Connect with us

ACTUALITATE

Guvernul va introduce ”taxa pe soare”. Românii cu fotovoltaice vor fi obligați să plătească pentru ce produc și consumă. Condiții

Publicat

panouri fotovoltaice pixabay e1622186423978 1000x600.jpg

Una dintre ordonanțele aprobate de Guvern în seara dinainte de minivacanța de Ziua Națională prevede ”taxa pe soare”, ce ”vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă”, susține USR, într-un comunicat.

Uniunea Salvaţi România solicită guvernanţilor stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă, emisă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile. Formațiunea acuză că Guvernul PSD-PNL…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Descinderi cu mascații la români care au cazat ucraineni doar pe hârtie: Au primit pe nedrept 2,6 milioane de lei

Publicat

descinderi cu mascații la români care au cazat ucraineni doar

Polițiștii din Maramureș fac, joi dimineața, 117 percheziții, într-un dosar în care sunt cercetați mai mulți funcționari și 102 persoane care ar fi obținut pe nedrept fonduri de la stat pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Aceştia au reuşit să obţină ilegal peste 2,6 milioane de lei.

Este o amplă operaţiune cu sprijin de la poliţişti din Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Mureş, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunţă Poliţia…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Record de temperatură negativă din acest sezon, în Covasna: -31 de grade la Întorsura Buzăului

Publicat

record de temperatură negativă din acest sezon, în covasna: 31

Minus 31 de grade Celsius au fost înregistrate, în noaptea de miercuri spre joi, la staţia meteo din Întorsura Buzăului. Astfel, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest sezon.

Potrivit meteorologului de serviciu, minima a fost înregistrată între orele 06.30 – 07.00, iar ulterior temperatura a crescut uşor.

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DSVSA Alba: atenționări pentru crescătorii de păsări în contextul cazurilor de gripă aviară din țară. Ce măsuri trebuie respectate

Publicat

dsvsa alba 1000x600.jpg

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba atenționează crescătorii de păsări privind măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea apariției gripei aviare pe teritoriul județului.

Măsurile sunt necesare în contextul în care au fost semnalate cazuri de gripă aviară în țară.

Pentru prevenirea apariției acestei boli, DSVSA Alba transmite cetățenilor care cresc păsări în gospodării că au obligația respectării următoarelor măsuri:

  • evitarea creşterii păsărilor domestice în aer liber; acestea trebuie ţinute închise…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Alba a trecut prin cea mai friguroasă noapte a sezonului de iarnă. În țară s-au înregistrat temperaturi de – 31 de grade

Publicat

frig abrud 893x600.jpg

România a trecut prin cea mai geroasă noapte de până acum a acestei ierni. Mercurul termometrelor a scăzut în anumite zone ale județului Alba la -20 de grade Celsius. 

Au fost – 17 grade în mai multe localități din Munții Apuseni și Șureanu.

La ora 9:00, la Abrud era încă foarte frig. Senzorii de temperatură din mașini arătau – 17 grade Celsius, potrivit unor cititori Alba24.

De asemenea, la Arieșeni, în cursul nopții temperatura resimțită a fost de – 17 grade Celsius, potrivit aplicațiilor Meteo.

Și în zona de șes, temperaturile au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe