Connect with us

EVENIMENT

Harghita: Intervenţii ale jandarmilor pentru alungarea urşilor din zonele locuite

Publicat

Arhivă foto

Jandarmii harghiteni au intervenit de trei ori, în ultimele 72 ore, pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, la Odorheiu Secuiesc şi Bălan, prezenţa animalelor fiind semnalată la numărul de urgenţă 112.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, sâmbătă seara un cetăţean a observat prezenţa unui urs la intrarea în municipiul Odorheiu Secuiesc, dinspre Lupeni, animalul fiind alungat de un echipaj de jandarm.

Tot sâmbătă seara a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în localitatea Bălan, pe strada 1 Decembrie 1918, în acest caz fiind solicitaţi jandarmii de la Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil din Miercurea Ciuc, însă până la deplasarea echipajului la faţa locului, urşii nu au mai fost găsiţi pe raza oraşului.

În cursul aceleiaşi seri, un conducător auto a semnalat prezenţa unui urs şi în afara zonelor locuite, între localităţile Dejuţiu şi Porumbenii Mari, dar nu a fost necesară intervenţia echipajelor de jandarmi.

De asemenea, un alt urs a fost observat, duminică, în zona Szeyike, din municipiul Odorheiu Secuiesc, dar animalul nu a mai fost găsit la locul semnalat.

„În cele trei cazuri la care a fost necesară intervenţia echipajelor de jandarmi, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente”, se arată în informarea IJJ Harghita.

Sursa citată mai arată că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului IJJ Harghita aproximativ 40 de apeluri, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite, în toate situaţiile fiind trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sportivele de la Clubul “Alexandra Pavel” din Alba Iulia, patru medalii la o competiție internațională de gimnastică ritmică

Publicat

sportivele de la clubul “alexandra pavel” din alba iulia, patru

Sportivele de la Clubul Sportiv “Alexandra Pavel” din Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la o competiție de gimnastică ritmică organizată la Chișinău. 

În perioada 26-28 aprilie în Chișinău, Republica Moldova, în cadrul Futsal Arena a FMF, a avut loc prima ediție a Competiției Internaționale de Gimnastică Ritmică “Chișinău Rhythmic Stars”, organizată de Direcția Educație,Tineret și Sport, în colaborare cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul SUSPENDAT. N-a oprit la semnalele poliției

Publicat

politist bun e1696431336837.jpg

Un bărbat de 30 de ani a refuzat să oprească, marți, la semnalele polițiștilor. După o urmărire, a fost orpit și încătușat. S-a dovedit că avea permisul suspendat.

„La data de 30 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 30 de ani, după ce a fost depistat conducând un autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va avea, după 42 de ani de muncă și 10 de președinție

Publicat

președintele klaus iohannis și a depus cererea de pensionare. ce pensie

Preşedintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din învățământ, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Klaus Iohannis urmează să împlinească în acest an, pe 13 iunie, 65 de ani, aceasta fiind și vârsta de pensionare pentru bărbați, potrivit legii.

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va putea primi

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxa pe marile averi, amânată de Guvern. Care este motivul și noul termen de aplicare. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

taxa pe marile averi, amânată de guvern. care este motivul

Taxa pe marile averi a fost amânată de Guvern. Noul termen de aplicare este 30 septembrie. Până atunci, sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi ar trebui să permită accesul la datele privind valoarea impozabilă a clădirilor.

Anunțul a fost făcut marţi, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a spus că ”s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informațional referitor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe