Connect with us

ACTUALITATE

Grupul americal Microsoft anunță că va concedia 10.000 de angajaţi

Publicat

microsoft

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie. Astfel,  va fi dată o nouă lovitură sectorului tehnologiei, care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, informează AFP.

„Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi…Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice”, a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea.

Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal.

Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane.

În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe