EVENIMENT
Harghita: 46 de incendii produse de la începutul sezonului rece, din cauza mijloacelor de încălzire sau a coşurilor de fum

Un număr de 46 de incendii s-au produs, de la începutul sezonului rece, în Harghita, din cauza coşurilor de fum necurăţate de funingine sau deteriorate şi a mijloacelor de încălzire defecte, pompierii recomandând atenţie sporită.
Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a precizat, pentru AGERPRES, că în 30 de cazuri incendiile au produs pagube materiale, iar în 16 situaţii a fost vorba de arderi necontrolate, cauzate de coşurile de fum necurăţate de funingine, fără pagube materiale.
Totodată, două persoane au suferit arsuri în aceste incendii, iar alte două au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijire medicală.
Majoritatea acestor incendii au afectat locuinţe ale populaţiei din mediul rural, dar au fost şi situaţii în care a luat foc funinginea la coşurile de fum de la unele blocuri din oraşul Topliţa, unde nu există încălzire centrală.
Cel mai mare incendiu produs de mijloacele de încălzire a avut loc în luna decembrie 2021, la Gălăuţaş, unde a luat foc un ansamblu de locuinţe şi au fost afectate 12 dintre acestea.
Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemul de încălzire (sobă fără acumulare de căldură), pagubele produse ridicându-se la aproximativ 1 milion de lei.
Pentru evitarea producerii unor astfel de incendii, pompierii recomandă ca în perioada sezonului rece să se manifeste o atenţie deosebită pentru curăţarea coşurilor de fum şi a mijloacelor de încălzire, care reprezintă principala cauză a producerii acestora. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro