Connect with us

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat măsuri pentru susţinerea producţiei de usturoi şi de cartofi

Publicat

Guvernul a aprobat joi două programe de susținere pentru producătorii agricoli: unul pentru producția de usturoi în valoare de 29,7 milioane de lei și unul pentru producția de cartofi de consum în valoare de 14,8 milioane de lei.

„Au fost aprobate astăzi două proiecte importante pentru susţinerea sectorului agricol, mai exact, a domeniului vegetal”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Este vorba despre Programul de susţinere a producţiei de usturoi, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia, în anul 2023, care se va aplica pe întreg teritoriul României în anul 2023, iar impactul bugetar este de 29,7 milioane de lei. Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producători agricoli persoane juridice.

De asemenea, a fost aprobată schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum”, în anul 2023, care vizează acordarea unui sprijin pentru susţinerea producţiei de cartof de consum. Suma totală alocată este de 14,8 milioane de lei, iar cuantumul per beneficiar este de 200 euro/ha.

Beneficiarii pot fi producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, valabil pana la 31 decembrie 2023, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, producătorii agricoli societăţi agricole şi producătorii agricoli persoane juridice.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ieșean care aducea lemne la Botoșani, amendat de polițiști. A rămas și fără „marfă”

Publicat

1686213513 lemne.jpg

Miercuri, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în localitatea Frumușica, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea, întrucât acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea pentru care deținea documente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat, în cantitate de 2 metri cubi, a fost supus confiscării.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vatican: Papa Francisc a suferit o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii

Publicat

sursa foto: captura video vatican news

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters şi DPA.

”Operaţia s-a încheiată: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, se mai spune în scurtul comunicat de presă.

Suveranul pontif a fost internat miercuri în spitalul Gemelli din Roma, unde a suferit o intervenţie chirurgicală din cauza unei hernii abdominale.

După terminarea operaţiei, papa Francisc a fost adus în apartamentul papal de la etajul al zecea al spitalului Gemelli din Roma, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum s-au ridicat din sărăcie „satele italienilor” din județul Botoșani

Publicat

index e1686195823360.webp.webp

Câteva sate din județul Botoșani se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă, relatează Adevărul.

Câteva sate din județul Botoșani, unul dintre cele mai sărace din România, se află în contrast total cu sărăcia care caracterizează nordul Moldovei. Datorită standardelor impuse de sătenii plecați la muncă în străinătate, autoritățile locale s-au văzut nevoite să asigure utilități, infrastructură rutieră și educațională modernă. Totodată, ulițele cândva prăfuite s-au umplut cu vile impunătoare, locuințele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe