Connect with us

EVENIMENT

Haz de necaz la Sibiu. Hoții au dat iama în mașina Poliției, parcată în fața Poliției

Publicat

politie masina 1 1000x600.jpg

Hoții au furat din mașina Poliției, parcată exact în fața Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.

Furtul s-a produs în noaptea de 26 spre 27 septembrie, iar autospeciala de poliție era parcată în fața sediului IPJ Sibiu.

„Este vorba despre furtul unor bunuri dintr-o autospecială de poliție utilizată de către polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu–Vâlcea – Deva. Fapta ar fi fost comisă în noaptea de 26/27 septembrie a.c., în timp ce autospeciala era parcată pe strada Revoluției din municipiul Sibiu”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Haz de necaz la Sibiu. Hoții au dat iama în mașina Poliției, parcată în fața Poliției: ce a dispărut din autospecială

Cercetările sunt efectuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu din cadrul Poliției municipiului Sibiu pentru infracțiunea de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării autorului și aplicării măsurilor legale în consecință.

Printre bunurile sustrase din autospeciala de poliție sunt: un suport de telefon mobil, o vestă, telecomanda rampei si două lanterne. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Zece inculpați, membrii unei rețele care făcea evaziune în domeniul fierului vechi, trimiși în judecată de DIICOT Giurgiu

Publicat

diicot
Arhivă foto

Membrii unei rețele care făcea evaziune fiscalăcu fier vechi au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Giurgiu.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 10 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2015, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în crearea unui mecanism complex, format din mai multe societăți, controlate prin interpuși, prin intermediul cărora au fost efectuate operațiuni de achiziții de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăți specializate în colectarea deșeurilor feroase.

„În scopul eludării plății obligațiilor fiscale constând în impozitul pe profit, inculpații au înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la mai multe societăți, generând în acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă”, au explicat anchetatorii.

Zece inculpați, membrii unei rețele care făcea evaziune în domeniul fierului vechi, trimiși în judecată de DIICOT Giurgiu. Cum acționau

Procurorii au stabilit modul în care acționa rețeaua.

„În cadrul mecanismului infracțional au fost implicate șase entități economice prin intermediul cărora au fost livrate deșeuri feroase către operatori economici din piață.

Prin intermediul acestor firme înființate și/sau preluate de membrii grupării, bunurile (deșeuri feroase și neferoase) au fost achiziționate, la negru, din diverse surse și au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcționa în proximitatea locuinței a doi dintre inculpați.

Pentru a se înregistra cu achiziții pentru societățile controlate și pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăți comerciale”, au stabilit procurorii.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Giurgiu.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Consultări politice între ministrul român de Externe și secretarul de stat al SUA. Despre ce vor discuta cei doi oficiali

Publicat

aurescu
Arhivă foto

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea consultări politice cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Întâlnirea a fost programată pentru marți, la București. Cei doi demnitari vor vorbi despre  războiul din Ucraina, criza energetică și vizele SUA pentru români.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea marți, consultări politice cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu prilejul vizitei pe care înaltul oficial american o efectuează în România.

Blinken va sosi la București pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO și pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și SUA.

În timpul discuțiilor, ministrul român va aborda teme legate de prezența militară americană în România, de proiectele din domeniul nuclear civil și de vize.

„Vizita va oferi ocazia reconfirmării angajamentului bilateral solid pentru întărirea cooperării în promovarea proiectelor de interes în domeniile politic, securitar, militar, economic, energetic.

Consultări politice între ministrul român al Afacerilor Externe și secretarul de stat al SUA. Temele abordate

Astfel, în cadrul discuțiilor, ministrul Aurescu și secretarul de stat Blinken vor trece în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniile de interes, inclusiv în baza priorităților stabilite cu ocazia vizitei ministrului Aurescu la Washington, în luna noiembrie 2021, precum creșterea prezenței militare a SUA în România, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, procesul de aderare a României la OCDE și avansarea proiectelor comune din domeniul nuclear civil. Ministrul Bogdan Aurescu va reitera, totodată, interesul României, ca Partener Strategic al SUA, pentru înregistrarea de progrese concrete în ce privește accederea țării noastre în programul Visa Waiver”, a anunțat MAE.

Demnitarii vor vorbi și despre războiul din Ucraina.

„De asemenea, vor fi abordate evoluțiile recente în materie de securitate, cu accent asupra regiunii Mării Negre și securității pe Flancul Estic al NATO, ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și eforturile comunității transatlantice de a gestiona impactul acesteia asupra securității regionale și a stabilității globale.

Consultări politice între ministrul român al Afacerilor Externe și secretarul de stat al SUA. În ce vor consta discuțiile

Întrevederea dintre cei doi oficiali se va concentra, astfel, și pe coordonarea bilaterală în vederea asistenței acordate Ucrainei și a implementării deciziilor privind consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al NATO, adoptate în timpul Summitului Alianței de la Madrid.

Discuțiile vor viza, de asemenea, evoluția situației regionale de securitate la Marea Neagră, cei doi oficiali urmând să efectueze un schimb de opinii cu privire la viitoarele evoluții și consecințele acestora în plan securitar mai larg asupra Europei și la nivel global”, a adăugat MAE.

În timpul întâlnirii se va mai discuta despre tranzitul cerealelor din Ucraina, despre asistența umanitară acordată ucrainenilor și despre criza din Republica Moldova.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte luni pe secretarul general al NATO

Publicat

nato
Arhivă foto

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 28 noiembrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 16,15 şi va fi urmată de convorbiri tete-a-tete, la finalul cărora cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune.

Tot luni, şeful statului va participa, începând cu ora 14,00, la Reuniunea Liderilor de la Munchen (Munich Leaders Meeting), unde va susţine o alocuţiune.

Secretarul general NATO va fi prezent în România în perioada 28 – 30 noiembrie pentru a prezida reuniunea miniştrilor de Externe aliaţi, eveniment ce are loc marţi şi miercuri. De asemenea, în cursul zilei de marţi, Stoltenberg va participa la Aspen – GMF Bucharest Forum, unde va susţine un discurs.

Conform NATO, Jens Stoltenberg va avea întâlniri şi cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

În cursul zilei de marţi, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UE începe să acuze SUA că profită de pe urma războiului din Ucraina. Pe ce s-ar baza oficialii europeni (Surse)

Publicat

ue începe să acuze sua că profită de pe urma

Înalți oficiali europeni sunt furioși pe Casa Albă și acuză acum administrația SUA că face avere din războiul din Ucraina, în timp ce țările UE suferă. Aceștia sunt supărați pentru că sunt de părere că Statele Unite fac mulți bani din acest conflict, în timp ce țările europene se luptă. Pe ce s-ar baza aceștia.

„Este Washingtonul încă aliatul nostru?”

La nouă luni de la izbucnirea războiului în Ucraina, Vladimir Putin începe să creeze „fracturi” în Occident, notează Politico. Unii înalți oficiali europeni acuză administrația Joe Biden că profită de pe urma războiului, în timp ce țările europene au de suferit. Aceștia sunt supărați pentru că ei consideră că Statele Unite fac mulți bani din acest conflict, în timp ce țările europene se chinuie.

„Adevărul este că, dacă…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe