Connect with us

EVENIMENT

Harghita: 46 de incendii produse de la începutul sezonului rece, din cauza mijloacelor de încălzire sau a coşurilor de fum

Publicat

Arhivă foto

Un număr de 46 de incendii s-au produs, de la începutul sezonului rece, în Harghita, din cauza coşurilor de fum necurăţate de funingine sau deteriorate şi a mijloacelor de încălzire defecte, pompierii recomandând atenţie sporită.

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a precizat, pentru AGERPRES, că în 30 de cazuri incendiile au produs pagube materiale, iar în 16 situaţii a fost vorba de arderi necontrolate, cauzate de coşurile de fum necurăţate de funingine, fără pagube materiale.

Totodată, două persoane au suferit arsuri în aceste incendii, iar alte două au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de îngrijire medicală.

Majoritatea acestor incendii au afectat locuinţe ale populaţiei din mediul rural, dar au fost şi situaţii în care a luat foc funinginea la coşurile de fum de la unele blocuri din oraşul Topliţa, unde nu există încălzire centrală.

Cel mai mare incendiu produs de mijloacele de încălzire a avut loc în luna decembrie 2021, la Gălăuţaş, unde a luat foc un ansamblu de locuinţe şi au fost afectate 12 dintre acestea.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul căzut din sistemul de încălzire (sobă fără acumulare de căldură), pagubele produse ridicându-se la aproximativ 1 milion de lei.

Pentru evitarea producerii unor astfel de incendii, pompierii recomandă ca în perioada sezonului rece să se manifeste o atenţie deosebită pentru curăţarea coşurilor de fum şi a mijloacelor de încălzire, care reprezintă principala cauză a producerii acestora. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Mamă și fiică fără atestate, la cârma unui cabinet de estetică medicală din Ilfov

Publicat

7b3cc28e 2cc0 46a7 bea8 51ce0216f7be ap

Două femei, mamă și fiică, sunt bănuite că au efectuat activități de estetică medicală fără a deține atestate de studii și fără a declara veniturile obținute.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, marți, patru percheziții la adresele a două persoane, într-un dosar penal de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Perchezițiile au avut loc în Ilfov și în București.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2018 – ianuarie 2022, 2 femei, mamă și fiică, în vârstă de 43 și respectiv 24 de ani, ar fi efectuat activități de estetică medicală, prin folosirea unor substanțe specifice, fără a deține atestate de studii, care să le conferă o astfel de competență și fără a declara organelor fiscale veniturile obținute.

7b3cc28e 2cc0 46a7 bea8 51ce0216f7be ap

 

În timpul perchezițiilor au fost confiscate cinci aparate electronice, care ar fi fost folosite de persoanele respective, în activitățile de estetică medicală. Ulterior, cele două persoane au fost duse la audieri, iar femeia de 43 de ani a fost reținută urmând să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur de suprafață în Ialomița

Publicat

Un cutremur de suprafață s-a produs miercuri în județul Ialomița. Seismul a avut magnitudinea 2,4.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, miercuri, la ora 08:31:27 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița, un cutremur slab cu magnitudinea 2.4, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78km E de București, 91km SE de Ploiești, 102km SV de Brăila, 121km NE de Ruse, 121km SV de Galați, 133km V de Constanța, 162km SE de Brașov, 169km NV de Varna, 176km E de Pitești și 217km S de Bacău.

Citește mai departe

EVENIMENT

BREAKING NEWS. Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

Publicat

politia 112 general generic 1000x600

Curtea de Apel București a fost evacuată miercuri dimineața după ce instituția a primit o amenințare cu bomba.

O persoană a anunțat prin numărul unic de urgență 112 că în incinta Curţii de Apel București există un dispozitix exploziv.

Clădirea a fost evacuată clădirea, iar procesele au fost suspendate.

Specialiștii pirotehnicieni fac verificări.

În zona au fost aplicate restricții de trafic și a fost format un perimetru de siguranță. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Vaccinarea la chiuvetă: angajații unui cabinet medical sunt verificați de anchetatori

Publicat

untitled

Angajații unui cabinet medical sunt verificați de anchetatori în cadrul unui dosar penal de fals informatic și uz de fals. Miercuri, percheziții au loc în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, iar anchetatorii verifică modul în care au fost eliberate certificatele de vaccinare.

Potrivit IPJ, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează cinci percheziții domiciliare în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură cu modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.

Activitatea vizează un cabinet medical individual, printre persoanele implicate fiind și membrii ai personalului medical din cadrul unității.

Dosarul penal are la bază săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și uz de fals, anunță anchetatorii.

La final, opt persoane vor fi duse la sediul Poliției pentru audieri.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe