Connect with us

EVENIMENT

Guvernul a adoptat hotărârea privind starea de alertă. Măşti medicale sau FFP2, în spaţiile închise şi deschise

Publicat

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie, precum şi stabilirea măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Actul normativ are la bază măsurile propuse în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, transmite Guvernul prin intermediul unui comunicat.

Una dintre modificările aduse de actul normativ se referă la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise.

„Aceasta reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19 la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă ‘piesă facială filtrantă’ şi este un standard european pentru eficienţa măştii. Acest tip de mască filtrează cel puţin 94% din toţi aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2”, precizează sursa citată.

Fac excepţie de la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise:

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
– persoanele care sunt singure în birou;
– prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
– reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
– vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare dintre celelalte persoane din public;
– persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activităţi sportive.

Guvernul menţine propunerea CNSU privind participarea persoanelor la activităţi până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Participarea persoanelor va fi permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

Cine sunt exceptați de la această regulă

De la această regulă sunt exceptaţi operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Aceşti operatori economici sunt restricţionaţi la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în situaţia în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Aceeaşi măsură se aplică şi în ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora, menţionează Guvernul. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

700 de euro pe metrul pătrat, prețul cerut pe un teren din Alba Iulia. Cât de scumpă e piața terenurilor mari din oraș

Publicat

700 de euro pe metrul pătrat, prețul cerut pe un

Un teren intravilan din Alba Iulia, în suprafață de 4.400 de metri pătrați (foto), a fost scos la vânzare de un preț record pentru oraș. Potrivit unui anunț postat online, proprietarul cere 700 de euro pe metrul pătrat. 

Terenul este situat într-o zonă foarte bună din oraș, are acces la două străzi și reprezintă o suprafață compactă mare, lucru destul de rar.

De asemenea, este situat la 10 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina.

Totuși suma cerută de 700 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Grădiniță modernă la Vinerea, construită cu fonduri europene. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

grădiniță modernă la vinerea, construită cu fonduri europene. o nouă

Grădiniță modernă la Vinerea. O grădiniță modernă, cu o capacitate de 48 de copii, urmează să fie construită în localitatea Vinerea, lângă Cugir. Investiția, finanțată prin fonduri europene, se ridică la peste 7,8 milioane de lei. 

Această nouă grădiniță reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din zona Cugir, oferind condiții moderne pentru educația preșcolară.

Primăria Cugir a lansat pe 14 mai, în platforma SEAP, o nouă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. George Simion, candidat la alegerile prezidențiale s-a întâlnit cu președintele Poloniei, Andrzej Duda

Publicat

simion duda1.jpg

Președintele AUR și candidat la alegerile prezidențiale, George Simion, a fost primit miercuri, 14 mai, de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Palatul Prezidențial din Varșovia.

Întâlnirea a avut ca teme centrale reinstaurarea democrației, într-un context dificil pentru România, colaborarea economică bilaterală, Inițiativa celor Trei Mări, precum și potențialul strategic și economic al României în regiune.

Această vizită subliniază angajamentul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Studenții din Alba Iulia, în vizită la Cupru Min Abrud

Publicat

foto: studenții din alba iulia, în vizită la cupru min

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la specializările Ingineria Mediului și Inginerie urbană și dezvoltare regională au vizitat Roșia Poieni – Cupru Min.

La compania de stat din Apuseni, studenții au văzut modul în care este exploatat cel mai mare zăcământ de cupru din România și au înțeles cum se desfășoară extracția și procesarea minereurilor în condiții moderne, dar și impactul acestora asupra mediului.

”Vizitele au condus la o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe