Connect with us

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat creşterea cu 202 posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului

Publicat

guvernul a aprobat creşterea cu 202 posturi pentru instituţiile subordonate

Guvernul a aprobat creşterea cu 202 posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului

„Prin adoptarea Hotărârii de Guvern de astăzi, devine posibilă operaţionalizarea direcţiilor judeţene, atât la nivelul Ministerului Sportului, cât şi la nivelul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, fiind majorat numărul maxim de posturi pentru direcţiile judeţene subordonate ambelor ministere”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.

Astfel, numărul de posturi pentru instituţiile subordonate Ministerului Sportului a crescut cu 202 posturi, de la 2.207 posturi la 2.409 posturi.

Reprezentanţii ministerului susţin că suplimentarea a fost necesară pentru completarea numărului minim de posturi, în vederea asigurării funcţionalităţii direcţiilor judeţene de sport, respectiv a Direcţiei pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cu scopul predării, pe bază de protocol, a posturilor aferente domeniului tineretului.

„Deşi, teoretic, numărul de posturi părea suficient, atât Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cât şi Ministerul Sportului se aflau, practic, în imposibilitatea constituirii structurilor subordonate cu încadrarea şi respectarea tuturor dispoziţiilor aplicabile pentru asigurarea funcţionalităţii optime a acestora. Ca urmare a faptului că numărul de posturi aprobat era mai mic decât minimul necesar, rezultau entităţi cu structură de personal deficitară, de exemplu fără responsabili pe audit sau achiziţii publice, ceea ce ar fi încălcat prevederile legale în vigoare şi ar fi putut atrage sancţionarea, ca urmare a verificărilor instituţiilor cu atribuţii de control. Grupul de lucru comun al celor două ministere a realizat în lunile septembrie şi octombrie o inventariere a situaţiei concrete a personalului real încadrat la nivelul teritoriului şi a posturilor existente. Pe baza acestei analize, au fost discutate atât posturile, cât şi încadrările fiecărei persoane la nivelul direcţiilor judeţene MFTES şi MS. S-a stabilit numărul de posturi necesar la nivelul structurilor subordonate ambelor ministere, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii, activitatea de audit şi, evident funcţionarea activităţii de specialitate”, mai arată reprezentanţii Ministerului Sportului.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr cu tupeu din comuna Cristești

Publicat

Joi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Cristești.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vernisajul expoziției de artă plastică „RO”, la Galeriile de artă „Stefan Luchian” Botosani

Publicat

galeriile de arta 1000x600.jpg

Uniunea Armenilor din Romania impreuna cu Asociatia Macedonenilor din Romania invită botoșănenii iubitori de artă la Galeriile de arta “Stefan Luchian” Botosani, pe 23 Septembrie ora 11, la vernisajul expoziției de arte plastice (pictura, grafica, sculptura) intitulată “RO”.

Expoziția este una interetnică și reunește artiști plastici aparținând minorităților naționale din Romania.
Prezentarea expoziție va fi realizata de Prof. Dr. Marius Tița (Radio Romania Cultural)
„Va așteptăm, cu mult drag, sa va întâlniți cu o parte din artistii expozanti, la un eveniment cu adevărat de arta!”, au transmis organizatorii.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 21 septembrie 2023

Publicat

loto 1000x600.jpg

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 21 septembrie 2023, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 21 septembrie 2023:

Loto 6/49: 37, 46, 32, 4, 9, 43

Loto 5/40: 29, 24, 27, 39, 28, 16

Noroc: 0 1 9 8 1 6 1

Noroc Plus: 5 4 7 0 7 3

Super Noroc: 3 1 5 1 8 6

Joker: 30, 34, 7, 28, 10 + 6

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer a vrut să scape de dosarul penal mituind un polițist. El a fost prins beat la volan

Publicat

mita politia 800x445 1.jpg

Șoferul din Botoșani i-a trimis unui alt agent de poliție un mesaj, în care îi oferea 1.000 de euro ca să-l ajute să scape de urmărirea penală, scrie Adevărul.

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și pentru dare de mită.

Totul s-a întâmplat pe 13 aprilie2022, în jurul orelor 02:10, când șoferul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi, împrejurare în care, bărbatul de la volan a fost testat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe