Connect with us

ACTUALITATE

Harta accidentelor din Bihor: Știaţi că cele mai multe evenimente rutiere se produc în luna august, în zilele de luni şi până la ora 12?

Publicat

foto: alesdonline.ro

Ştiaţi, de pildă, că cele mai multe accidente rutiere se produc în luna august, în zilele de luni şi până la ora 12.00? Ori că bărbaţii sunt mult mai neatenţi la volan decât femeile? Informația a fost publicată de portalul eBihoreanul.ro, care, pornind de la statisticile Poliției Rutiere, a întocmit harta accidentelor înregistrate în județ pe parcursul anului trecut.

Potrivit sursei citate, în 2018, cele mai multe accidente rutiere, în total 253 din 510, s-au produs în Oradea şi în împrejurimi. Spre comparaţie, în zona Marghita au fost 92 accidente, în Aleşd 58, în Salonta 54, iar în Beiuş 53.

Poliţiştii bihoreni au analizat şi evoluţia calendaristică a accidentelor rutiere grave: cele mai multe s-au produs în luna august (24), deci în perioada concediilor, urmată de ianuarie (22), octombrie (20), noiembrie şi aprilie (câte 17). Anul trecut, cele mai puţine evenimente rutiere soldate cu morţi şi răniţi grav s-au produs în februarie şi iunie (câte 8).

Pe zile, cele mai multe evenimente au fost lunea (30), duminica (29) şi sâmbăta (28), respectiv vinerea (27), în jurul orei 12.00 (17). Un număr mare de accidente se produce dimineaţa la 9.00 şi în jurul orei 15.00 (câte 14), iar cele mai puţine noaptea, între 22.00 şi 6.00 dimineaţa (în total 4).

În Oradea, situaţia a fost diferită. Cele mai multe accidente s-au consemnat în ianuarie (7), septembrie (7) şi noiembie (6), iar cele mai puţine în iunie (1), februarie, decembrie şi aprilie (câte 2), în zilele de luni, miercuri şi vineri, în jurul orei 8.00 dimineaţa şi după amiaza între 15.00 şi 18.00.

Un alt detaliu interesant este, potrivit sursei citate, că bărbaţii provoacă de trei ori mai multe accidente decât femeile, iar în 80% dintre cazuri vinovăţia a aparţinut şoferilor, doar în 18% pietonilor şi în 1% pasagerilor din maşini.

Află care au fost cele mai șocante accidente din anul care a trecut în articolul „Zile „negre” pe şosele: Vezi harta celor mai grave accidente rutiere înregistrate în Bihor!

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe