a beneficiat de sprijinul Eurojust, Europol și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea din țara noastră a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj și Alba, dar și al jandarmilor din cele două județe.
EVENIMENT
Premieră națională la Cluj. Centrul de tumori mamare al Institutului Oncologic, acreditat la Societatea Germană de Oncologie

Institutul Oncologic “Prof. dr. Ion Chiricuță” (IOCN) Cluj-Napoca a înregistrat o premieră națională, după ce a primit o recunoaștere la nivel international și a devenit primul centru din România acreditat de Societatea Germană de Oncologie.
Managerul IOCN, Cătălin Vlad, a declarat, marți, că centrul de tumori mamare din cadrul Institutului a îndeplinit toate criteriile de calitate ale cerințelor tehnice și medicale pentru programul de certificare ale centrelor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Ce spun elevii despre subiectele la proba scrisă de la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană 2025, Alba Iulia

Olimpiada de Limba Germană Modernă 2025, etapa națională la Alba Iulia. Cei 194 de elevi calificați la faza națională a olimpiadei au participat marți, 8 aprilie, la proba scrisă. Ulterior, vor pregăti proba de proiect, în cadrul căreia vor elabora și pune în scenă o piesă de teatru.
Proba scrisă s-a desfășurat la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.
Elevii spun că la proba scrisă au primit citate pe baza cărora să compună un eseu. Aceștia au…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
”Plicul pentru medic”, transformat în donație pentru spital. Legea prin care pacienții își pot exprima recunoștința, promulgată

”Plicul pentru medic”, transformat în donație pentru spital. Pacienții care vor să își exprime recunoștința față de medici o pot face legal. Preşedintele interimar Ilie Bolojan a promulgat, marţi, legea prin care aceștia pot face donaţii către spitalul sau clinica în care au fost tratați.
Administraţia Prezidenţială a transmis, marţi, că preşedintele interimar Ilie Bolojan a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alineatului (2) al articolului 34…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ce spune poliția despre accidentul de la Gilău. Tânărul de 18 ani nu avea permis și mașina avea numere false de înmatriculare

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj a comunicat că tânărul de 18 ani care s-a răsturnat cu mașina la Gilău marți dimineață nu avea permis de conducere, iar mașina avea număr fals de înmatriculare.
În dimineața zilei de 8 aprilie, în jurul orei 03:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație pe DJ 107N, în localitatea Gilău.
Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro