Connect with us

EVENIMENT

Guvern: România nu e afectată de explozia conductei de gaze din Siberia

Publicat

carbunaru sursa fb
Arhivă foto

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, marți, că datele Transgaz arată că România nu este afectată de explozia produsă de conducta de gaze din Siberia.

„Pot confirma ca, potrivit datelor Transgaz, România nu e afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina, la Sudzha”, a spus Dan Cărbunaru.

O explozia a vut loc la gazoductul de export gaze Urengoi-Pomary-Uzhhorod, care pleacă din nord-vestul Siberiei, în Rusia, și trece prin Ucraina, anunță media rusă.

Oficialii locali au declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că o persoană a fost rănită și că fluxul de gaz prin secțiunea respectivă a conductei a fost întrerupt începând cu ora 13:50 (1050 GMT).

Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Chuvashia a declarat că conducta a fost secționată în apropierea satului Kalinino, la aproximativ 150 km vest de orașul Kazan de pe Volga, și că flacăra a fost stinsă.

Conducta, care aduce gaz în Europa din regiunea arctică a Rusiei, a fost construită în anii 1980. Acesta intră în Ucraina prin punctul de măsurare Sudzha, în prezent principala rută prin care gazul rusesc ajunge în Europa.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Plin de concerte, literatură și mai ales multă BERE

Publicat

bereartizanala e1585826251309.jpg

Ce evenimente de weekend avem la Cluj-Napoca? Nesperată dar binevenită în același timp, oferta de soare din aceste zile. Weekendul se anunță la fel de călduros așa că nu vă fie cu mirare faptul că primul îndemn la relaxare vine la pachet cu cartea și berea.

Vineri, 12 aprilie, cu începere de la ora 17.00 se desfășoară Festivalul Berii Culturale la Insomnia Cafe & Bistro.

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Plin de concerte, literatură și mai ales…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furnizarea apei, întreruptă pe mai multe străzi din Abrud. Avarie la o conductă de alimentare

Publicat

furnizarea apei, întreruptă pe mai multe străzi din abrud. avarie

Locuitori de pe mai multe străzi din Abrud au rămas fără apă potabilă, vineri după-amiaza, din cauza unei avarii la rețea.

Apa CTTA Sucursala Apuseni a informat consumatorii că în data de 12.04.2024 furnizarea apei a fost întreruptă în orașul Abrud.

Cauza este o avarie a conductei de alimentare cu apă potabila DN 110 .

Alimentarea cu apă a fost întreruptă pe străzile: Calea Bradului, Soharu și Mecea.

”La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Grecia se ține de cuvânt: 25.000 de vouchere pentru turiștii ale căror concedii au fost afectate de incendiile din 2023, din Rodos

Publicat

grecia se ține de cuvânt: 25.000 de vouchere pentru turiștii

Grecia se ține de cuvânt: 25.000 de vouchere pentru turiștii ale căror concedii au fost afectate de incendiile din 2023, care au cuprins Rodos.

Este vorba despre 25.000 de vouchere în valoare de până la 500 de euro, care vor fi emise pentru turiștii cărora natura le-a distrus vacanța.

Eligibili sunt toți cei care au avut vacanțe rezervate pe insulă în iulie 2023, dar numai dacă au avut cazare la hotel, transmite Digi24. Locuințele închiriate nu sunt acoperite de acest…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consilierul județean Andrei Maxim a DEMISIONAT din Partidul Mișcarea Populară Cluj și s-a înscris în PNL

Publicat

andrei maxim e1712921555801.jpg

Consilierul județean Andrei Maxim a demisionat din Partidul Mișcarea Populară Cluj și s-a înscris în PNL. Maxim își va continua mandatul în grupul noului său partid.

„Vă informăm că, în data de 12.04.2024, domnul consilier județean Andrei Maxim, în urma demisiei din cadrul Partidul Mișcarea Populară, Filiala Cluj, s-a înscris în Partidul Național Liberal.

Consilierul județean Andrei Maxim a DEMISIONAT din Partidul Mișcarea Populară Cluj și s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe